Új vezető a Deloitte Magyarország German Desk üzletágánál

forrás: Prím Online, 2018. június 27. 15:10

Manfred Siebkét nevezték ki a Deloitte Magyarország German Desk üzletága vezetőjének. A szakember érkezésével a részleg hangsúlyosabb szerepvállalásra készül a Magyarországon több mint 32 milliárd eurónyi beruházást megvalósító német, osztrák és svájci vállalatok számára nyújtott tanácsadási szolgáltatások piacán.

Manfred Siebke április 3-án vette át a Deloitte Magyarország German Desk üzletágának vezetését. A szakember a Deloitte-hoz történő csatlakozása előtt vezető pozíciót töltött be egy francia gyógyszeripari vállalat pénzügyi osztályán, ezt megelőzően pedig több évig egy másik Big4 cégnél dolgozott Düsseldorfban és Prágában, ahol tőzsdei és családi cégek könyvvizsgálatában egyaránt részt vett. 

 

Tagja a német könyvvizsgálói és adótanácsadói kamaráknak, és komoly tapasztalattal rendelkezik az IFRS és HGB szerinti beszámolás terén is. Kinevezésével a Deloitte folytatja a nemzetközi hálózata által kínált előnyök kihasználására vonatkozó stratégiáját, amivel regionális igényeiknek megfelelő szolgáltatásokat biztosít ügyfelei számára.

 

„Befektetőként és vezetőként is számos olyan üzleti kihívással találkozhatunk, amelyek megoldásához külső szakértő bevonására van szükségünk. Legyen szó különféle számviteli aktualitásokról, mint például a helyi pénzügyi beszámolók IFRS szerinti elkészítése, az új adóügyi kötelezettségeknek való megfelelés, vagy a valós idejű ÁFA bevallás, vagy akár működési problémákról, mint amilyen a hatékonyság folyamatos javítása, külső hozzáértő segítségével könnyebb hatékonyan kezelni a felmerülő kérdéseket. Ezekre a kérdésekre vezető szakmai szolgáltató vállalatként rendelkezünk a megfelelő válaszokkal. A German Desk lényege, hogy ezeket a 360 fokos megoldásokat egyetlen kapcsolattartási pontként, megbízható tanácsadóként nyújtjuk, figyelembe véve az ügyfél szükségleteit, végigkísérve őt az egész folyamaton” – mondta el Manfred Siebke, a Deloitte Magyarország German Desk üzletágának vezetője.

 

A Deloitte German Desk szolgáltatásai a magyarországi tevékenységet folytató és az országban befektető német, osztrák és svájci vállalkozások igényeire fókuszálnak. Németország nettó 20,1 milliárd eurónyi külföldi befektetéssel a legnagyobb beruházó a magyar piacon, mivel ez az összeg több mint negyedét, 26,7 százalékát jelenti a Magyarországon történő külföldi befektetések összegének. A német vállalkozások több mint 3000 céggel képviseltetik magukat Magyarországon, és összesen 180 ezer magyar munkavállalót foglalkoztatnak. Ausztria nettó 7,5 milliárd (amely a külföldi befektetések 9,9%-át teszi ki), valamint Svájc nettó 4,8 milliárd eurós nettó külföldi befektetéssel (amely a külföldi befektetések 6,4%-a) szintén jelentős gazdasági szerepet tölt be Magyarországon. 

 

„Németországgal, Ausztriával és Svájccal összehasonlítva Magyarország jelentős előnyben van a munkabérek, az adózás és a potenciális támogatások szempontjából, azonban a cégvezetőknek és tulajdonosoknak figyelembe kell venniük a kockázatokat is, mint például, a szabályozási változásokat, és a képzett munkaerő egyre nagyobb hiányát” – mutatott rá Manfred Siebke. 

 

A magyarországi befektetést megvalósító német, osztrák és svájci vállalatok többnyire a gyártásra összpontosítanak, a kiszervezett munkafolyamatoktól a teljes körű gyártásig, beleértve a saját K+F tevékenységet is. Vannak azonban olyan leányvállalatok, amelyek a helyi piacot szolgálják ki, legyen szó kereskedelemről, gyógyszeriparról vagy az energia szektor képviselőiről. A világszerte ismert német márkanevek mellett a magyar piacon jelen vannak a közepes méretű, gyakran családi vállalkozások is, amelyek bővülési terveik eléréseben a German Desk nemzetközi hálózata széleskörű, személyre szabott tanácsadási szolgáltatásaival tud segíteni. 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

Új vezérigazgatót nevezett ki Dr. Tóth Ágnes személyében a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU). A közel tíz éve az egyetem kötelékében dolgozó, frissen megválasztott vezető célja, hogy tovább növelje az egyetem elismertségét a közép-kelet-európai régióban. Az intézmény hosszú távú stratégiájának része a nemzetközi hallgatók számának intenzív bővítése, amely az elmúlt évben már meghaladta a 800 főt.

2019. február 21. 17:49

A Magyar Telekom 2018. negyedik negyedéves eredményei

A Magyar Telekom ma közzétette 2018. negyedik negyedévre és egész évre vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit.

2019. február 21. 15:10

Újabb regionális elismerést kapott a PS

A budapesti központú Process Solutions lengyelországi leányvállalata a 2018-as évben véghezvitt fejlődésének és hatékony működésének eredményeképpen elnyerte az Outsourcing Stars verseny „Legjobb Accounting & Payroll Vállalat” kategória díját.

2019. február 21. 13:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul az Év Internetes Kereskedője díj 2019

2019. február 21. 10:45

Christopher Mattheisen a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatója

2019. február 18. 11:50

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21
cloudappsportal.com