Az ABB üzemeli be az első digitális alállomásokat Olaszországban

forrás: Prím Online, 2019. január 4. 10:12

Az ABB két digitális alállomást helyezett üzembe Basilicata régió déli részén, Tolvéban és Vaglióban. Az alállomások a helyi szélerőműparkok által termelt villamos energiát integrálják és továbbítják a régió otthonaiba és vállalkozásaihoz, ezzel hozzájárulva Olaszország azon célkitűzéséhez, hogy 2030-ra az energiaigényének 28%-át megújuló forrásból fedezze.

Az alállomások fő elemei közé tartoznak az ABB Ability-n alapuló automatizálási és vezérlőrendszerek, az intelligens védelmi berendezések, a szenzorokkal szerelt transzformátorok, a digitális kapcsoló berendezések és a fejlett kommunikációs rendszerek. Ezen felül az ABB 20 évre szóló szervizszerződést írt alá a Vaglióban telepített új, digitális alállomás támogatására. Ez a szolgáltatás a Genovában, a Sesto San Giovanniban és a Santa Palombában lévő távvezérlési központból a hét minden napján 24 órás távfelügyeletet is magában foglal.   

 

Az alállomások kulcsfontosságú elemei az energiahálózati infrastruktúrának, elősegítik a villamos energia hatékony és megbízható átvitelét és elosztását. Irányítják és védik az energiaáramlást, a hálózatra csatlakoztatják az erőműveket, és összekapcsolják az átviteli és elosztó hálózatokat a végfelhasználókkal.  

 

 

A legfontosabb digitális alkatrészek növelik az irányíthatóságot és megbízhatóságot, miközben optimalizálják a működési költségeket. Ezenkívül a rézhuzalok Ethernet kábelekkel történő kiváltásával interoperábilis, együttműködő  kommunikációs rendszerek kialakítását teszik lehetővé, és csökkentik a helyigényt. A digitalizálás távfelügyeleti lehetőségeket is nyújt, és jelentősen növeli a telepített eszközök és rendszerek láthatóságát. Segít a döntéselőkészítő adatok összegyűjtésében, így a vezérlőközpontok üzemeltetői számára valós idejű, elemzett adatok állnak rendelkezésre, amelyekkel optimalizálhatják a folyamatokat, megelőzhetik a hibákat.   

 

A dél-olaszországi Basilicato régióban termelt szélenergia a teljes régió energiaigényének több mint a felét elégíti ki. A régió jól ismert az ősi Matera városáról, amely a világ egyik legrégebbi lakott települése, és amely 2019-es évre elnyerte Európa Kulturális Fővárosa címét.    

 

"Ezek az innovatív digitális alállomások elősegítik, hogy milliók részesülhessenek a tiszta szélenergiában, egy olyan történelmi régióban, amely már a jövőre készül" – mondta Claudio Facchin, az ABB Power Grids divíziójának vezetője. "Ezek a projektek jól példázzák, hogy a digitalizálás hogyan játszhat kulcsszerepet az energiaágazat alakításában, tovább erősítik piaci pozíciónkat, és elősegítik, hogy az ABB az ügyfelei kiemelt partnereként jelentős szerepet játsszon az erősebb, intelligensebb és zöldebb hálózatok kiépítésében."   

 

A digitális alállomás Vaglióban a Lucania Wind Energy Srl. számára és Oppido Lucanóban a Tolve Wind Holding Srl számára létesült az Italian Engineering, Procurement and Contracting (EPC) company, PLC Service Srl. együttműködésével.   

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09