3D téradatbázis készül Pécsen, Székesfehérváron, Veszprémben és Szegeden

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 12. 12:16

Multiszenzoros felvételek előállítására és feldolgozására alkalmas aját fejlesztésű járműfedélzeti érzékelő és feldolgozó hardvereszköz kifejlesztésre nyert pályázatot egy konzorcium. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 641,38 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

Az ITQS Kft. konzorciumi vezetőként, az Optimal Optik Kft.-vel, a Pannon Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel nyújtotta be pályázatát a K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések című (GINOP-2.2.1-15 számú) pályázati kiírásra. A nyertes pályázat megvalósítása Pécsen, Székesfehérváron, Veszprémben és Szegeden megkezdődött, és tervezetten 2020. június 30. napjáig tart.
 
A projekt során saját fejlesztésű járműfedélzeti érzékelő és feldolgozó hardvereszköz kerül kifejlesztésre multiszenzoros felvételek előállítására és feldolgozására. Ezzel rekonstruálható az útkörnyezet pontos, objektumszintű, aktualizált háromdimenziós reprezentációja. Az így nyert adatok egy folyamatosan frissülő téradatbázisba kerülnek. Fontos elv az elosztott működés, a felvételek készítése és feldolgozása több járműből, közösségi alapon történik. A sűrű mintavételezés biztosítja az előállított téradatbázis robusztusságát. A projekt fő technológiai újításai a következő területeken történik: járműfedélzeti szenzortechnológia, gépi látás, térinformatika, elosztott működésű rendszerek. A projektet fejlesztő konzorcium kiemelkedő szakértői az egyes részfeladatoknak, és a jelenlegi összeállításban képesek a fenti technológiai újításokat megvalósítani. 
 
A projektről bővebb információt a http://www.itqs.hu/palyazat/ oldalon olvashatnak.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Különdíj az EU Fiatal Tudósok Versenyén

Az Európa Unió által évente szervezett, legjelentősebb és legrangosabb tehetség-kutató és -kiválasztó versenyt, a Fiatal Tudósok Versenyét  melyre a világ 38 országából érkeztek fiatalok  az idén szeptember 14. és 19. között Dublinban rendezték meg, ahol az egyik magyar fiatal - Novák Blanka - megkapta a különdíjat.

2018. szeptember 21. 00:18

Neked kell 100 millió?

Kivételesen nem egy adathalász, lehúzó spam subjectjére utal a cím, hanem egy pályázatra, amelynek keretében hardverfejlesztési projetkteket, a nemzetközi piacokon is sikerre esélyes, korai és seed stádiumban lévő startupokat keres az Intellitext akcelerátor. A vállalat a finanszírozás mellett folyamatos mentorálással, infrastruktúrával és kapcsolatrendszerrel segíti az innovatív projekteteket.

2018. szeptember 18. 11:44

3D téradatbázis készül Pécsen, Székesfehérváron, Veszprémben és Szegeden

Multiszenzoros felvételek előállítására és feldolgozására alkalmas aját fejlesztésű járműfedélzeti érzékelő és feldolgozó hardvereszköz kifejlesztésre nyert pályázatot egy konzorcium. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 641,38 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

2018. szeptember 12. 12:16

Pályázat, hogy ne kallódjanak el a tehetséges gyerekek

A Magyar Nemzeti Bank (MNB), az MKB Bank Zrt. (MKB), a Waberer's International Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat országos ösztöndíjpályázatot hirdet a 2018/2019-es tanévre az általános iskola 2-3. osztályos tanulói részére.

2018. szeptember 11. 15:13

Integrált szoftvermegoldások a TANAP-hoz

Az ABB nagy volumenű megrendelést nyert a Transzanatóliai Földgázvezeték kiépítésében, s ennek révén integrált szoftvermegoldásokat szállít azokhoz a távközlési és folyamatirányítási rendszerekhez, amelyek felügyelik, biztosítják és vezérlik az 1 850 km hosszú gázvezeték működését.

2016. január 6. 16:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05
online sportfogadás