Bókok helyett 4 millió dollárral csábítja a vállalkozó hölgyeket a Microsoft

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 28. 12:28

Még nem késő jelentkezni a Microsoft kockázati tőkealapja által meghirdetett, női vállalkozóknak szóló nemzetközi versenyre, hiszen a regisztráció 2018. szeptember 30-án zárul. Az M12, az EQT Ventures és az SVB Financial Group összesen 2-2 millió dolláros tőkebefektetéssel segíti majd piacra Észak-Amerika, Európa vagy Izrael két legígéretesebb female startupját.

Női alapítók által fémjelzett cégekbe fektetni egyszerre jó ügy és jó üzlet. Minden egyes befektetett dollár után több mint kétszer akkora bevételt termel az a vállalkozás, ahol férfiak helyett nők ülnek a főnöki székben. A female startupok a kedvezőbb megtérülési mutatók ellenére lényegesen kisebb kockázati tőkével indulnak; 2017-ben a befektetések mindössze 2,2%-a került női vállalkozókhoz. Az ok egyszerű: tíz befektető közül kilenc férfi, akik az üzleti életben sem feltétlenül értik a nők nyelvét. Az óvatosság és az alacsonyabb kockázatvállalási hajlandóság, amely később a cég túlélésének záloga, a pitcheknél sajnos bukáshoz vezet.

 

 

Erre az ellentmondásra szeretné ráirányítani a figyelmet az M12, a Microsoft kockázati tőkealapja az idén júliusban meghirdetett versennyel. A pályázóknak valamilyen kiemelt üzleti problémára kell újszerű digitális megoldást felvázolniuk, és meggyőzniük a zsűrit a termékben vagy a szolgáltatásban rejlő üzleti potenciálról. A verseny szervezői szerencsére pontosan tudják, mi kell a nőnek – a két nyertes ötletgazdát a felajánlott 2-2 millió dolláros tőke mellett technológiai háttérrel és mentorprogrammal is támogatják majd.

 

Részletek és jelentkezés: https://m12.vc/female-founders/

Kulcsszavak: verseny Microsoft

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás