A Deloitte Legal segítette magyarországi befektetésében az ABO Wind-et

forrás: Prím Online, 2019. január 29. 11:26

A megújulóenergia-piacon jelentős szakmai szereplőnek számító ABO Wind AG 5,2 megawatt (MW) teljesítményű naperőmű fejlesztésbe kezd Debrecentől délre. A társaságnak ez már a második napelemes projektje Magyarországon, a beruházásban tanácsadóként a Deloitte Legal segítette a német céget.

A múlt év végén kötött és idén január 28-án zárult tranzakció során az ABO Wind megszerezte az engedélyes projekttársaságot, így a német cég építhet Debrecen déli részében naperőművet. A magyar projektcég megvásárlásában tanácsadóként a Deloitte Legal Erdős és Társai Ügyvédi Iroda segítette az ABO Wind-et, adó és pénzügyi kérdésekben pedig a Deloitte Zrt. adó- és pénzügyi tanácsadói működtek közre. 

 

A debreceni a német társaság második magyarországi napelemes projektje, a vállalat a közelben egy 4,95 megawattos naperőművet is fejleszt, amely 2019 első felében készül el Az ABO Wind tervei között további magyarországi projektek is szerepelnek. 

 

Az 1996-ban alapított, több mint 500 főt foglalkoztató ABO Wind tapasztalt projektfejlesztő, Németországban és a régióban jelentős megújuló beruházásokat bonyolít le tulajdonosként, építőként és üzemeltetőként. Az ABO Wind a projektfejlesztés valamennyi lépését vállalja, a telephely megvásárlásától az építésig. A vállalkozás a fejlesztés bármely szakaszában lévő projektet megvásárol és sikeresen véghez viszi azokat. A társaság eddig mintegy 670 szél-, nap- és biogáz erőművet csatlakoztatott a villamosenergia hálózatra a világ minden részén, amelyek összteljesítménye 1500 MW. A cég jelenleg 16 országban 4000 megawattnyi szélerőműveken és 600 megawattnyi naperőműveken dolgozik. 

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy közreműködhettünk az ABO Wind újabb magyarországi projektjében, amelyben jogi, pénzügyi és adóügyi tanácsadással vettünk részt. Hiszünk abban, hogy az itthon is tapasztalható megnövekedett érdeklődés a megújulóenergia források hasznosítása iránt további beruházásokra ad majd lehetőséget a külföldi és hazai befektetők számára egyaránt” – fűzte hozzá dr. Várszeghi Balázs, a Deloitte Legal energiajogi csoportjának vezető ügyvédje.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05