A Fujitsu új Threat 360 szolgáltatása átfogó képet ad a kiberbiztonsági kockázatokról

forrás: Prím Online, 2018. július 11. 08:33

A Fujitsu új Threat 360 kiberfenyegetési intelligencia (CTI) értékelő szolgáltatása segítségével a vállalatok azonosíthatják és kezelhetik az ártó szándékú támadók által potenciálisan kihasználható biztonsági sérülékenységeket.

A Threat 360 szolgáltatással a vállalatok hatásosabb digitális védvonalat alakíthatnak ki az árbevétel- és hírnévvesztés, illetve a hatósági büntetések kockázatával járó, egyre változatosabb, fejlett és célzott internetes támadások ellen. Védekezhetnek a kártevőkkel és a zsarolóvírusokkal szemben, enyhíthetik az adatszivárgás és az adatvesztés kockázatát. 

 

A Threat 360 fejlett CTI értékelő szolgáltatás, amely „belülről kifelé” és „kívülről befelé” is megvizsgálja a szervezet biztonsági állapotát a holisztikus biztonsági szabályzat gyenge pontjainak azonosítása érdekében. A szolgáltatás keretében a Fujitsu passzív fenyegetésértékelést is végez, amely az internet világos és sötét oldalán elérhető adatok alapján keresi a fenyegetéseket, és azonosítja a weben nyilvánosan elérhető, károkozásra alkalmas információkat – például dokumentumok kizárólag belső felhasználásra szánt másolatait és egyéb strukturálatlan adatokat. 

 

A Threat 360 keretében a Fujitsu kértevőértékelést is végez. A Cylance technológiára épülő szolgáltatás alaposan elemzi a szervezet IT-környezetében megtalálható alvó vagy éles fenyegetéseket. A Threat 360 szolgáltatást a Fujitsu kiberfenyegetési intelligenciára szakosodott világklasszis csapata nyújtja az EMEA-régió (Európa, Közel-Kelet és Afrika) területén. A csapat az egyesült királyságbeli Warringtonban található biztonsági központban (Advanced Threat Center) működik. 

 

 

A Fujitsu Threat 360 értékelési szolgáltatása három szakaszból áll: 

  • Nem invazív módszerekkel végzett vizsgálat a sérülékenységek és a potenciális támadási területek azonosítására 
  • Az internet világos és sötét oldaláról származó információk elemzése kereskedelmi és nyílt forráskódú hírszerző eszközök segítségével
  • A kockázatokat részletező és összegző jelentés készítése, bizonyítékokkal és megoldásokkal 

 

„A potenciális biztonsági sérülékenységek azonosítását szolgáló proaktív szemlélet bevezetése és a kiskapuk felszámolása minden olyan szervezet számára elengedhetetlen lépés, amely javítani szeretné általános kiberbiztonsági állapotát. Ez azonban speciális szakértelmet és eszközöket igénylő, összetett feladat. A Cylance-szel együttműködve a Fujitsu stresszmentessé teszi ügyfelei működését: teljes körű, 360 fokos képet ad a potenciális támadási vektorokról, kiemelve azokat, amelyek reális veszélyt jelentenek” – mutatott rá John Swanson, a Fujitsu biztonsági megoldásokért felelős vezetője az EMEIA-régióban.

 

„Az egyre komplexebb kiberfenyegetési környezetben minden szervezet számára komoly előnyt jelent a Fujitsu Threat 360 szolgáltatása által kínált stresszmentes működés. Az ügyfelek részére végzett kártevővizsgálatok során megtanultuk, hogy még a rutinellenőrzések is fényt deríthetnek valódi, aggodalomra okot adó problémákra a vállalatoknál. A Fujitsuval kiépített partnerkapcsolatunknak köszönhetően olyan proaktív kiberfenyegetési intelligencia-szolgáltatást tudunk nyújtani, amely nélkülözhetetlen minden olyan szervezet számára, amely próbára kívánja tenni, és tovább szeretné fejleszteni digitális védelmét” – jelentette ki Stuart Quinsey, a Cylance EMEA-régióbeli értékesítési csatornákért felelős igazgatója. 

 

Ár és piaci bevezetés 

A Fujitsu Threat 360 szolgáltatása már jelenleg is megrendelhető az EMEA-régióban, közvetlenül a Fujitsutól. Bővebben: http://www.fujitsu.com/emeia/solutions/business-technology/security/threat/index.html.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50