Samsung THE FRAME 2018: galéria a nappaliban

forrás: Prím Online, 2018. július 19. 13:46

A Samsung Electronics bemutatta a díjnyertes lifestyle televíziója, a THE FRAME legújabb generációját. A továbbfejlesztett funkcióknak, a testreszabási lehetőségeknek és a több mint 800 elérhető műalkotásnak köszönhetően a THE FRAME 2018 egy nyüzsgő, folyamatosan változó galériává varázsolja a nappalit. 

A THE FRAME 2018 felhasználói számára még az eddiginél is több lehetőség áll rendelkezésre, hogy ízlésük szerint alakítsák a nappalijuk kinézetét és hangulatát. A Samsung Art Store, tévés művészeti platform, a világ legnevesebb múzeumaiból, galériáiból és művészeitől származó műalkotások folyamatosan bővülő, sokszínű tárháza. Legutóbb a The New York Times 30 ikonikus fotója, valamint a Victoria and Albert Museum 21 és a Teleworker galéria 10 műalkotása került bele a platform gyűjteményébe.

 

Mindegy, hogy a felhasználók az aktuális évszakhoz szeretnék igazítani a nappali dizájnját vagy csak egy vacsora erejéig frissítenék a helyiség hangulatát, a THE FRAME személyre szabásával bármely térben a kívánt hatást érhetik el. A továbbfejlesztett felhasználói felületnek köszönhetően a műkedvelők a szoba színvilágát, valamint a műalkotás típusát (festmény vagy fotó) alapul véve böngészhetnek a különböző alkotások között. Emellett, akárcsak egy zenelista esetén, összeválogathatják a személyre szabott gyűjteményüket, amelyet aztán véletlenszerű sorrendben olyan gyakran játszhatnak le, amilyen gyakran szeretnék.

 

„A THE FRAME a Samsung azon törekvésének újabb mérföldköve, hogy a kikapcsolt állapotban csupán fekete dobozként funkcionáló televíziókészüléket a lakás sokoldalú, dizájnfókuszú, egész nap hasznos elemként funkcionáló darabjává változtassa – mondta el JongSuk Chu, a Samsung Electronics Vizuális kijelzők üzletágának szenior alelnöke. – A THE FRAME 2018 még több lehetőséget biztosít a felhasználóinknak, hogy otthonukba költöztessék a művészetet és a világ minden tájáról származó legnagyobb mesterművekkel díszítsék lakóterüket.”

 

 

Bekapcsolva televízió…

A THE FRAME 2018 HDR10+ technológiás, tiszta, éles 4K UHD panellel érkezik, így a tartalom olyan minőségben tárul a nézők elé, ahogy azt a rendező vagy az alkotó művész megálmodta. A Samsung 2018-as QLED TV szériájához hasonlóan a THE FRAME 2018 is tartalmazza azokat az okos jellemzőket, amelyek megkönnyítik és felgyorsítják a televízió beállításának és a tartalom elérésének a folyamatát.

 

Az Effortless Log-in lehetővé teszi, hogy a felhasználók a Bluetooth Low Energy (BLE) segítségével a telefonjukon elérhető Wi-Fi-hez és a Samsung-fiókhoz tartozó adataikat gyorsan átmásolják a tévékészülékükre anélkül, hogy emlékezniük kellene a jelszóra és újra be kellene gépelniük azt. A Samsung szabadalmaztatott Smart Hub menüje lehetővé teszi, hogy a felhasználók intuitív módon navigáljanak a streamszolgáltatások, a konzolok és a live TV funkciók között, miközben az Universal Guide a felhasználók egyéni ízlése szerint állítja össze a tartalmakat.

 

A THE FRAME 2018 készülékben már az S-Voice is helyet kapott, így a felhasználók a Samsung SmartThings IoT kezelőfelület segítségével hangvezérléssel indíthatják el a kedvenc műsoraikat, irányíthatják a kompatibilis csatlakoztatott soundbarokat, kamerákat és egyéb kiegészítőket.

…Kikapcsolva műalkotás

Kikapcsolt állapotban a THE FRAME 2018 a mozgás- és fényérzékelőknek köszönhetően élethű műalkotássá válik. Ahogy egy bekeretezett kép is minden napszakban másképp néz ki, a THE FRAME szenzora is a helyiségben uralkodó fényviszonyokhoz igazítja a képernyő fényerejét.

 

A THE FRAME 2018 készüléken elérhető, továbbfejlesztett Samsung Art Store egy optimalizált platform, amely a műalkotások megtekintésének újszerű élményét kínálja a felhasználók számára. Az új funkciók között megtalálható:

  • Diavetítés – A felhasználók összegyűjthetik kedvenc műalkotásaikat, a válogatásból aztán egy diavetítés készül, amelyben - az egyéni beállításoktól függően - 10 perc és 7 nap közötti időintervallumban váltakoznak a képek.
  • Összeállítás – A készülék a különböző témákhoz kapcsolódóan (például a kék színre építve vagy a hétfő reggel témaköréhez kapcsolódva) ajánlásokat készít, ezáltal segít a felhasználóknak, hogy új művészeket és alkotásokat fedezzenek fel.
  • Kedvencek – Lehetővé teszi, hogy a felhasználók kiválasszák a kedvenc műalkotásaikat és a mesterművekből összeállítsák saját gyűjteményüket, amelyet aztán a Diavetítés funkcióban is használhatnak, így bármikor könnyedén hozzáférhetnek a számukra legkedvesebb alkotásokhoz.  

 

A THE FRAME 2018 észrevétlenül olvad bele az enteriőrbe. Falra szerelve a Samsung tökéletesen illeszkedő falikonzoljának köszönhetően a készülék rásimul a falra. A négy különböző – fekete, fehér, dió és bézs fa - személyre szabható mágneses keret lehetővé teszi, hogy a felhasználók a szoba stílusához igazodva alakítsák a káva színét.

 

A 2018-as termékcsalád ugyancsak a One Invisible Connection megoldáscsomaggal érkezik, amely egyetlen integrált vékony átlátszó vezetéket tartalmaz. Ez a kábel felelős a tévékészülék áramellátásáért és az audiovizuális jelek adatátviteléért is egyben, így nem csupán a vezetékrengeteg által okozott káosz szűnik meg, de a készüléket mostantól nem kell a konnektor és a hálózati csatlakozó közvetlen közelébe helyezni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17