Legyél Te is az AI őrzője!

forrás: Prím Online, 2018. december 17. 18:55

A mesterséges intelligenciát használó technológiák vezető fejlesztőjeként a Microsoft 25 országban keresi azokat az egyetemi csapatokat, amelyeknek van elképzelésük arról, hogyan alakítják át az iskolák és az egyetemek világát az intelligens fejlesztések.  

Milyen lesz 2030-ban egy intelligens alkalmazásokkal felszerelt iskolai tanterem vagy egyetemi előadó? Hogyan tehetjük könnyebbé a tudásátadást vagy éppen a számonkérést? Hogyan hozható ki több a diákokból mesterséges intelligenciára épülő alkalmazásokkal?

 

A mesterséges intelligenciát (AI) használó applikációk rendkívüli lehetőségeket tartogatnak az élet minden területén. De hogyan használható az okos technológia arra, hogy a fiatalok, a jövő generációi korlátlanul szívhassák magukba a sorsukat meghatározó tudást? Hogyan tehetjük hatékonyabbá, kreatívabbá tanáraink munkáját?

 

„Az oktatásba, a jövő generációiba történő befektetés nem egyszerűen jól felfogott érdekünk: az egyetlen út abba az irányba, hogy jobb világot teremtsünk” – véli Bábel Gabriella, a Microsoft Magyarország megbízott ügyvezető igazgatója.

 

Jelentkezz, ha úgy érzed, megoldanál egy jelentős problémát a saját iskoládban, vagy egyetemeden a mesterséges intelligencia segítségével. Vagy ha úgy gondolod, hogy az intelligens technológiákkal ütőképes választ tudsz adni az oktatási rendszer egyik komoly kihívására. És akkor is, ha tudod a választ a fenti kérdések egyikére és már konkrét elképzelésed, terved is van.

 

 

Legyen a Te csapatod azok egyike, amelyek megvalósíthatják az elképzeléseiket a varsói mesterséges intelligencia „edzőtáborban”!

Az ideális csapat négy diákból, egy kutatóból és egy mentorból áll (utóbbi részvétele nem kötelező ugyan a projektben, bár mindenképpen előny). A résztvevők megkapják a Microsoft Surface legújabb kiadását és neves nemzetközi előadóktól számíthatnak inspirációra ötleteik megvalósításához.

 

Hogyan kell nevezni, ha ötleted van?  

Első lépésben január 4-ig várják azokanak a videóknak a feltöltését, amelyekben a csapatok elmesélik, mi lenne az a kihívás, amelyre választ tudnak adni. Minden szükséges információ ezen a honlapon található, akárcsak az AIGuardian verseny pontos menetrendje, szempontjai és értékelés kritériumai.

 

A zsűri január 11-ig választja ki a megvalósításra leginkább érdemes ötleteket. A kiválasztott csapatoknak egy hónapjuk van az elképzelésüket bemutató demók elkészítésére, amelyeket -a tervvel együtt – a Microsoft szakértőivel tökéletesítenek.

 

Március 22-én hirdetik ki a döntős csapatokat, amelyek április 11-én és 12-én mutatják be a terveiket. További inspiráció az AIGuardian program Facebook-oldalán és Instagramján.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu európai partnerkapcsolatra lép a Nuixszal

A Fujitsu kibővítette partnerkapcsolatát a nyomozati analitikai és hírszerzési szoftvereket szállító Nuixszal az adatvédelmi, valamint a bűnözés és csalás elleni megoldások piacán. A Fujitsu európai portfóliójába felvett Nuix termékekkel az ügyfelek megbízhatóan értelmezni tudják működési területük bármilyen adatát.

2023. március 29. 14:15

Tízezer látogató a RETRÓ kiállításon!

A hajdúszoboszlói Bocskai Múzeum RETRÓ kiállítását láthatták az érdeklődők két héten át a debreceni FÓRUM bevásárlóközpontban. A látogatószám azt mutatja, hogy szívesen kalandoztak az érdeklődők az 1970-80-as években. Az idősebbek a gyerekkorukat elevenítették fel, míg a 40 évnél fiatalabbak egy ismeretlen világba csöppentek. Olyan ikonikus tárgyak idézték meg a ’70-80-as évek hangulatát, mint a vonalas telefon, a SOKOL rádió, a trapper farmer, a pille szék vagy épp egy szódás szifon. Tárlatvezetések, múzeumpedagógiai foglalkozások, egy múltidéző kvízjáték és még egy Soltész Rezső élőkoncert is színesítette az amúgy sem unalmas kiállítást. 

2023. március 29. 12:47

Így válassza ki a megfelelő vezeték nélküli technológiát

A vezeték nélküli technológia ma már az emberek és a vállalkozások mindennapi életének szerves részét képezi. Csakúgy, mint mondjuk az elektromosság esetében, akkor döbbenünk rá a vezeték nélküli technológia fontosságára, amikor probléma adódik a hálózatunkkal. Éppen ezért most minden eddiginél fontosabb, hogy a szervezetek úgy alakítsák vezeték nélküli megoldásaikat, hogy azok megfeleljenek az üzletük sajátos igényeinek és elvárásainak.

2023. március 29. 11:21

Szoftverfejlesztéssel termelik a pénzt, oktatásba fektetik

Új magyar szoftverfejlesztő céget alapított a Green Fox Academy egykori alapítógárdájának két tagja. A Bobcats Coding szoftverfejlesztési projektekhez ad bérbe az adott területhez leginkább értő szakembereket vagy csapatokat. Az elsősorban nemzetközi piacot célzó cég már meg is kapta első külföldi megbízását, és folyamatosan toborozza a fejlesztőket. Különös vonzerejük, hogy egy jó ügyért is dolgoznak: a mindenkori profit 30%-át egy hazai oktatási alapba fektetik.

2023. március 29. 09:56

Marad vagy múlik az online kereskedelem térhódítása?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban. A Covid okozta korlátozások, lezárások kényszerűen megváltoztatták a fogyasztási szokásokat, a személyes vásárlási alkalmak jelentősen visszaestek, egyik napról a másikra megnőtt az igény az online jelenlétre. Mások mellett erről is szó lesz május 11-én, a magyar e-kereskedelem napján, melynek apropójából hamarosan összegyűlnek a szektor fontos szereplői.

2023. március 28. 20:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08