Legyél Te is az AI őrzője!

forrás: Prím Online, 2018. december 17. 18:55

A mesterséges intelligenciát használó technológiák vezető fejlesztőjeként a Microsoft 25 országban keresi azokat az egyetemi csapatokat, amelyeknek van elképzelésük arról, hogyan alakítják át az iskolák és az egyetemek világát az intelligens fejlesztések.  

Milyen lesz 2030-ban egy intelligens alkalmazásokkal felszerelt iskolai tanterem vagy egyetemi előadó? Hogyan tehetjük könnyebbé a tudásátadást vagy éppen a számonkérést? Hogyan hozható ki több a diákokból mesterséges intelligenciára épülő alkalmazásokkal?

 

A mesterséges intelligenciát (AI) használó applikációk rendkívüli lehetőségeket tartogatnak az élet minden területén. De hogyan használható az okos technológia arra, hogy a fiatalok, a jövő generációi korlátlanul szívhassák magukba a sorsukat meghatározó tudást? Hogyan tehetjük hatékonyabbá, kreatívabbá tanáraink munkáját?

 

„Az oktatásba, a jövő generációiba történő befektetés nem egyszerűen jól felfogott érdekünk: az egyetlen út abba az irányba, hogy jobb világot teremtsünk” – véli Bábel Gabriella, a Microsoft Magyarország megbízott ügyvezető igazgatója.

 

Jelentkezz, ha úgy érzed, megoldanál egy jelentős problémát a saját iskoládban, vagy egyetemeden a mesterséges intelligencia segítségével. Vagy ha úgy gondolod, hogy az intelligens technológiákkal ütőképes választ tudsz adni az oktatási rendszer egyik komoly kihívására. És akkor is, ha tudod a választ a fenti kérdések egyikére és már konkrét elképzelésed, terved is van.

 

 

Legyen a Te csapatod azok egyike, amelyek megvalósíthatják az elképzeléseiket a varsói mesterséges intelligencia „edzőtáborban”!

Az ideális csapat négy diákból, egy kutatóból és egy mentorból áll (utóbbi részvétele nem kötelező ugyan a projektben, bár mindenképpen előny). A résztvevők megkapják a Microsoft Surface legújabb kiadását és neves nemzetközi előadóktól számíthatnak inspirációra ötleteik megvalósításához.

 

Hogyan kell nevezni, ha ötleted van?  

Első lépésben január 4-ig várják azokanak a videóknak a feltöltését, amelyekben a csapatok elmesélik, mi lenne az a kihívás, amelyre választ tudnak adni. Minden szükséges információ ezen a honlapon található, akárcsak az AIGuardian verseny pontos menetrendje, szempontjai és értékelés kritériumai.

 

A zsűri január 11-ig választja ki a megvalósításra leginkább érdemes ötleteket. A kiválasztott csapatoknak egy hónapjuk van az elképzelésüket bemutató demók elkészítésére, amelyeket -a tervvel együtt – a Microsoft szakértőivel tökéletesítenek.

 

Március 22-én hirdetik ki a döntős csapatokat, amelyek április 11-én és 12-én mutatják be a terveiket. További inspiráció az AIGuardian program Facebook-oldalán és Instagramján.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Naponta 10-15 ezer mintavételt koordinál az új covid-irányítási központ

Mintegy száz munkaállomást biztosító új covid-irányítási központ kezdte meg munkáját Budapesten. Az Országos Mentőszolgálat önkéntesekkel bővített mintavétel-szervező csapata pénteken költözött be abba a központba, amelyet a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország szerelt fel és bocsátott a mentőszolgálat rendelkezésére a veszélyhelyzet lezárultáig.

2020. november 24. 10:57

Biztonságos munkavégzés a home office idején

Az adatvédelmi piacon október vége óta érhető el  a hazai fejlesztésű Mydata Protect szoftvercsalád, ami védelmet és teljesítményoptimalizálást biztosít a home office-ban dolgozók nemcsak céges, de privát számítógépein is. A szoftver mindhárom tagja a járványhelyzet okozta otthoni munkavégzés során felmerülő informatikai problémákra kínál megoldást a vállalati szegmensben. A Mydata Protect Security Kft. a digitális oktatásra kényszerülő pedagógusok számára díjmentesen biztosítja a terméket.

2020. november 24. 09:46

Néhány napig jelentős kedvezménnyel vásárolható meg a Vive Cosmos Elit VR eszköz

November 23-30. között, a Black Friday héten vásárlók, több mint 30.000 forint kedvezménnyel juthatnak hozzá a Vive Cosmos Elite, a Vive Cosmos eszközökhöz a kijelölt kiskereskedőknél, illetve a Vive Cosmos Elite HMD fejszetthez, ha ezeket a www.vive.com oldalról szerzik be. Ráadásul az egyik legnépszerűbb VR játék, a Half-Life: Alyx* is a tiéd lehet.  A Vive Cosmos Elite, a Vive Pro Full Kit és a Vive Pro Eye eszközökhöz egy kódot adnak, amellyel letöltheted az év VR játékát. Hogy teljessé tegyék az élmény, minden eszközhöz egy hónapos ingyenes hozzáférést biztosítanak a Viveport Infinity alkalmazás-áruház tartalmaihoz. 

2020. november 23. 19:29

A Redmi Note sorozat globális eladásai meghaladták a 140 millió példányt

A Redmi a hivatalos Weibo csatornán jelentette be, hogy a Redmi Note szériás mobiltelefonok globális értékesítése meghaladta a 140 millió darabot. Ugyanakkor az Omdia kutatóintézet által közzétett adatok szerint a teljes Redmi Note 8 sorozat 2020 első félévében a világ második legkelendőbb modelljévé lépett elő és Kínában a legkeresettebb mobiltelefon-sorozat lett, ezzel is tovább erősítve a Redmi Note globális népszerűségét.

2020. november 23. 18:00

Koronavírus-járvány: virtuális valóságban tervezik a csomagolóanyagokat

A Dunapack egy munkatársának hobbijából a teljes cégcsoportra kiterjedő és a szektorban is előremutató újítás született: a virtuális valóságba belépve kapják meg és ellenőrzik az ügyfelek a megrendelt csomagolóanyagok, dobozok prototípusait. A használathoz szükséges VR szemüveget pedig természetesen papírból gyártották le a Dunapacknál.

2020. november 23. 16:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás