Ultrakompakt és energiahatékony a Fujitsu új PC-je

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 30. 12:41

A Fujitsu bemutatta történetének eddigi legkisebb asztali számítógépét. A kevesebb mint egy liter űrtartalmú ESPRIMO G558 kis mérete folytán akár a kijelző hátoldalára is rögzíthető – ugyanakkor elég nagy teljesítményt kínál az asztali és webalapú irodai alkalmazások kifogástalan futtatásához.

A mindössze 0,86 liter űrtartalmú, ultrakompakt ház 96%-kal kisebb, mint a hagyományos mikrotorony kialakítású asztali PC-ké, és 8. generációs Intel Core processzorokat tartalmaz. A minimális kábel- és helyigényű, hő- és zajkibocsátású ESPRIMO G558 bárhova felszerelhető – falra, íróasztal alá vagy akár a kijelző mögé. A FUJITSU P24-9 TE kijelző használata esetén a tápellátást és a hálózati csatlakozást egyetlen USB-C kábel biztosítja, ami a kijelző és a PC összehangolt be-/kikapcsolásáról is gondoskodik. 

 

A rendkívül kis helyigényű, rugalmasan felszerelhető ESPRIMO G558 mini PC az „all-in-one” asztali PC alternatívája, amely rugalmas elrendezés kialakítását teszi lehetővé. További előnyt jelent, hogy a kijelző élettartamának felénél a számítógépegység frissíthető.

 

A Fujitsu legkisebb PC-je minden irodai környezetbe ideális, különösen a kormányzati és a pénzügyi szolgáltatási szegmensben, ahol a helyigény, a biztonság és a gazdaságosság szempontjai miatt szívesen használnak kisebb és energiahatékonyabb eszközöket, beágyazott biztonsági jellemzőkkel. Ami a helytakarékosságot illeti, a Fujitsu gépei közül az új ESPRIMO G558 foglalja el a legkevesebb helyet az íróasztalon. Biztonság terén is jól teljesít a TPM-titkosításnak, az eszköz és a képernyő lezárását támogató Kensington-zárhelynek és az opcionális Erase Disk adatvédelmi megoldásnak köszönhetően, amely véglegesen törli az adatokat az eszköz élettartamának végén. 

 

A helytakarékos ESPRIMO G558 ultrakompakt kivitelben nyújt fejlett asztali gépes funkcionalitást. Nyolcadik generációs Intel Core processzorokkal dolgozik, két kijelzőt támogat, együttműködik a régi szabványos mini PC csatolófelületekkel (HDMI+DP, 4+2 USB, LAN, audio), és 2666 MHz-es DDR4-memóriát, M.2-támogatást és SSD PCI Express NVMe kártyát tartalmaz. A piac egyes leplombált eszközeivel szemben a Fujitsu ESPRIMO könnyen szervizelhető, és lehetővé teszi a hardverelemek kényelmes testre szabását, illetve a merevlemezek és a memória frissítését. A német minőségi normák szerint, a Fujitsu augsburgi gyárában tervezett, fejlesztett, tesztelt és gyártott ESPRIMO G558 túlteljesíti az iparági követelményeket.

 

 

„Az életben az apró dolgok számítanak igazán. Az új ESPRIMO G558 mind a mai modern irodákba, mind pedig a jövő munkahelyére tökéletes megoldás. Moduláris kialakítású mini PC, amely rendkívüli rugalmasságot kínál a munkavégzés terén gazdájának – ma és a jövőben is. Történetünk legkisebb Fujitsu PC-jének kis helyigényét alacsony energiafogyasztás, meghosszabbítható élettartamú kijelző és beépített biztonsági funkciók egészítik ki. A gazdag funkcionalitású, nagy teljesítményű gép könnyedén futtatja a normál és fejlett irodai alkalmazásokat” – nyilatkozta Rüdiger Landto, a Fujitsu EMEIA kliensszámítástechnikai eszközökért felelős vezetője. 

 

Az új ESPRIMO G558 a Fujitsu ESPRIMO PC-családjának legkisebb tajga. A valamivel nagyobb ESPRIMO Q558 mini PC vele megegyező teljesítményt nyújt, ám csomagja opcionális alaplapi optikai meghajtót és integrált tápegységet is tartalmaz. 

 

 

Ár és piaci bevezetés

Az ESPRIMO G558 már jelenleg is kapható az EMEIA-régióban. 670 eurós induló ára országtól és specifikációtól függően változik. A Fujitsu „P” és „B” kijelzőcsaládjához speciális rögzítőelemek vásárolhatók a gép mellé 17 euró körüli áron.  

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips bemutatja a díjnyertes hordozható monitort kettős USB-C-vel

Az új hordozható Philips 16B1P3302D monitor egy tökéletes útitárs. A Philips 16B1P3302D modell a Philips monitors hordozható sorozatának részeként jelenik meg. A monitor dizájn-identitása elnyerte a 2021 iF Product Design Award címet, és a 2021 Red Dot díjat is elhozta.

2023. március 22. 20:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48