Az AOC és az MMD kombinált növekedése az európai piaci növekedés duplája

forrás: Prím Online, 2018. június 25. 14:28

A 2017-es stagnálást követően az európai monitor piac növekedése 2018 első negyedévében 8%-ra emelkedett, és az AOC és az MMD, a Philips márka licenc partnere ebben az évben ennek a dupláját, 16%-os növekedést értek el. A két márka közösen az első helyet vívta ki a piacon, az AOC 2017 első negyedévével összevetve 28%-kal növelte volumenét.

  • A legutóbbi negyedévben az AOC jelentős növekedést és 28%-kal a második legnagyobb volumen emelkedést érte el, amely több mint a teljes európai monitor piac növekedésének háromszorosa. 
  • Az AOC és az MMD, a Philips monitorok licenc partnere 2017 első negyedévével összevetve 16%-kal növelték volumenüket.
  • A nagyfelbontású (QHD és UHD), az ultra széles, ívelt és nagyméretű monitorok, valamint a nagyobb termelékenységet és egyszerű használatot elősegítő innovatív technológiák népszerűségének köszönhetően a monitorok általános piaca továbbra is növekszik. Kulcsfontosságú tényező volt a gaming szektor növekedése is.

 

A Context elemző vállalat legfrissebb adatai szerint a szélesebb európai régió monitor piaca 2018 első negyedévében, tehát januártól áprilisig az előző év azonos időszakához képest 8%-kal nőtt. A Context szerint ehhez a növekedéshez jelentősen hozzájárultak a nagy képernyőméretek (24,5 és 35 hüvelyk között) és az innovatív technológiák, míg a 23-24 hüvelyknél kisebb képernyők piaca továbbra is csökkenő tendenciát mutat. Az QHD és UHD képernyők területén is jelentős növekedés látható. 

 

A 31,5 hüvelykes szegmensben az AOC csupán egy év alatt 0%-ról 27,3%-ra tudta növelni piaci részesedését (2017 első negyedéve és 2018 első negyedéve között) és vezetővé vált ebben a szegmensben. Az AOC a 35 hüvelykes monitorok területén is piacvezető, piaci részesedése 2018 első negyedévében elérte a 30,9%-ot. A nagyobb képernyők esetében 39,9%-os és 40,8%-os piaci részesedéssel a Philips uralja a 40 és 43 hüvelykes képernyők piacát.

 

A Philips olyan saját innovatív, zöld megoldásainak köszönhetően, mint a PowerSensor, amely észleli a felhasználó távollétét és 80%-kal csökkenti a fényerőt, a készülékházból kiemelkedő webkamera, amely a nagyobb biztonság érdekében visszahúzódik, vagy a termelékenységet növelő és funkcionális USB-C dokkoló állomás, az AOC és a Philips monitorok növekedése töretlen. Az AOC sikere főleg az olyan gaming monitorok széles skálájának köszönhető, mint az ultra kompetitív 240 Hz-es képernyők és az exotikus 35 hüvelykes ultra-széles monitorok.

 

Az AOC és a Philips együttesen elképesztő, 15%-os piaci részesedést értek el Európában és 2018 első negyedévében megszerezték a vezető helyet. A 22 európai ország/régió közül a két márka együtt 11 ország/régió piacán vezető pozícióban van, és hat másik ország/régió piacán a második helyen áll.

 

„Az AOC és MMD vállalatoknál folyamatosan olyan innovatív funkciókon dolgozunk, amelyek a dizájn, a képminőség, az ergonómia és a felhasználóbarát használat fejlesztését, valamint a termékek környezetbarátabbá tételét célozzák meg. Ezek az innovációk ösztönzik a volumen növekedését és arra törekszünk, hogy minden negyedévben tovább erősítsük piaci pozícióinkat“ - mondta Stefan Sommer, európai marketing és üzletvezetési igazgató.

 

Stefan Sommer, európai marketing és üzletvezetési igazgató

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08