A világ legzöldebb képernyője környezetbarát módon maximalizálja a professzionális termelékenységet

forrás: Prím Online, 2019. január 15. 13:42

A vezető technológiai vállalat, az MMD – amely a Philips monitors vállalat márkalicencpartnere – bejelenti a Philips 241B7QGJEB Full HD felbontással rendelkező képernyő azonnali forgalomba hozatalát. 

Ez a 23,8 hüvelykes LCD-képernyő a zöld monitorok új referenciaértéke, amely erőteljes teljesítménynövelést biztosít azok számára, akiknek a munkájuk mellett a környezetvédelem is fontos. Az iparágban vezető energiahatékonyságú képernyő, a teljes mértékben újrahasznosítható csomagolás és a számos nemzetközi környezetvédelmi előírásnak való megfelelés mellett a Philips 241B7QGJEB rendkívül nagy teljesítményű és intelligens ergonomikus funkciókat is kínál a felhasználóknak. Idetartozik a Full HD és az IPS technológia, a SmartImage, a SmartContrast és a SmartResponse, az USB 3.0 szabvány, a beépített hangszórók és a SmartErgo lábazat, amelyek együttesen biztosítják a felhasználók kényelmét.

 

A világ legzöldebb képernyője

A Philips 241B7QGJEB monitor támogatja a Philips régóta tartó kötelezettségvállalását a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránt. A valaha gyártott legzöldebb monitort úgy tervezték meg, hogy a lehető legkisebb környezeti hatása legyen. A pehelykönnyű, 85%-ban a fogyasztóktól származó újrahasznosított műanyagból készült, TCO Certified Edge széllel rendelkező Philips 241B7QGJEB teljesen mentes a káros anyagoktól, mint amilyen az ólom, a higany, a halogén és a PVC/BFR. Ezenkívül minden műanyag alkatrész, a fémvázak és a csomagolóanyagok teljes mértékben újrahasznosíthatók. A Philips új képernyője így támogatja a körkörös gazdaságot, segítve a globális erőforrás-fogyasztás és az összes kapcsolódó szállítással járó kibocsátás csökkentését. Ennek eredményeként a Green Electronics Council EPEAT ökocímkével tüntette ki a monitort, tanúsítva a környezetbarát kialakítást és teljesítményt.

 

A termelékenység fenntartható átjárója

A különböző iparágakban dolgozók olyan technológiára vágynak, amely segíti őket, és a Philips 241B7QGJEB kiváló minőséget és kényelmet nyújt a fenntarthatóság mellett. A Full HD felbontás és az IPS panel rendkívül tiszta, éles képeket jelenít meg, amelyeket szinte bármilyen szögből látni lehet. Az ultravékony káva ideálissá teszi a csempeszerű elrendezéshez, a SmartImage, a SmartContrast és a SmartResponse innovációk pedig mindig csúcsminőségű kép- és videóminőséget nyújtanak. És mivel a számítógép előtt eltöltött hosszú órák gyakran fáradsággal járnak, a Philips 241B7QGJEB hatékony megoldásokkal maximalizálja a felhasználók kényelmét. Ide tartozik többek között a tükröző fényvisszaverődést gátló (anti-glare), alacsony visszatükrözésű felület, valamint a LowBlue üzemmód és a villódzásmentes technológia a jobb munkavégzés elősegítéséhez, valamint egy teljes mértékben állítható SmartErgo monitortalp és egy VESA-konzol, amelynek segítségével a felhasználók kedvükre kiválaszthatják a nekik megfelelő pozíciót.

 

A világ leginkább energiahatékony monitora

Az energiahatékonyság a kisebb ökológiai lábnyom biztosításának központjában áll, és a Philips 241B7QGJEB ezen a területen is túlszárnyalja a többi terméket. A különböző energiatakarékossági technológiákkal felszerelt képernyő jelentős energiamegtakarítást nyújt, amelyért nemcsak a környezet, hanem a felhasználók pénztárcája is hálás lesz. A nagy teljesítményű és alacsony energiafogyasztással járó technológiák egyike a PowerSensor, amely ártalmatlan infravörös jelek segítségével meghatározza, hogy a felhasználó a gép előtt van-e vagy sem, és ennek megfelelően automatikusan csökkenti a monitor fényerejét. Ez az innováció önmagában akár 80%-os energiamegtakarítást is jelenthet. És ez még nem minden: a Philips 241B7QGJEB egy új, alacsony energiafogyasztású háttérvilágítással is rendelkezik, amely ötvözi magában az optimális fényerőt a minimális fogyasztással. A LightSensor technológia érzékeli a környezeti fényt, és automatikusan ehhez igazítja a képernyő fényerejét, a Zero Power Switch áramkapcsolónak köszönhetően pedig véget vethet a rejtett energiafogyasztásnak, amely a hagyományos monitoroknál gyakran ezek kikapcsolása esetén is fellép. A monitor fogyasztása 11 watt az EnergyStart 7.0 mérései szerint, az A++ besorolás pedig csak még jobban kiemeli a Philips 241B7QGJEB páratlan energiahatékonyságát.

 

 

„A Philips elkötelezett az iránt, hogy felhasználóinak olyan, kiváló teljesítményű technológiát nyújtson, amely ötvözi az innovációt a fenntarthatósággal. A Philips 241B7QGJEB ideális választás azok számára, akik a termelékenységüket felelős, környezetbarát módon szeretnék javítani” – nyilatkozta Stefan Sommer, az MMD marketinggel és üzleti menedzsmenttel foglalkozó európai részlegének vezetője.

 

A Philips 241B7QGJEB 2019 januárjától lesz elérhető az üzletekben 229 euró ajánlott fogyasztói áron.

 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Vadonatúj LOQ gaming laptopokat és torony PC-ket mutatott be a Lenovo

A játékok nem kizárólag csúcskategóriás számítógépeken élvezhetők. Erre bizonyíték a Lenovo újonnan bejelentett termékcsaládja, a LOQ (lock), amely a kezdő játékosokat támogatja a játékok és virtuális világok felfedezésében és abban, hogy valódi közösségekhez csatlakozzanak, olyan játékeszközökkel, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, mégsem jelentenek megterhelő kiadást.  

2023. március 24. 15:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48