Az ABB együttműködésre lépett a Tigoval

forrás: Prím Online, 2018. június 19. 08:26

Az új együttműködésnek köszönhetően a két cég költséghatékony, modulszintű monitorozást, valamint biztonsági és optimalizálási funkciókat nyújtó megoldást kínál majd világszerte a napenergia-rendszerek felhasználói számára.

Az ABB és a Tigo bejelentette, hogy kompatibilis együttműködést biztosítanak az ABB UNO-DM-PLUS invertercsaládja és a Tigo TS4 optimalizáló platformja között.  Az ABB és a Tigo kombinált modulmegoldása már a kereskedelmi forgalomban is kapható. 

 

Az ABB világszínvonalú invertereinek és a Tigo TS4 platformjának a kombinációja nyomán a két cég olyan rugalmas és skálázható megoldással jelenik meg a piacon, amely egyaránt képes kielégíteni a fotovoltaikus rendszerek telepítőinek és a végfelhasználóknak az igényeit is.  

 

Az UNO-DM-PLUS termékcsalád az önbeszabályozásnak köszönhetően drasztikusan leegyszerűsíti a telepítési és szerelési feladatokat. Az önbeszabályozás kiváltja a kézi konfigurálási folyamatot, és csökkenti a szerelési/telepítési időt és költséget. 

 

Az UNO-DM-PLUS csatlakozási csomagja olyan beépített intelligens hálózati („smart grid”) képességeket biztosít, mint pl. a dinamikus betáplálás-vezérlés, amely szabályozni tudja a termelt energia villamoshálózatba táplálását, illetve a Sunspec-kompatibilis nyílt kommunikációs protokollok használatával kompatibilitást biztosít a jövőbeni hálózati szabályzat előírásaival és on-the-shelf kölcsönös átjárhatóságot - azaz működési kompatibilitást – garantál a rendszer többi berendezésével.      

 

 

Az ABB és a Tigo kombinált megoldása három hozzáadott értéket biztosító jellemzőt kínál a lakóépületekre telepíthető PV rendszerek számára: 

  • Modulszintű monitoring: a napenergia-berendezések karbantartásának ütemezése és végrehajtása olyan kulcsfontosságú tényezőnek számít, amellyel biztosítható, hogy a berendezések a várható 25 éves élettartamuk után is üzemképesek maradjanak.  Köszönhetően annak, hogy a modulszintű monitoring segítségével a rendszer 2 másodperces mintavételezési idővel képes teljes körűen megjeleníteni a teljesítményadatokat, a fotovoltaikus rendszerek maximalizálni tudják az üzemidejüket, képesek beazonosítani a teljesítményproblémákat, és felügyelet alatt tudják tartani az üzemeltetési és karbantartási (O&M) költségek alakulását.     
  • Biztonság: A modulszintű Rapid Shutdown Solution (lekapcsoló megoldás) lehetővé teszi a fotovoltaikus (PV) rendszerek telepítői, az EPC-típusú fővállalkozók, és a PV rendszerek tulajdonosai számára, hogy a legköltséghatékonyabb módon biztosítsák, hogy a berendezéseik megfeleljenek a biztonsági szabályzatok, köztük a 2010-2017. évi Országos Elektromos Szabályzat (National Electric Code/NEC) előírásainak.  Az árnyékolással nem érintett berendezések számára ez az Underwriters Laboratories (UL) által tanúsított megoldás garantálja azokat a biztonsági és monitorozási szolgáltatásokat, amelyekkel biztosítani lehet, hogy a rendszerek megfeleljenek a helyi tűzvédelmi szabályzatoknak éppúgy, mint a lopás elleni védelemmel és a teljesítménnyel szemben támasztott elvárásoknak is.   
  • Energiatermelés optimalizálása: az optimalizált modulokkal még nagyobb tetőfelületet lehet felhasználni az energiatermelés maximalizálásához.  Megoldja a modulok illesztetlenségéből eredő problémákat, illetve növeli a tervezés és a kialakítás rugalmasságát is azáltal, hogy optimalizálja az egyes modulokat, amikor a beárnyékolás miatt csökken a teljesítményük.  Kezelni tudja a rendszerszintű hatékonysági problémákat, biztosítja a hasznos élettartam meghosszabbítását, de ezzel párhuzamosan kiaknázza a modulszintű monitorozás, valamint a biztonsági funkciók kínálta előnyöket is.   

