A Forrester Research végpont-biztonsági jelentésében a Check Point Software a vezető vállalatok között szerepel

forrás: Prím Online, 2018. június 28. 13:50

A SandBlast Agent Complete Endpoint Protection az elérhető legmagasabb pontszámot kapta a rosszindulatú programokkal szembeni védelem, az adat- és a mobil biztonság terén. 

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldások világszerte vezető szállítóját a Forrester Research legújabb, a végponti biztonságot kínáló termékcsomagokkal kapcsolatos kutatását összefoglaló jelentése, a “The Forrester Wave: Endpoint Security Suites, Q2 2018” a vezető vállalatok közé sorolta. A Check Point SandBlast Agent Complete Endpoint Protection a legmagasabb elérhető pontszámot szerezte a rosszindulatú programokkal szembeni védelem, az adatbiztonság, a mobil biztonság, a külső integráció és a termék támogatás terén, akárcsak a vállalati vízió és fókusz tekintetében. 

 

„A Check Point egy teljes körűen felszerelt, hagyományos, modern megoldásokkal felszerelt csomagot kínál,” - írja a jelentés. „Hálózati biztonsági gyökereivel a Check Point az évek során olyan területeken bővített mint a végpont- és a mobil biztonság, aminek köszönhetően mára olyan végpont-biztonsági csomaggal van jelen a piacon, amely fenyegetéssekkel szembeni védelmet, a fenyegetések beazonosítását, adatvédelmet, végpont menedzsmentet és mobil biztonságot is magában foglal.”

 

A SandBlast Agent Complete Endpoint Protection a legmagasabb szintű fenyegetésekkel szembeni védelmi képességeivel holisztikus megoldást nyújt az ötödik generációs cyber-támadások ellen. A sandboxing és a threat extraction (fenyegetés eltávolítás) révén biztosított proaktív védelmen túl, a SandBlast Agent automatizált nyomozati képességeket is tartalmaz, ami könnyen értelmezhető jelentés formájában ad elemzést a biztonsági eseményekről, és ezzel maximum hatékonyságot nyújt a kármentesítés során. Mindezek mellett a SandBlast Agent dedikált megoldásokat biztosít a zsarolóprogramok ellen és az adathalászattal szembeni védelem terén.

 

„A szervezetek ma már az ötödik generációs cyber-támogatásokkal néznek szembe, így különösen örülünk, hogy az elismert Forrester Wave a vezető vállalatok közé sorolt minket,” - mondta Peter Alexander, a Check Point vezető marketing igazgatója. „Ez a megtiszteltetés is erősíti azt a véleményünket, miszerint a szervezeteknek először a megelőzést kell alkalmazniuk a cyber-biztonság kapcsán, és blokkolni – nem csupán felfedezni – a támadásokat már azelőtt, hogy megtörténnének, miközben egy lépéssel a holnap egyre kifinomultabb fenyegetései előtt járnak.”

 

A SandBlast Agent Complete Endpoint Protection a Check Point teljes mértékben konszolidált cyber-biztonsági architektúrájának, az Infinitynek az integrált része, mely a modern IT minden felületének – beleértve a hálózatot, a végpontokat, a felhőt és a mobil eszközöket – a védelmét biztosítja. A központi ThreatCloud adatbázisból valós időben nyert, fenyegetésekkel kapcsolatos tudás alapján folyamatosan monitorozza a fenyegetéseket valamennyi platformon, egyetlen üvegtáblán keresztül. A jelentés szerint, „összességében azon ügyfeleknél, akik az új technológia és a tradicionális képességek stabil kombinációját keresik egyetlen konzolban, a Check Pointnak a leginkább preferált lehetőségek közé kellene kerülnie.”

 

A teljes jelentés elérhető angol nyelven: https://pages.checkpoint.com/forrester-wave-endpoint.html.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gépi tanulással az ismeretlen fenyegetések ellen

Lassan ott tartunk, hogy a különféle kütyüink előre kitalálják a gondolatainkat. Akad, aki ezt ijesztőnek találja, de az ebben rejlő lehetőséget jó és rossz célra is lehet használni. Az például igencsak hasznos, ha egy gép a bűnözők gondolataiban olvas, majd meg is előzi a bűncselekményeket. Olyannyira, hogy a megoldás már létezik is, ugyanis a Micro Focus gépi tanulást alkalmazó eszköze már tavaly december óta aktív védelmet nyújt a koronavírushoz kapcsolódó átverések és rosszindulatú tartalmak ellen. A termék még azelőtt „működésbe lépett”, hogy a vállalatok IT-biztonsági szakemberei egyáltalán felfigyeltek volna az új trendre.

2020. július 7. 20:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás