SUSE Linux Enterprise 15: felkészülés a szoftveresen vezérelt jövőre

forrás: Prím Online, 2018. július 17. 09:57

A SUSE bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 15 operációs rendszer, amely a legújabb elvárásoknak megfelelve segíti az ügyfeleket a gyors digitális átalakulásban. 

Az üzemeltetést és a DevOps megközelítést támogató megoldás rövidebb reakcióidőt és alacsonyabb költségeket eredményez, miközben az új típusú, digitális üzleti működés követelményeinek is eleget tesz. 

 

„A digitalizáció előretörésével a vállalatok világszerte alakítják át IT-rendszereiket, és sorra vezetik be a modern és agilis technológiákat, a különböző feladatokhoz és alkalmazásokhoz azonban különféle infrastruktúrákra van szükségük. Ez gyakran azzal jár, hogy felhőalapú platformokat integrálnak a nagyvállalati rendszerekbe, összevonják a konténeres fejlesztést a hagyományossal, vagy ötvözik egymással a régi alkalmazásokat és a mikroszolgáltatásokat. A SUSE ezért „multimodális” operációs rendszert fejlesztett ki a hagyományos és az új típusú, szoftveresen vezérelt infrastruktúra közötti szakadék áthidalására. Így született meg a SUSE Linux Enterprise 15” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési igazgatója.

 

„Az operációs rendszer továbbra is alapvető építőelemnek számít még a fejlettebb infrastruktúrákban is. A felhők működtetéséhez a Linux lett a preferált megoldás, ahogyan a modern, felhőalapú alkalmazások fejlesztéséhez is, emellett a szoftverfejlesztő vállalatok körében is kedvelt platform. Napjainkban a Linuxot széles körben veszik igénybe hagyományos és új generációs szoftverek futtatására a hardveres, virtuális és konténeralapú környezetekben. A SUSE Linux Enterprise jól használható az SAP-alkalmazásokhoz, mainframe-rendszerekhez, a nagy teljesítményű számítástechnikában és más Linux Enterprise-központú alkalmazási területeken” – tette hozzá Stephen Belanger, az IDC számítási platformokra szakosodott vezető kutatási elemzője. 

 

 

A SUSE Linux Enterprise 15 modern, moduláris operációs rendszer, amely leegyszerűsíti a vegyes, azaz tradicionális és új megoldásokat tartalmazó környezetek működtetését. A megoldás hatékonyabbá teszi a hagyományos IT-infrastruktúra üzemeltetését, és a fejlesztők számára is ideális platformot kínál, így lehetővé teszi, hogy az ügyfelek könnyen telepítsék és mozgassák az üzletileg kritikus szolgáltatásokat a helyi és a nyilvános felhőkörnyezet között.

 

A SUSE Linux Enterprise 15 „közös kódbázissal” gondoskodik az alkalmazások mobilitásáról a multimodális IT-környezetekben. Ez a közös kódbázis teszi lehetővé a megbízható működést és a szolgáltatások átlátható mozgatását a hagyományos és a szoftveresen vezérelt infrastruktúra között, bármilyen feladatról legyen is szó, beleértve a mikroszolgáltatások létrehozását SUSE CaaS Platform segítségével, a legújabb SAP-alkalmazások telepítését SUSE Linux Enterprise Server rendszeren vagy éppen a SUSE OpenStack Cloud megoldás használatát az erőforrások kezelésére. A fejlesztői közösség igényeit is szem előtt tartó SUSE Linux Enterprise 15 révén a szervezetek továbbá egyszerűen válthatnak az ingyenes fejlesztői előfizetésről vagy közösségi Linuxról (openSUSE Leap) a teljeskörűen támogatott nagyvállalati Linuxra. 

 

Napjainkban egyre több vállalatnál ismerik fel, hogy a jövő fejlett analitikai (pl. AI, gépi tanulási) és szimulált modellezési alkalmazásaihoz nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) infrastruktúrára lesz szükség. A SUSE ezért külön termékként vezeti be a SUSE Linux Enterprise High Performance Computing 15 operációs rendszert, amely kifejezetten a párhuzamos számítási környezetek, azon belül pedig a szolgáltatások és fürtök hatékony kezelésére tervezett, átfogó eszközökkel támogatja ezt a növekvő piacot. 

 

A SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications 15 az operációs rendszer kifejezetten SAP-alkalmazások futtatásához optimalizált változata, amellyel a közös ügyfelek minimális állásidő, hatékony teljesítmény és egyszerűbb telepítés mellett működtethetik kritikus fontosságú rendszereiket.

 

A Linux rendszerekhez készült SUSE Manager nemrégiben megjelent, legfrissebb kiadása szintén új funkciókkal csökkenti a költségeket, fokozza a DevOps folyamatok hatékonyságát, valamint támogatja a kiterjedt, komplex rendszerek kezelését az IoT-, a felhő- és a konténerinfrastruktúrákban

 

A SUSE Linux Enterprise Server 15 és a SUSE Manager 3.2 már elérhető. Az új kiadások rendszerképei az Amazon Web Services, a Google Cloud Platform és a Microsoft Azure kínálatában is elérhetőek lesznek. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalakra:  www.suse.com/server, www.suse.com/products/suse-manager, valamint www.suse.com/products/server/hpc.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48