 

„A Tigo nagyon büszke arra, hogy monitoring, biztonsági és optimalizálási megoldásokat szállít az ABB-nek,” – nyilatkozta Mirko Bindi, a Tigo kereskedelmi igazgatója. „A kiemelt partnereinkkel, köztük az ABB-vel folytatott együttműködésünknek köszönhetően a vevőink világszerte kiaknázhatják a partnerünk platformunkkal kompatibilis, piacvezető inverterei által kínált előnyöket.” A Tigo intelligens modulplatformja az iparág vezető, nyílt architektúrájú megoldása, amelyet a cég a PV modulok és az inverterek gyártóinak szállít.  A Tigo Ultra-High Definition (UDH) Core technológiájú TS4 platformja a következőket biztosítja: modularitás, szelektív telepítés, és Predictive IV (PIV), amely a TS4 biztosította funkciók kombinálásával a legköltséghatékonyabb energiatermelést biztosítja, a legjobb áron.     

 

„Örömmel jelentjük be, hogy az invertertermék-családunk a jövőben kompatibilis lesz a Tigo intelligens modulplatformjával,” - nyilatkozta Giacomo Bambi, az ABB globális termékmenedzsere. „A vevőink, akik a kategóriájukban legjobbnak számító fürt invertereinket használják, a jövőben profitálhatnak a hozzáadott értéket kínáló, modulszintű teljesítményelektronika előnyeiből is.  Nagy örömünkre szolgál, hogy a Tigót a globális partnereink sorában köszönthetjük.”  

 

Az ABB széles választékát kínálja a piacvezető, kiváló minőségű, és könnyen használható napelemes invertereknek, valamint a szolár alkalmazásokhoz szükséges villamos alkatrészeknek. A hálózatkompatibilitás-kezelő és a villamosenergia-hálózati megoldásai nagy presztízsre tettek szert a világ vezető energetikai vevői körében. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Személyre szabott diagnosztika és hatékonyabb kezelések okoseszközökkel

Az okoseszközök és felhőalapú rendszerek egyre több iparágban jelentenek innovációt és az egészségügyi ellátásban, orvosdiagnosztikában is valódi áttörést hozhatnak. A hazai egészségügyben elsőként jelent meg az a technológia, amellyel az orvosok hozzáférhetnek a betegek által rögzített vércukorszint adatokhoz, ami sokkal hatékonyabb módon teszi lehetővé a személyre szabott terápiák felállítását. 

2023. március 21. 21:24

Changing reality – az útkeresésre, újratervezésre fókuszálnak a SMART 2023 konferencia előadói

Napjaink egyik legnagyobb kihívása elengedni a megszokott, jól ismert mintákat, berögződéseket, és új utakat, nézőpontokat keresni helyettük. A 2023. április 26-án a budapesti Akváriumban megrendezésre kerülő SMART 2023 konferencia előadói is ezt a témát járják körül Nancy Rademaker, az ügyfélközpontú innováció nemzetközi hírű előadójának keynote beszédét követően. Az IVSZ népszerű B2B üzleti eseményén szó esik majd arról, milyen hatással lesz a Metaverzum, az MI-technológiák és a decentralizált gazdaság az egyes szektorok jövőjére. Az előadók arra is választ keresnek, hogy miként lehet fenntartható világot alkotni egy alapvetően fenntarthatatlan környezetben, illetve hogyan változik meg a gazdaság és az üzlet a valós és a virtuális világ határának elmosódása nyomán.

2023. március 21. 20:03

Az Alza már az Alzaboxokon keresztül is fogadja a visszárut

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 12:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48