Funside School: 21. századi angol, programozás és robotika már Óbudán is

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 20. 12:01

Együttműködik a Funside School és a Budapest School a Római parton: Magyarország legkorszerűbb oktatási intézményei fogtak össze – két olyan iskola, amely a gyermekek személyiségét és a 21. században szükséges tudást tartja a legfontosabbnak. A Funside délutáni iskola tanfolyamai várnak minden 6-17 évest – a nyílt órákra már lehet jelentkezni a www.funside.hu oldalon.

A világsikerű magyar startup, a Prezi egyik alapítója által indított Budapest School Római parti helyszínén 2018 őszétől iskola után, délutánonként a Funside School tanfolyamai várják a gyerekeket. A Funside-módszer legfontosabb elemei: élményalapú oktatás, 21. századi készségfejlesztés, és a szülők által is folyamatosan nyomon követhető, játékosított teljesítménymérés.

 

- A Funside arról szól, hogy a gyerekeket felkészítsük a jövő kihívásaira, de ezt úgy tegyük, hogy közben minden pillanatban nagyon jól érzik magukat - mondja Kittka András, a Funside vezetője - már csak ezért sem mindegy, milyen közegben tanulnak. Nagy öröm, hogy egymásra találtunk a Budapest Schoollal, ugyanazokban az elvekben hiszünk, és rengeteget tudunk tanulni is egymástól.

 

 

A Gellért téri Funside Schoolban kipróbált, sikeres órák indulnak a Rómain is. Lesz tehát angol, különböző szinteken, programozás a Scratch, vagyis a legjobb, a gyerekek igényeire szabott nemzetközi programozási platform használatával, és lesz robotika a legújabb Lego WeDo, Boost és Mindstorms robotokkal, kezdőknek és haladóknak. Az órákra természetesen nem csak a Budapest School tanulói jelentkezhetnek. Mindenkit várunk Óbudáról, Budakalászról, Pomázról, Ürömről vagy akár Újpestről is, hiszen ez a szuper hangulatú iskola autóval és tömegközlekedéssel is egyszerűen elérhető.

 

- Ezzel az együttműködéssel a Budapest School Római Parton tanuló közösség mellett a kicsit idősebb, máshol tanuló környékbeli gyerekek számára is korszerű és játékos tanulási lehetőséget adhatunk a délutáni és hétvégi időpontokban - mondja Molnár Attila, a Budapest School Római Part vezetője. - A Funside célkitűzései, értékei és szakmai elvei nagyon közel állnak a miénkhez: fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek természetes módon sajátítsák el a boldog élethez szükséges gondolkodásmódot és képességeket.

 

A Funside School augusztus végétől nyílt órákkal várja az érdeklődő szülőket és gyerekeket a Római parton és persze a Gellért téren is. A nyílt órákon felmérik a gyerekek tudásszintjét is, hogy mindenki a neki legmegfelelőbb csoportban kezdhesse a tanulást. Jelentkezés és további információk: www.funside.hu.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nehezen tudják elengedni a szülők az érdemjegyeket

Alsó tagozatban a szülők már kezdenek megbarátkozni a szöveges értékelésekkel, mégis rendszeresen felmerül a kérdés, hányast is kapott a gyermek a dolgozatra? Pedig az érdemjegyek valójában nem értékelnek, csak minősítenek, ami egyáltalán nem motiválja a diákokat a fejlődésre. Ungár Ágnes, a veresegyházi A Jövő Iskolája Általános Iskola intézményvezetője szerint ha azt szeretnénk, hogy a tanuló a saját képességeiből hozza ki a legtöbbet, neki is visszajelzést kell adni. Mint mondta, a fejlődési folyamatban elengedhetetlen a szülő-gyerek-pedagógus hármas együttműködés.

2021. november 30. 15:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59