A Fujitsu KKV-knak ajánlja története legnagyobb teljesítményű PRIMERGY szervereit

forrás: Prím Online, 2018. november 9. 11:02

A Fujitsu most bemutatott új, egyfoglalatos PRIMERGY szerverei egy felső kategóriás okostelefon áránál olcsóbban juttatják sokoldalú irodai megoldáshoz a kis- és középvállalatokat. A Fujitsu történetének legnagyobb teljesítményű, halk, egyfoglalatos PRIMERGY rendszerei elég kicsik ahhoz, hogy könyvespolcon elférjenek, így kifejezetten alkalmasak az irodai és iparágspecifikus alkalmazások támogatására akár kisméretű vagy fiókirodában, akár adatközponti környezetben.

A teljes rendszer- és processzorfrissítés lehetősége meghosszabbítja a negyedik generációs*, egyfoglalatos PRIMERGY szerverek élettartamát. Az Intel Xeon E-2100 processzoros rendszer rack (PRIMERGY RX1330) és torony (PRIMERGY TX1320 és TX1330) kivitelben vásárolható meg. A versenyképes árú, egyfoglalatos szerverek egyik legnépszerűbb jellemzője a környezet igényeit tökéletesen követő, rugalmas konfigurálhatóság. 

 

A PRIMERGY szerverek a digitális átalakulás biztos alapjául szolgálnak. Intel Turbo Boost 2.0 technológiával ellátott Intel Xeon E-2100 processzoruk gyorsítja az adatátvitelt. A nagyobb tárkapacitású, új modellek többféle használati forgatókönyvet hatékonyan támogatnak, köztük a több alkalmazást kiszolgáló virtualizált környezeteket, a csoportmunkát és az online megbeszéléseket támogató megoldásokat, a hosszú adatsorok feldolgozását és konszolidálását. Az online üzletek számára például lehetővé teszik, hogy előrejelző analitika alkalmazásával futtassák fel forgalmukat. 

 

 

Nagy kapacitású központosított adattárolás

Az optimálisan bővíthető Fujitsu PRIMERGY TX1330 M4** tökéletes toronyszerver kis- és középvállalatok számára. Biztonságosan és kényelmesen valósítja meg a központosított adattárolást. Sokféle üzleti alkalmazást támogat, köztük irodai és csoportmunka-alkalmazásokat, fájl-/nyomtató- és e-mail szerveri feladatokat, ERP-rendszereket, webszolgáltatásokat és a központi adatbázisok futtatását. A megbízhatóságot növelő funkciókkal mérsékli az adminisztrátorok munkaterhelését és gondoskodik az adatok védelméről. Közéjük tartoznak például a redundáns tápegységek és ventilátorok, valamint az integrált távfelügyeleti vezérlőn (iRMC S5) vagy a Fujitsu ServerView megoldáson keresztül megvalósított hatékony szerverfelügyelet.

 

 

 

A piac legkisebb szervere 

A helyszűkével küzdő környezetben nagy teljesítményű, megbízható szerverműködést igénylő ügyfelek számára a PRIMERGY TX1320 M4*** teljes értékű szerverteljesítményt kínál egy A4-es gyűrűs mappával egyező méretű, ultrakompakt házban. A modell könnyen elfér az íróasztalon, az eladópult alatt, de akár egy polcon is elrejthető. Halk működése és kis hőkibocsátása folytán tökéletes választás ügyféloldali környezetbe. Jól kezeli a gyors tárolóhozzáférést megkövetelő, kis látenciájú alkalmazásokat – pl. a virtualizált üzenetküldést vagy a CRM-alkalmazásokat. Költséghatékony adattárolási képességeit biztonsági mentési lehetőség teszi teljessé. 

 

 

 

Kis méret, nagy sebesség 

A Fujitsu az egyfoglalatos PRIMERGY RX1330 M4**** teljesítményét is megnövelte. A leginkább KKV-környezetbe ideális modell költséghatékony alapot biztosít a fájlszerveri, kommunikációs, infrastruktúra- és csoportmunka-feladatok ellátásához. Az Intel Xeon E processzor által biztosított gyorsabb memóriával nő a feldolgozás sebessége. Nagy sávszélességű adattárolási képességei és alacsony látenciája a nagyobb I/O-teljesítményt igénylő, komplexebb iparágspecifikus alkalmazásokat is gyorsítják (media streaming, gyorsítótárazás, webhoszting, virtualizáció). Bővítési lehetőségeinek köszönhetően a szerver a továbbiakban igény szerint skálázható. 

 

„A kis- és középvállalatoknak olyan masszív és megbízható szerverekre van szükségük, amelyek maximális értéket és teljesítményt nyújtanak számukra, ugyanakkor digitalizációs stratégiájukhoz igazodva rugalmasan bővíthetők. Legújabb egyfoglalatos PRIMERGY szervermodelljeinkkel elérhetővé tesszük ügyfeleink számára a fejlett számítási és memóriatechnológiát, és közben sokféle konfigurációs és bővítési lehetőséget is kínálunk nekik, hogy mindig az igényeiknek tökéletesen megfelelő, feladatra optimalizált rendszerrel dolgozhassanak” – nyilatkozta Olivier Delachapelle a Fujitsu EMEIA-régió termékkategória-menedzsere.

 

Mindegyik új szerver támogatja opcióként a Fujitsu Cool-safe Advanced Thermal Design technológiát. Ezzel a megoldással magasabb környezeti hőmérséklet mellett, alacsonyabb hűtési költséggel és kisebb zajkibocsátással működhetnek a rendszerek. 

 

Ár és piaci bevezetés

A legújabb PRIMERGY TX1320 M4, TX1330 M4 és RX1330 M4 szervermodellek már rendelhetők. Értékesítésük 2018. november 28-án indul, közvetlenül a Fujitsun vagy SELECT viszonteladó partnerein keresztül. 990 eurós alapáruk konfigurációtól függően változik (Ez a PRIMERGY TX1320 M4 németországi listaára).

 

_______________

* Valamennyi új szervermodell a legújabb Intel Xeon E processzorokkal és 64GB DDR4 max. memóriával (2666 MT/s) dolgozik.

** A Fujitsu PRIMERGY TX1330 M4 max. 24 db 2,5 hüvelykes hot-plug SAS/SATA lemezzel konfigurálható, de az NVMe és a SAS/SATA lemezek vegyes használatát is támogatja az optimálisan rugalmas, ultragyors adattárolás érdekében. 4 PCIe kártyahelyet kínál fejlett RAID-kártyák vagy hálózati komponensek (pl. 10/25 Gb-os Ethernet vezérlők és FC-adapterek) részére. 

*** A Fujitsu PRIMERGY TX1320 M4 max. nyolc kiváló minőségű 2,5 hüvelykes lemezt támogat, azon belül négy ultragyors NVMe lemezt a fejlett alkalmazásokhoz. Nagy teljesítményű RAID vezérlőinek, sokoldalú és megfizethető árú mentési és hálózati opcióinak, valamint TPM 2.0 biztonsági moduljának köszönhetően értékálló és könnyen kezelhető rendszer. 

**** Az 1U méretű, kompakt Fujitsu PRIMERGY RX1330 M4 rackszerver sokféle bővíthető tárolóegységgel rendelhető. Támogatja a nagy sebességű NVMe PCIe SSD-ket, 2 db M.2 eszközt biztosít az operációs rendszerek és a hot-plug ventilátorok (4+1 a redundáns PSU-k) számára. Két MicroSD kártyahelye van, és a VMWare ESXi esetében is támogatja a tükrözött rendszerindulást. Három PCIe Gen3 bővítőhelyével, 2x1 Gbit alaplapi LAN-csatlakozójával és a nagy sebességű 10GbE/25GbE hálózati működés lehetőségével felkészült a jövő szükségleteire. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb bevetésen az Instant Network a hurrikán sújtotta Mozambikban

Ismét bevetésen a Vodafone Alapítvány Instant Network csapata, amely ezúttal az Idai ciklon sújtotta Mozambikban segíti a kommunikációs hálózat helyreállítását. A Vodafone Magyarország rádióshálózat-üzemeltetési szakértői, Tóth Róbert és Pervai Csaba által tervezett Instant Network 3G eszközzel ingyenes, hordozható kommunikációs hálózat építhető ki a katasztrófák helyszínén. 

2019. március 20. 17:30

A K&H nyitott és segíti az innovációt

A K&H Magyarországon az elsők között megnyitotta a második pénzforgalmi irányelvvel összhangban (PSD2) az új típusú szolgáltatók számára hozzáférést biztosító K&H fejlesztői portált és tesztkörnyezetet. A portál célja, hogy segítsen eligazodni a kifejezetten banki adatok lekérdezésére, fizetés kezdeményezésre kialakított nyílt interfészen (API), valamint támogatást nyújtson a harmadik felek számára a fejlesztés időtartama alatt. A digitalizáció és az innováció a K&H üzleti stratégiájának egyik sarokköve.

2019. március 20. 15:51

NMHH-s oktatóanyagok készültek az álhírekről

Március 18. és 22. között zajlik az Európai Bizottság friss kezdeményezése, a médiaműveltség európai hete. Az alkalomból a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fiataloknak szóló infografikákat, és ezekhez is kapcsolódó, iskolai használatra alkalmas óraterveket állított össze az álhírekről, és felnőtt olvasókra számító, támogatott online cikkeket ajánl. A tematikus héten az uniós tagállamok az álhírek felismerését is segítő médiaértés jelentőségére hívják fel a figyelmet, amelyeknek köszönhetően józan kritikával, jólinformáltan, megalapozott döntések hozhatók. A félretájékoztatással szembeni harcban – bár fontos szerepet játszanak a technológiai, szabályozási lépések –, a médiaműveltség fejlesztése továbbra is kulcskérdés marad.

2019. március 20. 14:03

Négy stratégiai lépés az ügyfélélmény növeléséhez

A digitális világból érkező információk lefordítása, megértése és beépítése üzleti előnyt jelent egy vállalat számára. Ha ráhangolódunk és újra gondoljuk az ügyféligényeket, újszerű és ügyfélközpontúbb üzleti modelleket hozhatunk létre. Amint figyelembe vesszük, hogy a technológiai forradalom hatása, sebessége és mélysége teljesen átalakította egész társadalmunkat és ezeknek a tünetei mutatkoznak meg az üzleti életben is, akkor olyan mikro- és makroszinten növelhetjük meg a cégünkről alkotott ügyfél-véleményeket, amelyekkel kitágíthatjuk hűséges vásárlóink körét.

2019. március 20. 12:30

Netre edzett nagyszülők

Nyugdíjasok igényeire szabott digitális oktatás középiskolásoktól az iskolai közösségi szolgálat keretében – ezzel az új MOST generációs elemmel bővült a Magyar Telekom Legyélteis! elnevezésű, digitális edukációs programjait összefogó kezdeményezése, amely öt budapesti iskolában indul el márciusban. A kezdeményezés célja kettős: egyrészt segíteni az idősebb generációt a digitális világban való eligazodásban, másrészt a középiskolások közösségi szolgálatára érdekes és hasznos feladatot kínálni. 

2019. március 20. 10:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan netezzünk biztonságosan?!

2019. március 7. 12:31

Perre megy a Huawei

2019. március 7. 11:06

A Cellum biztonságos wallet platformja támogatja az új indonéz e-money rendszer, a LinkAja kialakítását

2019. március 1. 10:54

Indul az Év Internetes Kereskedője díj 2019

2019. február 21. 10:45
cloudappsportal.com