Legyél Te is az AI őrzője!

forrás: Prím Online, 2018. december 17. 18:55

A mesterséges intelligenciát használó technológiák vezető fejlesztőjeként a Microsoft 25 országban keresi azokat az egyetemi csapatokat, amelyeknek van elképzelésük arról, hogyan alakítják át az iskolák és az egyetemek világát az intelligens fejlesztések.  

Milyen lesz 2030-ban egy intelligens alkalmazásokkal felszerelt iskolai tanterem vagy egyetemi előadó? Hogyan tehetjük könnyebbé a tudásátadást vagy éppen a számonkérést? Hogyan hozható ki több a diákokból mesterséges intelligenciára épülő alkalmazásokkal?

 

A mesterséges intelligenciát (AI) használó applikációk rendkívüli lehetőségeket tartogatnak az élet minden területén. De hogyan használható az okos technológia arra, hogy a fiatalok, a jövő generációi korlátlanul szívhassák magukba a sorsukat meghatározó tudást? Hogyan tehetjük hatékonyabbá, kreatívabbá tanáraink munkáját?

 

„Az oktatásba, a jövő generációiba történő befektetés nem egyszerűen jól felfogott érdekünk: az egyetlen út abba az irányba, hogy jobb világot teremtsünk” – véli Bábel Gabriella, a Microsoft Magyarország megbízott ügyvezető igazgatója.

 

Jelentkezz, ha úgy érzed, megoldanál egy jelentős problémát a saját iskoládban, vagy egyetemeden a mesterséges intelligencia segítségével. Vagy ha úgy gondolod, hogy az intelligens technológiákkal ütőképes választ tudsz adni az oktatási rendszer egyik komoly kihívására. És akkor is, ha tudod a választ a fenti kérdések egyikére és már konkrét elképzelésed, terved is van.

 

 

Legyen a Te csapatod azok egyike, amelyek megvalósíthatják az elképzeléseiket a varsói mesterséges intelligencia „edzőtáborban”!

Az ideális csapat négy diákból, egy kutatóból és egy mentorból áll (utóbbi részvétele nem kötelező ugyan a projektben, bár mindenképpen előny). A résztvevők megkapják a Microsoft Surface legújabb kiadását és neves nemzetközi előadóktól számíthatnak inspirációra ötleteik megvalósításához.

 

Hogyan kell nevezni, ha ötleted van?  

Első lépésben január 4-ig várják azokanak a videóknak a feltöltését, amelyekben a csapatok elmesélik, mi lenne az a kihívás, amelyre választ tudnak adni. Minden szükséges információ ezen a honlapon található, akárcsak az AIGuardian verseny pontos menetrendje, szempontjai és értékelés kritériumai.

 

A zsűri január 11-ig választja ki a megvalósításra leginkább érdemes ötleteket. A kiválasztott csapatoknak egy hónapjuk van az elképzelésüket bemutató demók elkészítésére, amelyeket -a tervvel együtt – a Microsoft szakértőivel tökéletesítenek.

 

Március 22-én hirdetik ki a döntős csapatokat, amelyek április 11-én és 12-én mutatják be a terveiket. További inspiráció az AIGuardian program Facebook-oldalán és Instagramján.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A biztosítási iparágat is elérte a digitalizáció

Az IDC és a Liferay közös biztosítási ágazatban végzett legfrissebb tanulmánya szerint az IT-kiadások globálisan 5,2 százalékos éves növekedést vetítenek előre 2022-ig, és elérik a 126 milliárd dolláros határt. 

2020. február 25. 17:55

A világ egyik legjelentősebb befektetési eseményén vett részt a magyar startup delegáció

A Startup Campus a HEPA törökországi irodája és az Isztambuli Magyar Főkonzulátus együttműködésében háromnapos törökországi üzleti túrát szervezett állami, egyetemi és vállalati partnerek, valamint három magyar startup számára. A startupok a világ egyik legjelentősebb befektetői konferenciáján, a World Business Angel Forum-on (WBAF) pitchelhettek, a Startup Campus pedig egyetértési megállapodást írt alá a török Hackquartersszel. 

2020. február 25. 16:32

Megérkezett a Fujitsu két új, nagy teljesítményű munkaállomása

A Fujitsu bemutatta a műszaki és kreatív iparágak nagy teljesítményigényű felhasználóinak követelményeire optimalizált, két új munkaállomását. Az új rendszerek a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek teljesítmény és a tervezés támogatása terén.

2020. február 25. 12:15

Usernet: Újabb internetes átverés szedi áldozatait

Az elmúlt fél évben új internetes átverés szedi áldozatait, amely elsősorban a hazai, elsősorban az online szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat célozza meg. Az átverést a legtöbb szakember „túlfizetéses” átverésnek nevezi.

2020. február 25. 10:43

Tovább bővíti portfólióját az amerikai techpiacon a magyar Stylers Group

A dinamikusan fejlődő IT-szektorban is látványos eredményt könyvelhetett el tavaly a vállalati informatikai rendszereket fejlesztő és üzemeltető Stylers Group, több mint 600 millió forintos összárbevételt realizálva. A valóra vált amerikai sikersztori 2004-ben kezdődött egy kollégiumi szobában, a tíz éves jubileum pedig teljes arculat- és profilváltást hozott. A cégcsoport San Diego-i irodáját is a magyar szürkeállomány tartja az élmezőnyben, ennek köszönhetően a Stlyers Group az elmúlt öt évben megduplázta árbevételét az amerikai piacon, de nincs megállás: idén újabb területeket hódít meg a cég.

2020. február 25. 09:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás