A német-magyar gazdasági kapcsolatok támogatása Miskolcon

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 24. 09:29

Céglátogatást tartottak az SEG Automotive cégcsoport miskolci telephelyén: a látogatáson több mint 30 igazgató és vezető vett részt egész Magyarországról, akik betekintést nyerhettek a régió egyik legnagyobb gyárának és a legnagyobb logisztikai központjának működésébe.

A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) tagjait látta vendégül. A DUIHK rendszeresen szervez céglátogatásokat gyártással foglalkozó tagvállalataihoz, és a szezon első ilyen látogatása az SEG Automotive legnagyobb európai gyárába vezetett. 

 

 

Az SEG Automotive január 1-jétől önálló vállalatként működik (Magyarországon Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. néven), tulajdonosai a Zhengzhou Coal Mining Machinery Group Co. és egy befektető cég. Az SEG Automotive 14 országban van jelen, központja és K&F bázisa Németországban, Stuttgart-Weilimdorf-ban található . A cégcsoport saját területén technológiai vezető szerepet tölt be, és világszerte megbízható globális partnere a legfontosabb autógyártó cégeknek.

 

 

A miskolci telephely indítómotorok és generátorok gyártásával foglalkozik, és saját fejlesztési központtal is rendelkezik, amely nemcsak önindítók és generátorok, hanem a BRM, azaz Boost Recuperation Machine fejlesztésével is foglalkozik, mely könnyen integrálható lágy hibrid megoldásokat kínál benzin és dízel motorok számára. 

 

A látogatás során Uwe Mang, a miskolci telephely gazdasági ügyvezető igazgatója röviden bemutatta a cég történetét és jelenlegi működését, beszélt a vállalt küldetéséről és célkitűzéseiről. A látogatáson részt vevő vezetők betekintést nyerhettek a logisztikai központ működésébe és az ott használt rendkívül innovatív belső nyomkövetési technológiába is, az értékáram mentén haladva. A több mint 20 ezer négyzetméteres gyártócsarnok egy részén áthaladva mindkét fő gyártási terület - önindítók és generátorok – bemutatásra került az érdeklődőknek. 

 

A rendezvény remek lehetőséget biztosított tapasztalatok, best-practisek megosztására, és az üzleti kapcsolatok fejlesztésére. “A minőség iránti elkötelezettség és az SEG Automotive miskolci telephelye által használt legkorszerűbb technológia rendkívül lenyűgöző. Az ide látogató vezetők nagymértékben profitálhatnak a látottakból.” – mondta Gönczi Erika, a kamarai tagsági szolgáltatásokért felelős referens.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05