A BT kapta a Legjobb Oktatási Együttműködés díját a HIPA idei díjátadóján

forrás: Prím Online, 2018. december 3. 08:39

A Legjobb Oktatási Együttműködés kiválósági díját nyerte el a BT (British Telecommunications) a magyar szolgáltatóipar legátfogóbb felmérése alapján. 

A szakmai elismerést a Business Services Gala tegnap esti rendezvényén Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke és G. Nagy Balázs, a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) elnöke adták át Szabó Zoltánnak, a BT ügyvezető igazgatójának. A vállalat a díjat széleskörű és komplex középiskolai és felsőoktatási programjaiért nyerte el, melyeken keresztül évente több száz diákot ér el.

 

A HIPA immáron negyedik alkalommal szervezte meg a Business Services Gala díjátadó eseményt, idén szakmai partnerével, a HOA-val együttműködve. A Legjobb Oktatási Együttműködés díját a BT a két szervezet által készített 360 fokos, a szektort munkáltatói és munkavállalói oldalról is vizsgáló országos iparági felmérés eredménye alapján nyerte el, melyben 71 vállalat vett részt, akik az SSC szektorban dolgozók több mint 80 százalékát foglalkoztatják. 

 

 

Szabó Zoltán, a BT ügyvezető igazgatója elmondta: „A BT számára kiemelt fontosságú az oktatás támogatása: ez nem csak a cég globális értékrendjének része, hanem a magyarországi központ vállalati kultúrájában is hangsúlyos szerepet tölt be. Örülünk a díjnak, ami egy fontos visszaigazolása annak, hogy a BT az iparág kiemelkedő szereplője. Igyekszünk a szektor együttműködését szorgalmazni olyan területeken, ami minden cégnek fontos, például az oktatás, vagy az iparág ismertségének és elismertségének növelése.” 

 

Ésik Róbert, a HIPA elnöke elmondta: „A BT az elmúlt években az üzleti szolgáltató szektor régiós növekedési ütemének többszörösét produkálva növelte budapesti és debreceni szolgáltatóközpontjának létszámát, és mára több, mint kétezerötszáz alkalmazottjával az iparág kiemelkedő szereplőjévé vált. Magyarország versenyképességéhez nemcsak magas hozzáadott értékű munkahelyek teremtésével, hanem az oktatatási együttműködéseivel is hozzájárul és képzésein keresztül olyan tudást nyújt a magyar fiataloknak, amellyel megállják a helyüket a 21. század digitalizációs korszakának kihívásai közt is.”

 

A hazai üzleti szolgáltató szektor egyik legnagyobb munkaadója, a BT jelenleg közel 20 közép- és felsőoktatási intézménnyel működik együtt országszerte, mint például a Debreceni Egyetemmel, a Corvinus Egyetemmel, a BME-vel, az Óbudai Egyetemmel vagy az Edutus Egyetemmel. Legutóbb a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központtal írtak alá stratégiai képzési együttműködést. Az oktatási intézményekben a cég kollégáiból álló önkéntes trénerek üzleti készségfejlesztő kurzusokat, nyelvi képzéseket tartanak több európai nyelven, valamint szakmai-gyakorlati képzéseket nyújtanak a hálózati ismeretek területén. Az oktatás mellett az egyetemi sport elkötelezett támogatója a BT valamint a tárgyi eszközök adományozása terén is élen jár a szektor szereplői között. Oktatási programjaikkal  évente több száz diákot érnek el. A közelmúltban nyitott a cég a köznevelési intézmények irányába is a #mutimitdolgozol kampányával, mely egy kreatív pályázaton keresztül igyekszik bemutatni a foglalkozások sokszínűségét a gyerekek szemén keresztül.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05