A HDR10+ Technologies, LLC megkezdte együttműködését az első, HDR10+ technológiát alkalmazó partnerekkel

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 30. 09:59

A 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung közös vállalkozása, a HDR10+ Technologies, LLC bejelentette a HDR10+ licencprogram keretében az első tanúsítvánnyal rendelkező termékeket és vállalatokat. A Panasonic és a Samsung bemutatta azt a firmware-t is, amely lehetővé teszi, hogy a kiválasztott 2018-as televíziómodellek támogassák a HDR10+ technológiát, hogy így azt a felhasználók is élvezhessék.

A HDR10+ előrelépést jelent az eddigi High Dynamic Range (HDR) és HDR10 televíziós formátumokhoz képest. A HDR10+ a HDR10 továbbfejlesztett változataként dinamikus metaadatokat rendel valamennyi képkockához, és ez az optimalizált HDR-adat lehetővé teszi, hogy a piacvezető vállalatok csúcskategóriás chipkészletei élethű képeket alkossanak a legkülönfélébb képernyőkön.

 

A HDR10+ licencprogram és az ahhoz társuló logó gondoskodik róla, hogy a HDR10+ szabványnak megfelelő termékek kimagasló képminőséget nyújtsanak és a filmkészítők eredeti elképzeléseit jelenítsék meg az alábbiak biztosításával:

  • A képernyő teljesítményét igazoló tanúsítvány minősíti a képernyőmóddal, csúcs fényességi szinttel, csúcs fényességi stabilitással, átviteli funkcióval, fehérpont követési teljesítménnyel és színskála lefedettséggel kapcsolatos követelményeket.
  • A metaadat-feldolgozási tanúsítvány minősíti a metaadat interfészek közötti átvitelét és pontosságát. A képernyőkezelési teljesítmény tanúsítványa minősíti a HDR10+ metaadatok alapján végzett tónustérképezést, például az árnyékmegőrzésnél.
  • Az Ultra HD Blu-ray lejátszó tanúsítvány minősíti a HDR10+ metaadatok HDMI-kapcsolaton történő átvitelének feldolgozását és pontosságát.

 

A technológiát alkalmazó vállalat kategóriájától függően a tanúsítványt öntanúsító folyamaton vagy hivatalos bevizsgáló központon (Authorized Testing Center [ATC]) keresztül lehet megszerezni. A HDR10+-hoz az első két jóváhagyott hivatalos bevizsgáló központ az Allion és a TTA.

A HDR10+ Technologies, LLC aktívan együttműködik a médiaipar vállalataival. Jelenleg már több mint 80 vállalat jelentkezett a licencprogramra, vagy már teljesítette is azt. A licencprogram egyszerűen, egy névleges regisztrációs díj fejében, jogdíjmentesen elérhető a tartalomgyártó vállalatok, az ultra nagy felbontású TV készülékek, Blu-ray lejátszók, illetve írók és set-top boxok gyártói, valamint a chipkészletgyártók számára. 

 

A HDR10+ technológiát alkalmazó vállalatok listája ezen az oldalon tekinthető meg: https://hdr10plus.org/current-adopters/ 

 

„A szabványosított licencprogrammal a tartalomkészítők, a televíziós és multimédiás eszközgyártók egyszerűen alkalmazhatják a HDR10+ technológiát” – hangsúlyozta Danny Kaye, a 20th Century Fox ügyvezető alelnöke és a Fox Innovation Lab ügyvezető igazgatója. „Nagyon bíztató az érdeklődés az első körben csatlakozó vállalatok részéről, és az a kibővülő HDR10+ ökoszisztéma, ami minden néző számára még jobb képélményt szolgáltat majd.”

 

A 20th Century Fox elkötelezett a HDR10+ használata mellett az újonnan megjelenő tartalmainál. A stúdió jelenleg több produkciót is készül így megjelentetni a piacon, és ezek elérhetőségéről az elkövetkezendő hetekben fog beszámolni.

 

„A Panasonic nagy örömmel jelenti be, hogy egy firmware-frissítéssel a 2018-as 4K televíziómodellek nagy része HDR10+ tanúsítványt kaphat, ami azt jelenti, hogy a felhasználóink még inkább a filmkészítők eredeti elképzeléseinek megfelelően élvezhetik a tartalmakat” – nyilatkozta Tosiharu Tsutsui, a Panasonic televíziós üzletágának igazgatója. 

 

„Fantasztikus érzés számunkra, hogy a 2018-as választék túlnyomó részét úgy tudtuk elkészíteni, hogy az teljes mértékben megfeleljen a HDR10+ elvárásoknak” – osztotta meg Bill Mandel, a Samsung Research America iparági kapcsolatokért felelős alelnöke. „Globálisan együttműködünk más, a HDR10+ technológiát alkalmazó vállalatokkal is, akik olyan eszközöket, chipkészleteket és/vagy televíziós modelleket fejlesztenek, amelyek szintén HDR10+-kompatibilisek lesznek, hogy minél szélesebb körű hozzáférést tudjunk biztosítani a HDR-élményhez a vásárlók számára.”

 

„Nagyon izgalmas számunkra, hogy részesei lehetünk egy olyan ígéretes technológiai szabvány elindításának, mint amilyen a HDR10+. Független hivatalos bevizsgáló központként az Allion mindig arra törekszik, hogy értékarányos szolgáltatást nyújtsunk olyan nagy nevű szervezetek számára, mint a HDR10+ Technologies, LLC és partnervállalatai. Küldetésünknek tekintjük és teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a technológiát alkalmazó vállalatoknak minél jobb bevizsgálási és tanúsítási élményt nyújtsunk ebben a vállalkozásban” – fejtette ki Denver Misima, az Allion Japan szabványügyi és megfelelőségi üzletágának vezetője.

 

„A TTA számára nagy öröm, hogy együtt dolgozhatunk a kijelző-, illetve a médiaipar vállalataival, hogy a HDR10+ LLC technológiáját alkalmazó partnerekkel közösen indíthassuk útjára a legújabb HDR-technológiát. Nagyon várjuk már, hogy megkezdhessük bevizsgálási és tanúsítási szolgáltatásainkat a logóprogram keretében” – tette hozzá Park Yongbum, a TTA alelnöke.

 

A vállalatok további információt kaphatnak a HDR10+ licenc- és logóprogramról, és azon belül a végleges műszaki tartalmakról, valamint az alkalmazókkal kötendő megállapodásokról ezen a weboldalon: http://www.hdr10plus.org.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hátrány helyett esély: hallássérülteket tanít kódolni a Microsoft

Az informatika és a digitalizáció új lehetőségeket nyit. A digitális képességek, azon belül is a programozás a legpiacképesebb tudás, amely a hátránnyal élők előtt is új távlatokat nyit. A Microsoft és a Digitális Tudásért Alapítvány kezdeményezése hallássérültek előtt tárja föl a digitális jövőt.

2019. december 13. 15:40

A félautomatizálás az új varázsszó a logisztikában

Mit tesz egy logisztikai szolgáltató, ha egy fontos megrendelője másnaptól 50%-al több árut tárolna a raktárában, és gyorsabb kiszolgálási sebességet vár el? A helyzetét csak tetézi a munkaerőhiány, a változást pedig tovább motiválja a folyamatok során előforduló hibalehetőségek százalékos arányának javítási igénye. 

2019. december 13. 13:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás