A 404 a győzelmet jelentette - Ericsson Programozó Bajnokság 8.0

forrás: Prím Online, 2018. december 3. 18:17

A 8. alkalommal megrendezett Ericsson Programozó Bajnokságon összesen 136 csapat: 24 középiskolás, 74 egyetemista, 38 szenior csapat vett részt (összes résztvevő: 407 fő), akik 33 különböző oktatási intézményből (35 különböző szakról) kerültek be a döntőbe. Nagy meglepetésként a 12 döntős csapatból 4 középiskolás volt, akik ráadásul elvitték a 2. és a 3. helyet is. A döntősök mindegyike az Ericsson szakmai felvételi tesztjének megírása nélkül lehet ericssonos alkalmazott.

 

  • A 8. Ericsson Programozó Bajnokság nyertese a 404 csapata lett - Kalla Mór, Tomán Dániel, Farkas Dávid 
  • A II. és a III. helyre két középiskolás csapat futott be, akik mindannyian a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói - második az Mlet csapata (Tóth Ambrus, Hervay Bence és Albert Márton), harmadik helyezett a Csill (Kiss Gergely, Szabó Kristóf, Saár Patrik) 
  • Az első helyezettek stockholmi hétvégét nyertek, Ericsson Studioba szóló látogatással együtt, a második csapat tagjai okosórákkal, a harmadikok pedig egy-egy VR ajándékcsomaggal (VR szemüveggel, játéklehetőséggel) térhettek haza  

 

Az első fordulóban a versenyzők az általuk választott programnyelv ( C, C++, Java vagy Python) segítségével és mesterséges intelligencia használatával irányították a Pac-Man-t a labirintusban. Feladatuk itt a szellemek kicselezésével az összes pont felfalása volt. A második fordulóba továbbjutóknak ezután több pályás kihívással, valamint a tanulékonyabb, komplikáltabb szellemekkel kellett megbirkózniuk, ráadásul a pontokért is harcolniuk kellett a többiekkel.  

 

A verseny végig online zajlott egy erre a célra fejlesztett webes applikáció segítségével. A résztvevők az élő döntőn is itt írták a kódjukat, majd fordították azokat, itt tekintették meg az eredményeket is, valamint a grafikus megjelenítőn a saját Pac-Man-jüket is követni tudták. A bajnokság során a résztvevők közel 40.000 kódot fordítottak.  

 

Budapesten van az Ericsson második legnagyobb európai K+F központja, ahol 1400 kutató-fejlesztő dolgozik, és amelyik szoros kapcsolatban áll az egyetemekkel, az IKT ökoszisztémával. Az Ericsson fontosnak tartja, hogy a pezsgő szakmai életet bajnokságokkal is támogassa, ezáltal is lehetőséget adva a diákoknak, szakembereknek arra, hogy tudásukat felmérjék, együttműködjenek más közösségekkel, inspiárciót, sikerélményt adjon nekik és változatos, innovatív környezetben biztosítsa számukra, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból.  

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09