Stefan Sommer elmesélte az AOC sikertörténetét

forrás: Prím Online, 2018. október 3. 11:06

A gaming piacon egyik rekord a másik után dől meg, például a gamescom gaming show-ra nemrég rekordszámú, 370 000 látogató volt kíváncsi. A vezető iparági résztvevők egyike a világszerte aktív AOC monitormárka. Stefan Sommer, európai marketing és üzletvezetési igazgató egy interjúban meséli el az AOC sikertörténetét.

Hogyan fejlődik a képernyőpiac?

Stefan Sommer: Nagyon dinamikusan. Mind Európában, mind globálisan a gaming piac általánosságban növekszik. A szakértők 2021-ig kétszámjegyű növekedést prognosztizálnak, 10,3% átlagos éves növekedési ütem mellett. A gaming képernyők piaca is növekszik. 

Az AOC gamescom 2018 rendezvényen bemutatta a legnépszerűbb gaming innovációkat

 

És az AOC számára hogyan néz ki a gaming képernyő piac?

Stefan Sommer: Túlzás nélkül állíthatom, hogy nagyon kedvezően. Olyan átfogó gaming képernyő portfólióval rendelkezünk, amely minden magas igényű gaming terület számára tartalmaz megfelelő terméket. Az AOC opciók széles skáláját vonultatja fel – ilyenek például a kompetitív gaming és az e-sportok rajongói számára kifejlesztett, akár 240 Hz-es frissítési sebesség, vagy a kiváló minőségű IPS és VA panelekkel rendelkező ívelt képernyők, amelyek a nyitott világú RPG játékok rajongói számára nyújtanak kifejezetten magával ragadó játékélményt. Összefoglalva tehát: gyakorlatilag minden speciális gamer igényhez képesek vagyunk a tökéletes képernyőt biztosítani. 

 

Mit jelentett az Ön számára a gamescom 2018?

Stefan Sommer: Az idén több mint 370 000 látogatót vonzó gamescom a legjobb bizonyíték arra, hogy a gaming immár a társadalmak állandó tényezőjévé vált. A videojátékosok száma világszerte rohamosan nő és 2020-ra várhatóan eléri a 2,6 milliárd főt, valamint egyben hatalmas méretű közönségsporttá is vált, így tehát nem meglepő, hogy az ilyen gaming vásárok látogatottsága is folyamatosan nő.

 

Számos gémer élvezi a legújabb játékokat az AGON AG241QX monitorokkal a gamescom 2018 rendezvényen

 

A gémereket és a szakmai látogatókat lenyűgözték az innovációink. Különösen prémium AGON terméksorozatunk legújabb tagjai – az AGON 3 modellek iránt érdeklődtek sokan. Mindkét modell 27 hüvelykes, ívelt QHD monitor, sportosan karcsú, futurisztikus és díjnyertes dizájnnal. Az AG273QCX modell FreeSync 2 HDR, VESA DisplayHDR 400 támogatással, 1 ms MPRT válaszidővel és 144 Hz-es frissítési sebességgel, míg az AG273QCG modell G-SYNC támogatással, 1 ms GtG válaszidővel és 165 Hz frissítési sebességel rendelkezik.

 

Stefan Sommer, európai marketing és üzletvezetési igazgató: 
Az AOC gyakorlatilag minden speciális igényhez képes a tökéletes képernyőt biztosítani

 

Melyek azok a termékek, amelyek különösen sikeressé teszik az AOC vállalatot a gaming szektorban?

Stefan Sommer: Ahol az AOC valóban megcsillantja prémium gaming monitorait: az AGON terméksorozat. Ezek a felső kategóriás képernyők 24 és 35 hüvelyk közötti méretűek és 120 Hz-től egészen a verseny szintű 240 Hz frissítési sebességgel rendelkeznek, így ideálisak a gyors tempójú FPS játékokhoz is. A Nvidia G-SYNC vagy AMD FreeSync támogatással rendelkező, szupergyors válaszidejű és ultra alacsony input lag-el rendelkező AGON terméksorozat azokat a gémereket célozza meg, akik komolyan gondolják a játékot. Ezek a modellek robusztusak de mégis lenyűgöző dizájnnal rendelkeznek és tele vannak pakolva olyan intelligens funkciókkal, mint a Shadow Control, a headset tartó és az állítható magasságú és helyzetjelzőkkel ellátott lábazat!

 

AOC AG352UCG6 Black Edition: Az ultra széles gaming szörny felfrissítve, fekete változatban

 

Az AOC hogyan vesz részt a gaming közösségben?

Stefan Sommer: Az AOC számára évek óta fontos, hogy világszerte közel legyen a gaming közösséghez. Együttműködünk e-sport csapatokkal, gaminghez kapcsolódó szervezetekkel és számos globális, országos és regionális eseménnyel. Januárban az AOC partnerséget kötött a G2 Esports-szal, amely világszerte az egyik legerősebb és legsikeresebb e-sport szervezetek egyike. A neves professzionális játékos, Carlos ‘ocelot’ Rodriguez által 2013-ban alapított G2 Esports számos nemzetközi e-sport eseményen elért meggyőző pályarekordjaival gyorsan beférkőzött az európai játékosok titánjai közé és sok-sok győzelemmel rendelkezik. Mivel a termékeinket a gémerek számára és velük együtt fejlesztjük, a partnerség kiemelten fontos számunkra. Örömmel támogatunk kisebb helyi eseményeket és LAN partikat is, valamint tájékoztatjuk a szélesebb közönséget is a gaming előnyeiről. 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG bemutatja legújabb, továbbfejlesztett Ultra szériás monitorait

Az LG Electronics (LG) tovább erősíti pozícióját a prémium monitorok piacán új, a 2021-es CES kiállításon debütáló Ultra monitoraival. A gamerek, digitális művészek és professzionális felhasználók igényeit szem előtt tartva a legújabb UltraGear, UltraWide és UltraFine szériás kijelzők magas szintű hatékonyságot és szórakozási élményt kínálnak, így otthoni és irodai használatra is tökéletesek.

2021. január 16. 18:15

Terjeszkedik az LG a globális e-sport-piacon

Az LG Electronics (LG) megerősíti jelenlétét a gyorsan növekvő globális e-sport-piacon, mégpedig a világ egyik legnagyobb e-sport-szervezetével, a Gen.G Esportsszal (Gen.G) kialakított partnerségi együttműködés révén. A két vállalat együtt dolgozik majd azon, hogy az LG kategóriavezető UltraGear gaming monitorainak segítségével fejlődhessen tovább a nemzetközi e-sport-színtér.

2021. január 16. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05

Egy Waldorf-iskola nyerte a VISZ digitalizációs pályázatát

2020. december 11. 16:40
online sportfogadás