Londonban és Berlinben mutatkoztak be magyar startupok és befektetők

forrás: Prím Online, 2018. október 2. 11:01

A Startup Campus Global program keretében Londonban és Berlinben mutatkoztak be magyar startupok és befektetők.  3 magyar csapat képviselte hazánkat a Central European Startups Day eseményen Londonban, ezzel egy időben pedig a Német Kockázati-tőkebefektetők éves konferenciáján vett részt a Széchényi Tőkealap-kezelő és a Hiventures Berlinben.

4. éve szervezik meg a V4-ek nagykövetségei a Central European Startups Day eseményt a lonodni PWC székházában. A program részeként a Lengyel Követség épületében rendeztek workshopot a magyar, szlovák, cseh és lengyel startupoknak, melyen a Speaker Express tartott előadást a londoni startup ökoszisztéma működéséről, valamint Department of International Trade mutatta be, hogyan tudja segíteni az Egyesült Királyságba készülő vállalkozásokat. A fő rendezvényre, szeptember 27-èn reggel, a PWC londoni székházban került sor.

 

 

A Startup Campus londoni irodája a Magyar Nagykövetség együttműködésében választotta ki a kiutazó magyar vállalkozásokat. Az idei évben hazánkat a Sharekiwi, a Kinepict és a Talos képviselte. Az esemény célja szorosabb kapcsolat kialakítása a UK és a V4-es régió között. A magyar csapatok nagyon jó visszajelzéseket, illetve több üzleti megkeresést kaptak az esemény utáni networking ebéden. A Startup Campus Soft-Landing programjában résztvevő Kinepict a 3. helyen végzett a közönség szavazatai alapján. 

 

A londoni eseménnyel párhuzamosan a Startup Campus berlini irodájának szervezésében, magyarországi kockázati tőkebefektetők ismerkedtek meg németországi partnereikkel. A Hiventures és a Széchenyi Tőkealap-kezelő delegáltjai a szerdai nap során személyesen mutatkoztak be a Német Kockázati-tőke Egyesület éves találkozóján. Ezt követő a networking eseményen számos nagyvállalati és befektető partnerrel volt lehetőségük konzultálni. 

 

 

Másnap a nagykövetség látta vendégül a delegációt, melyhez három berlini székhelyű befektetési alap (WestTech Ventures, Iris Capital, Capnamic Ventures) képviselője is csatlakozott. Délután a tartományi befektetési bank az IBB Beteiligungsgesellschaft mbh befektetési menedzserével való egyeztetéssel zárult a kétszer fél napos villámlátogatás. A mostani találkozót a felek szándéka szerint további, a közös befektetések lehetőségeit feltérképező egyeztetések is követni fogják a jövőben.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05