Nehezen állnak át a magyar kkv-k a felhőalapú hálózatra

forrás: Prím Online, 2018. október 1. 18:26

A tajvani Zyxel bemutatta továbbfejlesztett hálózati menedzsment platformját. Az új biztonsági csomaggal a kkv-k a Nebula felhőalapú hálózatán is biztonságosan és kényelmesen szervezhetik üzletmenetüket, védve a lehetséges kibertámadásoktól és a zsarolóvírusoktól.

A Nebula 100% felhő alapú hálózati és menedzsment megoldás segítségével a rendszergazdák központilag, egy felületről menedzselhetik a vezetékes, vezeték nélküli és biztonsági eszközöket. A rendszerhez csatlakoztatható eszközök köre folyamatosan bővül, ma már 16 terméket (nyolc hozzáférési pontot, öt switchet és három biztonsági átjárót) tartalmaz. Az új biztonsági csomag háromszintű védelmet nyújt a hálózatoknak. Minden Nebula Biztonsági Átjáró felhasználó egy egyéves, ingyenes előfizetésben részesül, az átjáró IDP szolgáltatását felhasználóknak pedig ingyen upgrade jár.

 

A biztonsági csomag frissítésébe tartozik az Alkalmazás Őrszem (alkalmazás intelligencia), és az IDP (Behatolás Észlelés és Megelőzés), ami proaktívan beazonosítja és elhárítja a behatolókat, valamint priorizálja és blokkolja az alkalmazásokat a termelékenység növelésének és a sávszélesség optimális kihasználásának érdekében. Szintén idetartozik még a tartalomszűrés (URL és HTTPS domain szűrés) a rosszindulatú és nem megfelelő weboldalak hozzáférésének megakadályozására. Végül pedig az antivírus bástyaként szolgál a rosszindulatú szoftverek ellen.

 

“Ez a lépés egy újabb mérföldkövet jelent a rendkívül gyorsan növekvő menedzsment platformunk, a Nebula számára. Hiszünk abban, hogy az ügyfélkörünket meg kell jutalmaznunk a hűségükért, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi IDP licensszel rendelkező összes felhasználó ingyen megkapja az új biztonsági frissítés csomagot. Így minden további költség nélkül élvezhetik az antivírus és a tartalomszűrés előnyeit.” – mondta Kevin Drinkall, a Zyxel EMEA Vezeték nélküli & Felhő Piacfejlesztési Menedzsere.

 

 

Ingyenes, mégis prémium

A Nebula ingyenes funkciói közel sem alapszintűek: menedzsment és elemzési eszközök széles tárházát kínálja, a böngésző alapú Nebula Irányítóközponton (NCC) keresztül, ideértve a részletes forgalmi és felhasználói riportokat, valamint a telephelyekre vonatkozó menedzsment beállításokat.

 

“A Nebula elindulása óta azt tapasztaljuk, hogy a kisvállalatok tulajdonosai nehezen állnak át a felhő-alapú infrastruktúrára” – mondta Treso Tamás, Zyxel Magyarország vezetője. „Azon aggódnak, hogy nem csak új hardverbe kell beruházniuk, hanem utána folyamatosan emelkedő licenszdíjakat kell majd fizetniük, valamint hogy rajtuk maradnak olyan hardverek, amelyek idővel elavulnak. A licenszmentes megközelítésünknek és a megfizethető kompatibilis hardver portfoliónknak köszönhetően ezek az ügyfelek is leküzdhetik a korlátokat, így a megoldásunkkal egyszerűen vehetik át az irányítást a hálózatuk felett” – tette hozzá. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elindult az első minősített, gyakorlatorientált innovációs képzés Magyarországon

Számos cég végez úgy kutatás-fejlesztést, hogy nem is tud róla.  Így a K+F tevékenység jelentős mértékű hatékonyságvesztés és költségnövekedés mellett zajlik, ráadásul az adókedvezménytől is eleshetnek. Mindeddig nem volt olyan felnőttoktatási program, amely gyakorlatorientált módon mutatta volna be az innováció menedzsmentet. Már van.

2019. február 20. 11:18

Ne csak a kibertámadásoktól védjük adatainkat!

Napjainkban az adatközpontok számos veszélynek vannak kitéve, amelyek közül általában csak a kibertámadásokról, tehát a hálózatot érintő behatolásokról értesül a nyilvánosság. Miközben a fizikai infrastruktúrát érintő leállások ugyanolyan vagy akár súlyosabb károkat okozhatnak, akár 1 millió dollár értékben. A hálózat biztonsága mellett ezért kiemelt figyelmet kell fordítani többek között a megfelelő hőmérsékletre, a vízszivárgások megelőzésére vagy a károk egyik fő okozójára: az emberi tényezőre. A terület szakértőjeként a Schneider Electric összegyűjtötte az adatközpontok fizikai környezetét leginkább veszélyeztető tényezőket és a javasolt védelmi megoldásokat.

2019. február 20. 10:04

Több ezer milliárd forintra lehet még idén pályázni

2019-ben befejeződik az EU-pályázati ciklus. Minden forintot ki kell osztani, mert különben elveszítjük. Rengeteg forrásról, több ezer milliárd forintról van szó. Támogatásokról és rendkívül kedvező hitelekről kkv-knak. Sok 50-100 %-os támogatottságú EU-pályázat is nyitva áll. A visszatérítendő pályázatok és az NHP 1000 milliárd forintos hitelprogramja is rengeteg fejlesztési lehetőséget tartogat, nagyon olcsón a kis- és középvállalatok számára. Töredékpénzek is maradtak jócskán az előző pályázati keretekből. Az önkormányzatok számára is megnyílik a 100 % támogatottságú Magyar Falu Program.

2019. február 20. 08:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Christopher Mattheisen a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatója

2019. február 18. 11:50

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53
cloudappsportal.com