Zöld Nyomda díjat kapott a Xerox

forrás: Prím Online, 2018. november 26. 11:03

Zöld Nyomda Díjat kapott a Xerox Digitális Nyomda, amellyel elismerték, hogy a vállalat Csepelen található egysége élen jár az új technológiák adta termelékenységnövekedésben, amely összeköti a fizikai és digitális világot, miközben a lehető legkisebbre csökkenti a környezeti hatásokat. A Xerox közel húsz éve segíti ügyfeleit digitális nyomdai szolgáltatásokkal is Magyarországon.

A Xerox Digitális Nyomda olyan nagyvállalatok számára dolgozik, ahol fontos, hogy nagy mennyiségben nyomtassanak többek között tranzakciós, illetve DM leveleket, használati utasításokat, szórólapokat, valamint különféle kiadványokat. A nyomda alapításától kezdve arra törekedtek, hogy a termelés során jelentkező energiafelhasználás, károsanyag kibocsátás és a keletkező hulladék mennyisége a lehető legkisebb és könnyen ellenőrizhető legyen. 

 

A Xerox fenntarthatóságért tett globális intézkedései közé tartoznak többek között a következők: 

  • Az újonnan bevezetett termékek mindegyike megfelel az EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) valamint az EPA ENERGY STAR környezetvédelmi tanúsítványoknak.
  • Az ügyfelek által visszaküldött, az életciklusuk végén járó termékekből és alkatrészekből semennyi sem kerül hulladéklerakókba. Ehelyett a Xerox újra felhasználja azokat a gyártási folyamata során, vagy olyan vállalkozások számára adja át, amelyek energiaforrásként használják fel.

 

A nyomdát olyan korszerű Xerox eszközökkel szerelték fel, amelyek megfelelnek a legkorszerűbb nemzetközi energiafelhasználási és környezetvédelmi követelményeknek. Így az újrahasznosított papír mellett alacsony olvadáspontú tonereket és LED megvilágítású szkennert használnak, az Earth Smart nyomtatásvezérlő rendszer pedig a papírhulladék csökkentését segíti. Emellett a Xerox ügyfelei számára elérhető egy fenntarthatósági kalkulátor is, amelynek a segítségével a vállalatok kiszámíthatják ökológiai lábnyomukat. 

 

„A Xerox nemcsak globálisan elkötelezett az új, környezetkímélő technológiák bevezetése mellett, de tagvállalataink helyi szinten is sokat tesznek a fenntarthatósági célok elérése érdekében. A Zöld Nyomda díj elnyerése pedig összehangban van vállalatunk törekvéseivel és nagyon büszkék vagyunk rá” – mondta Veronika Brazdilova, a Xerox Magyarországért, Csehországért és Szlovákiért felelős ügyvezető igazgatója. „Hiszünk abban, hogy ezek a kezdeményezések nagymértékben hozzájárulnak az élhető, egészséges környezet fenntartásához.”

 

A Zöld Nyomda pályázatot idén már nyolcadik alkalommal hirdették meg. A minősítés során a pályázók környezettudatosság és fenntarthatósági iránti elkötelezettségét veszik figyelembe, így többek között azt, hogy a működésük során milyen anyagokat, berendezéseket és technológiákat alkalmaznak, hogyan kezelik a hulladékokat és milyen egyéb lépéseket tesznek a környezet megóvásért. 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Folytatódott a növekedés az OTT-ONE Nyrt.-nél

2020 harmadik negyedévében több mint 4 milliárd forintos árbevételt, illetve mintegy 60 millió forintos EBITDA értéket ért el az OTT-ONE Nyrt. – derült ki a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság mai napon közzétett, a 2020-as év első három negyedévére vonatkozó üzleti gyorsjelentéséből. A koronavírus-járvány okozta gazdasági lassulás továbbra sem éreztette hatását a társaság üzleti eredményein: a harmadik negyedévvel együtt éves árbevétele immár több mint 11 milliárd forint, amely közel 10 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi év azonos időszakában elért összeget. Az első féléves eredményeket jelentősen befolyásoló profiltisztítás, elsősorban az amortizációs költségek időarányos csökkenése formájában, a harmadik negyedévben már pozitív hatásként jelent meg a társaság számaiban.

2020. november 29. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás