Megjelentek az ESET otthoni termékeinek új verziói

forrás: Prím Online, 2018. november 19. 15:14

Az eddigiekhez hasonlóan az ESET idén is megjelentette otthoni termékei, az ESET NOD32 Antivirus, az ESET Internet Security és az ESET Smart Security Premium legfrissebb verzióit, amelyek többek között még hatékonyabb antivírus megoldásokat, továbbfejlesztett IoT-védelmet és további új funkciókat kínálnak a felhasználók számára. 

Az ESET antivírus termékei, melyek már számos teszten bizonyítottak, védelmet biztosítanak a folyamatosan az online térben tartózkodó eszközök számára is.

 

Az előrejelzések szerint 2025-re több mint 75 milliárd hálózatra csatlakoztatott eszköz lesz világszerte - az intelligens otthoni eszközöktől kezdve az e-egészségügyi berendezésekig -, amely kiberbiztonsági szempontból valós veszélyt jelent. Ahogy egyre több eszköz jelenik meg az online térben, a megosztott személyes és bizalmas adatok mennyiségével együtt a hálózatokba való belépési pontok száma is növekszik, ezzel több lehetőséget és sebezhetőséget biztosítva a rosszindulatú felhasználók számára a hálózati támadásokhoz.

 

"A hackerek már jelenleg is kihasználják az internetre kapcsolt eszközök sérülékenységeit, amelyek száma a jövőben csak növekedni fog, ezért a felhasználók nem engedhetik meg maguknak, hogy figyelmen kívül hagyják a biztonsági intézkedéseket. Az ESET otthoni termékeinek felhasználói, az IoT védelem segítségével biztosíthatják routerük és az ehhez kapcsolódó okoseszközeik védelmét, így biztonságban tudhatják őket az online fenyegetésekkel szemben” - mondta Béres Péter, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. IT vezetője.

 

Az ESET az eddigiekhez hasonlóan továbbra is három otthoni programot biztosít a Windows felhasználók számára. 

 

A felhasználók választhatják az ESET NOD32 Antivirus védelmét, a magasabb szintű védelmet biztosító ESET Internet Security programot, illetve a legfejlettebb védelmi funkciókat nyújtó ESET Smart Security Premium megoldást.

 

Az ESET gépi tanuláson és három évtized tapasztalatán alapuló védelmi megoldásai észrevétlenül futnak a számítógépeken, emellett rendkívül gyors szkennelést biztosítanak a felhasználók számára anélkül, hogy befolyásolnák az operációs rendszer működését vagy a felhasználói élményt.

 

"Termékeinket azért hoztuk létre, hogy hatékonyan és észrevétlenül védhessük meg felhasználóinkat és megmutassuk, hogy a kiberbiztonság többszintű megközelítése, hogyan képes felvenni a küzdelmet a legkeményebb fenyegetésekkel szemben is" – tette hozzá Béres Péter.

 

 

Az ESET otthoni termékei legújabb verzióinak legfontosabb újdonságai: 

Biztonsági jelentés funkció – Továbbfejlesztve 

A továbbfejlesztett biztonsági jelentés funkció segítségével figyelemmel kísérhetők a különböző védelmi modulok statisztikai adatai, elérhetők az elmúlt 30 nap különböző statisztikái. Ezen adatok megmutatják például a webvédelem és a szülői felügyelet által letiltott weboldalak, az észlelt és blokkolt kéretlen alkalmazások számát, a webkamerához való hozzáféréseket és még további számos, hasznos információt. Öt előre beállított elem közül lehet választani a megadott prioritások alapján, és betekinthetünk olyan funkciók működésébe is, mint például az Adattitkosítás, a Password Manager, a Lopásvédelem vagy a Szülői felügyelet. 

 

Még gyorsabb és egyszerűbb telepítés 

A folyamat optimalizálásával a telepítési idő akár 40 százaléka is megtakarítható, így a legújabb ESET termékek telepítése már csak néhány másodpercet vesz igénybe.

 

Összekapcsolt otthon felügyelete

A továbbfejlesztett Összekapcsolt otthon felügyelete segítségével tesztelhetjük az otthoni routerünket és a hozzá csatlakoztatott okos eszközöket, olyan sérülékenységek után kutatva, mint például gyenge vagy alapértelmezett jelszavak, különböző port sebezhetőségek, ismert firmware-sérülékenységekés rosszindulatú domain nevek. A funkció ezen felismert hibákra megoldási javaslatokat is nyújt.

 

Középpontban az adatvédelem - A GDPR rendelkezéseinek megfelelően Az ESET otthoni termékeinek 2019-es verziói az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően kerültek kialakításra.

 

Az ESET legújabb megoldásairól további információt az ESET weboldalán olvashat.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A közösségi oldalakon a felhasználók 81 százaléka nem érzi biztonságban személyes adatát

Leadok öt kilót, eljárok rendesen edzeni, kevesebb műanyagot használok, egészségesebben étkezem – ilyen, és ehhez hasonló fogadalmakat sokan tesznek az új évre, de vajon vannak-e olyanok, akik az adataik tudatosabb védelmét, a social média biztonságosabb használatát tűzik ki célként? 

2019. január 18. 12:57

Rekord árbevételt ért el a QUADRON Kibervédelmi Kft. az Arab-öbölben

Rekord árbevétellel zárta a 2018-as évet a QUADRON Kibervédelmi Kft. az Arab-öbölben. A magyar cég összesen közel 100 millió forint értékben nyújtott kiberbiztonsági szolgáltatásokat Kuvaitban. A QUADRON Ománban, Bahreinben és az Egyesült Arab Emírségekben is aktív, 2019-ben pedig a szaúd-arábiai piacra lépést is tervezi, valamint az egész régióban elérhetővé kívánja tenni teljes hazai szolgáltatás-portfólióját. 

2019. január 18. 10:15

Az E.ON nevével visszaélve kérnek csalók átutalást

Ismeretlen támadók az E.ON nevében küldenek az energiavállalat elektronikus értesítőihez nagyon hasonló formátumú e-maileket, és ezzel próbálják elérni, hogy különböző, általában alacsony összegeket átutaljanak számukra.

2019. január 17. 18:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53

Az LG és a Microsoft közösen forradalmasítja az autóipart

2019. január 12. 10:47

Új technológiák az online játékgépekhez

2018. december 28. 08:02

123 magyarországi ALDI áruháznál állít üzembe elektromosautó-töltőket az E.ON

2018. december 19. 14:13
cloudappsportal.com