Számos újdonságot mutat be a Microsoft az idei BETT Show-n

forrás: Prím Online, 2019. január 24. 13:53

Több száz vállalat és start-up mutatja be technológiai megoldásait Londonban a világ legnagyobb, több mint 34 000 látogatót vonzó oktatástechnológiai kiállításán, a BETT Show-n. 

A rendezvényen – annak egyik fő partnereként – a Microsoft az idén is számos oktatástechnológiai újdonságot mutat be. Többek között a diszlexiás gyerekek tanulását segítő eszközöket, a kódolást játékos módon oktató Minecraftot, továbbá a a most bemutatkozó Code Jumpert. Az utóbbi egy olyan számítógép és szoftver, amely asztalra kiterítve, nagy, különböző formájú és színű gombokkal kezelhető, így könnyítve meg a gyengénlátó vagy vak gyermekek tanulását. A Code Jumper-rel ők is létrehozhatnak történeteket, dalokat, akár még vicceket is – egyszóval kódolhatnak, majd az így megszerzett képességekkel és tudással felnőttként is könnyebben boldogulhatnak.

 

 

Szintén a gyengénlátó gyerekeknek nyújtott segítséget a Microsoft Magyarország a decemberi Kódolás Órája napján: a vállalat önkéntesei a Gyengénlátók Általános Iskolájába látogattak el. Itt – a Digitális Tudásért Alapítvánnyal együttműködve – azt is megmutatták, miként segíthetik a gyengénlátó diákok tanulását a mesterséges intelligenciát alkalmazó alkalmazások és eszközök, amilyen például a Microsoft Hololens. A 21. századi oktatás kihívásaira a gyerekek mellett a jövő oktatóit is fel kell készíteni: ebből a megfontolásból hirdette meg tavaly a Microsoft Magyarország gyakornoki programját a fiatal tanároknak.

 

 

Az idei Bett Show-ról további részletek itt találhatók.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kiskereskedelmi vállalatok minden IT-igényét képes kielégíteni a Fujitsu

A Fujitsu bemutatta a kiskereskedelmi folyamat minden lépését lefedő, egyedülállóan gazdag kínálatát a világ legnagyobb kiskereskedelmi szakvásárán, a németországi Düsseldorfban megrendezett EuroShop 2020-on.

2020. február 22. 12:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás