Kibertámadások elleni védelem a kisvállalkozásoknak is

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 18. 15:25
A Zyxel bejelentette legújabb tűzfal termékvonalát, amely költséghatékony hálózati és adatvédelmi megoldást kínál a KKV-k részére a kibertámadások ellen. A Zyxel ATP egy minden-az-egyben átjáró megoldás, amely integrálja a méretezhető, felhő-alapú sandboxing csúcstechnológiát további biztonsági rétegekkel a fenyegetések felismerésére és blokkolására.
 
„A tavalyi évben a zsarolóvírusos támadások elképesztő méretet öltöttek, ez pedig kellő figyelmeztetés volt mindenki számára, hogy nem csak azok válhatnak áldozattá, akik bizalmas információkkal vagy nagy pénzösszegekkel dolgoznak” – mondta el Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.
 
A problémát nehezítik az ismeretlen eredetű fenyegetések. A hagyományos biztonsági megoldások nem képesek ezeket megállítani, a számuk pedig rohamosan nő – tavalyi év második felére 40%-kal emelkedett. „Egészen eddig az ilyen mértékű támadások megállításához szükséges csúcstechnológiát a legtöbb KKV nem engedhette meg magának.” – tette hozzá Treso Tamás.
 
A ZyWALL ATP sorozatának többszintű védelmi rendszerével végre elérhetővé válnak a komplexebb megoldások is. A védelem első vonalában a sandboxing áll, amely az ismeretlen és potenciálisan veszélyes adatcsomagokat először egy biztonságos, elszigetelt környezetben futtatja le, és már a beengedés előtt eldönti, hogy veszélyes-e vagy sem.
 
 
Sok fenyegetés még eddig sem jut el.. Ahogy a legtöbb biztonsági megoldás, a Zyxel ATP is megvizsgálja a beérkező adatcsomagok hitelességét az aláírás integritásának ellenőrzésével. Az aktuálisan fenyegetőnek jelölt aláírások listájáról olyan megbízható forrásokból érkeznek rendszeres frissítések, mint a Bitdefender, emellett a Zyxel ATP folyamatosan értesül az összes új, beazonosított fenyegetésről is, amelyet a többi ATP tűzfal észlel a világ bármely pontján. 
 
Ahhoz, hogy teljeskörű megoldást nyújthasson, és minden támadást kivédhessen, a Zyxel ATP hét további biztonsági réteggel rendelkezik: web biztonság (tartalom és botnet filter), alkalmazás és email biztonság, behatolás észlelés és megelőzés, geo-blocking, menedzselt AP szolgáltatás és SecuReporter. A Zyxel ATP egy éves arany fokozatú előfizetést tartalmaz, így a felhasználóknak jut ideje alaposan megismerni minden egyes funkciót. Az ATP200 inkább a kisebb vállalkozásoknak ideális, míg az ATP500 a kis és közepes vállalkozások igényeit egyaránt képes kielégíteni, 1.800 és 2.600 Mbps közötti átviteli sebességgel, és akár 1-50 illetve 50-100 közötti felhasználó számmal.
Kulcsszavak: firewall ZyXEL

Biztonságtechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

ESET kiberbiztonsági előrejelzés – 2019-ben sem csökken majd a cryptojacking támadások száma

Okosotthonok támadása, bizalmas adatok nem megfelelő kezelése, globális adatvédelem – vajon mi vár majd a kiberbiztonság területén a felhasználókra és a szakemberekre a következő 12 hónapban? 

2019. január 8. 18:42

Trendek a vállalati biztonságban – messze még a megfelelő hozzáállás

Hetente érkeznek hírek újabb és újabb gigantikus méretű adatlopásokról, kiszivárgásokról, illetve statisztikák a leggyengébb jelszavak használatáról – a megfelelő hozzáállás, a kívánatos biztonságtudatosság mégis messze elmarad az elvárhatótól. Közben azért a GDPR idei hatálybalépésével elindult a felelős gondolkodás a témában, de messze még az út vége – ha van egyáltalán. Az ESET IT-biztonsági szakértője, Csizmazia-Darab István a vállalati biztonságtudatosság jelenét és aktuális trendjeit gyűjtötte össze.

2018. december 17. 17:33

Ha ezt már mind tudja, na akkor áll készen okostelefont ajándékozni a gyereknek

Egy közelmúltban készült felmérés szerint Angliában az 5-12 éves gyerekek 64 százaléka kevesebb időt tölt a szabadban, mint a börtönben ülő rabok, akiknek napi 1 óra séta van előírva. Valószínűleg nem kapnánk ennél biztatóbb eredményeket itthon sem. 

2018. december 14. 08:50

Megjelentek az ESET otthoni termékeinek új verziói

Az eddigiekhez hasonlóan az ESET idén is megjelentette otthoni termékei, az ESET NOD32 Antivirus, az ESET Internet Security és az ESET Smart Security Premium legfrissebb verzióit, amelyek többek között még hatékonyabb antivírus megoldásokat, továbbfejlesztett IoT-védelmet és további új funkciókat kínálnak a felhasználók számára. 

2018. november 19. 15:14

Itt a kémkedő és felderítő GreyEnergy csoport

Az ESET felfedezte a BlackEnergy APT-csoport utódját. A kiberbiztonsági cég által GreyEnergy névre keresztelt csoport fő tevékenysége a kémkedés és felderítés, amely feltehetően egy későbbi nagyszabású szabotázsakció előkészítésére szolgál.

2018. november 1. 15:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53

Az LG és a Microsoft közösen forradalmasítja az autóipart

2019. január 12. 10:47
cloudappsportal.com