Az internet hatása a gyermekekre és a fiatalokra

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 22. 11:56

Október 2-án ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Unió „Safer Internet Program” (SIP) keretében „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferencia a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szervezésében. 

A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” című médiakonferencia- és kutatássorozat több mint húsz évvel ezelőtt, 1997-ben kezdődött el. tük el. Ebbe kapcsolódott be „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciasorozat. Már az első, 2009-ben tartott internetkonferencia óta is 10 év telt el. Azóta nagyon sok pozitív változást hozott mindennapjainkban a digitalizáció: életünket felgyorsította, a tudást közelebb hozta, kapcsolatainkat átalakította. De mindez milyen hatással van a gyerekekre és fiatalokra? Erre a kérdésre keresik a választ a konferencia előadói. 
 
A rendezvényre 25 szakértő fogadta el a szervezők felkérését az oktatás, a média, a kormányzat, az ipar és a civil szféra területéről. akik a gyermekek és fiatalok online biztonságával kapcsolatos kérdésekről négy nagy téma köré csoportosuló előadásokat fognak tartani. Kutatási eredményeiket összegzik, kampányaik célját és eredményességét fogalmazzák meg, de külön beszélnek internetbiztonságról a gyerekvédelem tükrében, valamint a szülő-gyerek kapcsolatról és a médiaoktatásról. 
 
A rendezvény lehetőséget ad arra, hogy a szakemberek és érdeklődők megvitassák, hogyan befolyásolja az internet, a mobileszközök a gyermekek és fiatalok fejlődését, életét. A konferencia célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az új kihívásokra, a közösségi médiára, az online fenyegetettségre, és segítsen megosztani a legjobb gyakorlatokat.
 
A konferencia a Safer Internet Program keretében valósul meg. A projekt célja az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban, az internet és az új online technológiák használatának – különösen a gyermekek számára való – biztonságosabbá tétele, a jogellenes, valamint a felhasználó által nem igényelt tartalmak elleni küzdelem hatékonyságának biztosítása. 
 
A konferencia az Európai Kiberbiztonsági Hónap kampány programsorozatába illeszkedik.
 
A konferencia ideje alatt élő internetes közvetítés látható a www.gyermekmento.hu és 
a www.saferinternet.hu honlapokon. 
 
Kulcsszavak: konferencia gyerek internet

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05