Az új nyomtatási technológiák elengedhetetlenek a tanulmányi sikerekhez és új képességek elsajátításához

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 4. 09:50

Egy új tanulmány alapján, amely a Ricoh Europe megbízásából készült, a válaszadók 88%-ának elmondása szerint az új képességek - melyeket olyan technológiák által sajátítottak el, mint például a digitális tervezés és gyártás vagy 3D nyomtatás - létfontosságúak a hatékony oktatáshoz és a hallgatók felkészüléséhez a diplomás munkaerőpiacra.

David Mills, a Ricoh Europe vezérigazgatója, elmondta: „A digitális tervezés és gyártás és a 3D nyomtatás lehetőséget ad komplex elképzelések megvalósítására szinte bármilyen területen. Ahogy az emberek és gépek együttműködése fejlődik, úgy az új technológiai vívmányok integrálása a tanulási folyamatokba biztosítja, hogy a jövőben szükséges készségek természetesek legyenek a jelen hallgatóinak.”

 

Ezen készségek kifejezetten fontosak egyes tervek és prototípusok elkészítéséhez olyan ágazatokban, mint a textilipar, orvostudomány, autóipar vagy gépészet – például, fejlett turbinák vagy gépek bonyolult komponenseihez. A válaszolók 65%-a szerint a 3D nyomtatás egyre fontosabb alkotóeleme a STEM-en (tudomány, technológia, gépészet, matematika) alapuló tanulásnak. Hogy ezt biztosítsák, az oktatási intézmények 84%-a már befektetett vagy tervezi a befektetést a következő 2 évben olyan nyomtatási technológiákba, melyek képessé teszik a hallgatókat arra, hogy elkészítsék és személyre szabják a tanulmányaikat segítő eszközöket.

 

Az intézmények új nyomtatási technológiákat alkalmaznak, hogy bármilyen életkorral és háttérrel rendelkező jövőbeni hallgató számára vonzóbba tegyék tanfolyamaikat. 66% azt mondja, hogy az új nyomtatási technológiák kulcsfontosságúak, hogy új hallgatókat vonzzanak be, és javítsák elégedettségüket az intézménnyel, valamint azok kurzusaival. Sokan az oktatási anyagok tartalmát és forrásait tennék könnyebben elérhetővé személyre szabott tantervi elemekkel (48%) és azt a rugalmasságot biztosítanák, hogy igény szerint bárhonnan lehessen nyomtatni (43%).

 

Mills hozzátette: „A növekvő tandíjak Európa nagy részében alapvető hatással voltak az oktatási intézmények szerepére. Az egyetemek és főiskolák egyre inkább „szolgáltatóként” működnek, hogy növelni tudják a hallgatóik elégedettségét. Ennek következményeként a nyomtatás adta új lehetőségek, mint pl. az egyre változatosabb kurzusok és testreszabott tantervek, szinte létfontosságúvá válnak”

 

További információ: www.ricoh-europe.com/thoughtleadership

 

 

Megjegyzés: A Ricoh megbízásából készült kvantitatív felmérés 787 felsőoktatási döntéshozó véleményét vizsgálta Európa-szerte.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu maximumra növeli a munkahely rugalmasságát és a mobilitást

A Fujitsu új technológiákat vezetett be napjaink változó otthoni és irodai munkavégzéssel kapcsolatos igények kiszolgálására: a nagy teljesítményű és ultramobil, AMD processzoros LIFEBOOK U9311A  noteszgépet és a 10. generációs Fujitsu kijelzőt.

2021. december 6. 11:10

Bemutatjuk az új XPS asztali számítógépet

A Dell Technologies bemutatta legújabb XPS asztali számítógépét, amely számos új teljesítménynövelő technológiát és erősebb hűtési megoldást tartalmaz, illetve elődjénél csaknem 42 százalékkal nagyobb. Az eddigi legerősebb XPS asztali modellt visszafogott, minimalista váz jellemzi, miközben kiemelkedő teljesítményt nyújt a kreatív szakembereknek és a játékosoknak.

2021. november 28. 14:11

Nagy sebességű, nagyfelbontású gaming az AGON by AOC új monitorával

A világ egyik vezető, gaming monitorokat* és IT-tartozékokat forgalmazó márkája, az AGON by AOC bemutatja a nagyszerű AOC GAMING Q27G2S/EU gaming monitort, amely tökéletes választást jelent a gaming színtér kalandorainak. A 68,6 cm (27 hüvelyk) átmérőjű Q27G2S/EU monitor 10 bites IPS-panellel rendelkezik a széles színskála biztosítása, QHD felbontással az éles részletek, valamint 165 Hz-es frissítési rátával a gyors és versenyképes játékélmény érdekében.

2021. november 26. 15:20

Hazai vállalat az újgenerációs ipari technológiák nemzetközi élvonalában

Németországi kiállításon fog debütálni az a kiemelkedő jelentőségű 3D nyomtatási szeletelő szoftver technológia, amelyet a Craftbot mérnökei hoztak létre. A Craftware Pro szoftver előremutató és progresszív funkciókkal segíti az ipari szektor felhasználóit, valamint a 3D nyomtatás elkötelezettjeit, a minőség, a hatékonyság és a produktivitás területein. A 100%-ban magyar tulajdonú Craftunique Kft. úttörőnek számít a szeletelő szoftverek piacán, s immáron az ötödik alkalommal vesz részt a nemzetközileg elismert Formnexten.

2021. november 15. 13:51

A Philips Monitorst CES 2022 Innovation Awards díjra jelölték

A Philips monitors bejelentette, hogy jelölték a CES 2022 Innovation Awards díjra az Xbox gaming konzolokhoz tervezett, 55 hüvelykes Philips Momentum 559M1RYV gaming monitorának köszönhetően. Az idei CES Innovation Awards programra rekordszámú, több mint 1800 pályázat érkezett. A bejelentésre a CES 2022, a világ legfontosabb technológiai eseménye előtt került sor, amelyet január 5. és 8. között rendeznek meg a Nevada állambeli Las Vegasban és az online térben.

2021. november 14. 17:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59