Hazánkban is kapható lesz a Nokia 5.1 plus

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 22. 13:41

A mai napon a HMD Global, a Nokia okostelefonok otthona bejelentette, hogy a Nokia 5.1 plus új piacokon is elérhetővé válik. A készülék ezzel szélesebb körben kezdi értékesíteni a népszerű teljes kijelzős dizájnnal és kiváló teljesítménnyel bíró készülékét.

„A kezdetektől arra fókuszálunk, hogy a Nokia telefonoktól elvárt élményekben részesítsük vásárlóinkat – kiemelkedő dizájn és anyaghasználat, technológia, amivel többet kihozhatnak a napjukból, illetve ezek mellett a biztonságos és naprakész Android elkötelezett hívei is vagyunk. A mai napon beváltjuk rajongóinknak tett ígéretünket és elhozzuk a mesterséges intelligenciával megtámogatott képkészítésre alkalmas Nokia 5.1 plust, mely korábbi modelljeinkhez hasonlóan csatlakozik az Android One családhoz” – nyilatkozta Juho Sarvikas, a HMD Global termékekért felelős vezetője.

 

A Nokia 5.1 plust a MediaTek Helio P60 nyolcmagos processzorral érkezik, ezt az egységet főleg magasabb kategóriájú készülékekben láthattuk eddig. Az okostelefon motorját úgy finomhangoltuk, hogy játékhoz, videónézéshez és multitaskinghoz egyaránt elengedő erőforrás álljon rendelkezésre. A továbbfejlesztett képalkotási eljárásnak hála stúdió-hatású képek lőhetők a mélységérzékelővel és a választható elmosás mértékével. A kettős 13/5MP-es hátlapi szenzor elektronikus videó stabilizációval biztosítja a felvételek stabil, éles eredményét. Így az összes fontos, meghitt vagy vicces szituációban segítségül hívható a készülék.

 

A széltől szélig tartó 5,8 hüvelykes HD+ kijelző maximális teret enged a tartalomfogyasztásnak, a Nokia 5.1 plus egyébként is letisztult kialakítással rendelkezik, elöl-hátul 2,5D üvegborítással és lekerekített élekkel. A CNC megmunkálású fém kamerakeret, illetve a magasfényű keret teszi tökéletessé a készüléket. A nagyjából 8 mm vastag okostelefon ergonomikus dizájnt és mindenhol ívelt kialakítást kapott, amit egyszerűen jó kézben tartani. A Nokia 5 plus polikarbonát keretet és teljes fémvázat kapott, extrém szituációkban is tesztelve, hogy a Nokia telefonoktól megszokott kiemelkedő minőséget nyújtsa.

Tiszta, biztonságos és naprakész – Android One vállalás

A készülék csatlakozik a Nokia okostelefonok Android One családjához, a Google által megálmodott szoftveres élményt nyújtva, mely intelligens, biztonságos és kiváló. Három év biztonsági frissítés és két év garantál OS frissítés jár a Nokia 5.1 plushoz, mint minden Nokia készülékhez, mely része az Android One programnak. Több tárhely és hosszabb akuélettartam, köszönhetően annak, hogy semmi felesleges extra nem kerül telepítésre, csak a legjobb Google szoftverek, mint a Google Asszisztens vagy a Google Képek ingyenes korlátlan tárhellyel.

 

A Nokia 5.1 plus Android Oreo szoftverrel érkezik, ám a készüléket már felkészítettük az Android Pie érkezésére. Az új verzióval jelenik meg az App Actions, mely a felhasználó szokásai alapján segíti a hétköznapi életet, mint a taxihívás felajánlása, vagy a kedvenc zenei lista lejátszása – gyakorlatilag előre tudja, mire lesz szüksége a felhasználónak. Az App Actions a teljes androidos ökoszisztéma részét képezi, így számos területen nyújthat segítséget. 

 

A Nokia 5.1 plus fényes fekete, fényes fehér és fényes éjkék színekben lesz kapható. Hazánkban várhatóan október végétől, november elejétől lesz kapható, a bruttó fogyasztói ára pedig 80 ezer forint körül alakulhat.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett a HONOR 20 széria

A HONOR a mai napon hivatalosan is bejelentette első – három készülékből álló – okostelefon-szériáját Londonban. A Honor 20 Lite, a Honor 20 és a Honor 20 Pro készülékek forradalmian új tagjai a Honor N sorozatának, amely lenyűgöző kialakításáról és kiváló kamerájáról vált ismertté. Az okostelefonok egyúttal megerősítik a márka elkötelezettségét a friss, különleges dizájn és az egyedi, úttörő funkciók iránt.

2019. május 22. 07:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04
online sportfogadás