A 2018-as IFA-n mutatkoznak be az LG új vezeték nélküli és intelligens XBOOM hangszórói

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 25. 08:42

Az LG Electronics (LG) a 2018-as, berlini IFA szakkiállításon mutatja be XBOOM audiotermékeinek kibővített portfólióját: a kisméretű és kompakt készülékek mellett a termékcsalád a Bluetooth-kompatibilis, hordozható XBOOM Go és a mesterséges intelligenciával felvértezett XBOOM AI ThinQ hangszórókkal egészült ki. Az XBOOM készülékek mindig is erőteljes hangzásukról voltak ismertek, aminek köszönhetően az LG 35 százalékos globális piaci részesedésre tett szert a kisméretű és a kompakt audiokészülékek kategóriáiban.

Az LG alapításának 60. évfordulóján kiemelt figyelmet fordít az audio termékkategória stratégiájára: ez a stratégia mindenek előtt a hangminőségre koncentrál, hiszen a vállalat számos kutatás-fejlesztési kezdeményezést támogat intenzíven a hangtechnológia terén. Ilyen a Meridian Audioval kötött együttműködés is, amely lehetővé tette, hogy az LG a cég technológiáját már az XBOOM termékekben is felhasználja. A világ első digitális aktív hangfalának és az iparág első audiofil minőségű CD-lejátszójának megalkotójaként a Meridian kiemelkedő szerepet játszott az olyan forradalmi audiotechnológiák fejlesztésében és elterjedésében, mint például a Master Quality Authenticated (MQA). 

 

A kisméretű CK99 és a kompakt OK99 XBOOM hifirendszerek rendkívül erős, 1800 és 5000 Watt közötti kimeneti teljesítményükkel és hangulatfényeikkel valódi partihangulatot teremtenek. A készülékeken található mini DJ-pult (Pro DJ Wheel) kreatív mix és scratch funkcióival bárki lemezlovassá válhat, a karaoke szerelmesei pedig szinte bármilyen zenéről eltüntethetik az éneksávokat a Voice Canceller és Key Changer funkciókkal. 

 

 

Az XBOOM Go hangszórók (PK3, PK5 és PK7 modellek) a Meridian fejlett audiotechnológiájával felvértezve kisztálytiszta magas és erőteljes basszushangokat szólaltatnak meg, kompakt méretük ellenére kivételesen pontos hangzással. Az XBOOM Go az első vezeték nélküli hangszóró, amely kompatibilis a Qualcomm aptX HD Bluetooth-szabványával, azaz képes a 24bit/576kbps-os, veszteségmentes Hi-Res audiofájlok vezeték nélküli átvitelére. 

 

Az LG az első olyan vállalat, amely mobiltelefonba is beépítette az aptX HD technológiát: a G5 óta minden LG mobilkészülék, így az LG G7 ThinQ is kompatibilis ezzel a szabvánnyal. Az XBOOM Go modellek változatos színű hangulatfényekkel emelik a bulihangulatot, hordozhatóságukat és stabil kivitelüket pedig a Grab-N-Go és X-grip fogantyúk biztosítják. Hosszú akkumulátoridejük és a környezeti tényezőkkel, például a vízzel szembeni ellenállóságuk révén az XBOOM Go hangszórók szabadtéri tevékenységekhez is ideális választást jelentenek.

 

Az LG XBOOM ThinQ termékcsaládot (WK7 és WK9 modellek) a Google hangalapú asszisztensével vértezték fel, így az eszközöket egyszerű szóbeli utasításokkal irányíthatjuk. Más mesterséges intelligenciával ellátott hangszórókhoz képest az LG XBOOM AI ThinQ modellek kimagasló hangminőséget kínálnak. Az LG és a Meridian együttműködése révén a termékek magas hangzáshűséget, pontos énekhangokat és erőteljes basszus hangzást biztosítanak. 

 

 

Az LG a Google-el együttműködve közvetlenül a termékbe integrálta a Google hangalapú asszisztensét, így a WK7 és WK9 hangszórók alkalmasak arra, hogy rajtuk keresztül irányítsuk a Google Assistant-kompatibilis okosotthon-eszközöket és az LG ThinQ-kompatibilis LG háztartási gépeket. Az WK7 hangszóró már bemutatkozott a legfontosabb piacokon, hamarosan pedig a még interaktívabb élményt kínáló, 8 hüvelykes okoskijelzővel felszerelt WK9 is debütál majd. (Az egyes termékek régiónként eltérhetnek.)

 

„A vezeték nélküli és intelligens hangszórókkal kiegészülve az XBOOM márka új lehetőségeket nyit meg, hiszen a most bemutatott termékek révén a brand már a teljes otthoni audiorendszer-üzletágunk zászlóshajójaként szolgálhat” — mondta Seo Young-jae, az LG audio- és videokonvergencia divíziójának elnöke. „Audiotechnológiai partnerünkkel, a Meridiannal együtt biztosak vagyunk abban, hogy az XBOOM ugyanolyan sikeres lesz Európában, mint a világ más régióiban.”

 

Az IFA látogatói augusztus 31. és szeptember 5. között személyesen is megtekinthetik az XBOOM termékeket és az LG egyéb szórakoztató elektronikai újdonságait a vállalat standján, a Messe Berlin 18-as csarnokában. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás