A Universal Robots megnyitja az együttműködő automatizációs megoldások új korszakát

forrás: Prím Online, 2018. június 19. 16:48

A Universal Robots ezentúl az e-Series együttműködő robotokkal is segíti a jövőre felkészült felhasználókat, miközben egy emberközpontú felhasználói élményt és egy minden alkalmazást magába foglaló ökoszisztémát kínál.

A Universal Robots, a kollaboratív robotok úttörője és piacvezetője tovább fejleszti forradalmi, együttműködő automatizációs technológiáját az új e-Series kobotokkal, melyeket a müncheni Automatica 2018 kiállításon mutat be.

 

Az új, együttműködő robotplatform olyan technológiai újításokat tartalmaz, amelyek segítségével az eddiginél sokkal gyorsabban és szélesebb körben lehet alkalmazásokat létrehozni. Az újdonságok gazdasági szempontból is előnyt jelentenek majd a felhasználóknak, hiszen a beépített eszközcentrikus erőnyomaték érzékelőnek köszönhetően a nagyobb pontosság és érzékenység még több alkalmazási módot tesz lehetővé.

 

Csakúgy, mint a Universal Robots korábbi termékei, az új e-Series használata is példátlan egyszerűséggel és kényelemmel jár. Az újratervezett vezérlőpanellel és a megújult programozó- és vezérlőszoftverrel a telepítés és programozás most minden eddiginél egyszerűbb lesz, az applikáció fajtájától függetlenül. A 17 biztonsági funkció - beleértve az állítható megállási időt és távolságot – tovább egyszerűsíti az automatizációt. Mindegyik funkció TÜV Nord tanúsítvánnyal rendelkezik, és megfelel az EN ISO 13849-1 és EN ISO 10218-1 (3-as kategória PLd) gépbiztonsági szabványoknak, így az ember és robot közti együttműködés szinte teljesen akadálymentessé válik.

 

 

Végfelhasználói előnyök

Az e-Series felhasználói egy olyan kobotrendszerre számíthatnak, amely gyors megtérüléssel jár, szinte minden feladatra alkalmas, és a termelékenység hosszú távú növekedését eredményezi.

 

„Az e-Series platform az együttműködő robotok piacvezetőjeként eltöltött sokéves tapasztalatunk eredménye.” – mondja Jürgen von Hollen, a Universal Robots elnöke. „Az e-Series-ben szereplő „e” a fő küldetésünket és átfogó termékfilozófiánkat szimbolizálja azzal, hogy új szintre emeljük az emberek lehetőségeit, és ezt az egyszerű használatmódot mindenki számára elérhetővé tesszük.”

 

„A komplex alkalmazásokkal illetve változatos vagy bizonytalan jövőbeli szükségletekkel rendelkező végfelhasználók nagyon jól fognak járni az e-Series platformjával és az egyedi Universal Robots+ ökoszisztémával, hiszen a vállalkozásuk a szükségleteik változásával párhuzamosan fog növekedni.” – folytatja Von Hollen. „Megadjuk a lehetőséget az innovatív felhasználóknak, hogy rendkívül gyorsan adjanak hozzá automatizációs technológiát a folyamataikhoz annak érdekében, hogy maximalizálják a versenyelőnyüket.”

 

„A globális kobotpiac a becslések szerint az elkövetkező években is az ipari automatizálás egyik mozgatórugója lesz. Az e-Series-szel várakozásaim szerint a Universal Robots tovább fogja erősíteni piacvezető pozícióját. Ez azonban csak akkor valósulhat meg, ha technológiailag mindig egy lépéssel előrébb járunk. Ezért hoztuk létre az e-Series-t is.” – mondta a Universal Robots elnöke. Az új fejlesztés szerves részét képezi a Universal Robots+ és a Universal Robots Academy online képzési program, amelyek az e-Series platformot hivatottak támogatni.

 

A Universal Robots azonnal megkezdi az e-Series árusítását, és a tervek szerint 2018. augusztus 1-től a kiszállítás is elindul.

 

A Universal Robots-t az Automatica kiállításon a B4 pavilon 303-as standjánál találják az érdeklődők.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05