Az E.ON remek hely a tanulásra

forrás: Prím Online, 2019. január 31. 10:05

2019-ben kb. 1300 fiatal kap lehetőséget arra, hogy szakmai pályafutását az E.ON-nál kezdje: Európa-szerte számos fiatal ipari tanuló, gyakornok, duális képzésben résztvevő, illetve végzett diák kezdi el karrierjét az E.ON-nál. Magyarországon például 125 fiatal vesz részt duális műszaki képzésben vagy gyakornoki programban az E.ON-nál, nagyobb részben villamos-, kisebb arányban gázipari területen. Törökországban közel 650 fiatal kap munkát az Enerjisánál, az E.ON és a Sabancı-csoport által közösen alapított energiavállalatnál, 150 fiatal kezdi meg szakmai pályafutását az E.ON-nál Nagy-Britanniában, 80 Svédországban.

Németországban, ahol több mint 200 ipari tanuló és duális képzésben résztvevő diák kapott szerződést, az E.ON vállalatai ismét megkapták a „Legjobb hely a tanulásra” oklevelet, mely egyfajta „védjegy” a képzést folytató cégek számára. A cél az, hogy az energiavállalat már a munkába állás első perceitől a lehető legjobb feltételeket biztosítsa a gyakornokainak, hogy eredményesen fejlődjenek, és fenntartható tudást szerezzenek. Az, hogy elkötelezett fiatalok képzésébe fektetnek be, azt is jelenti, hogy ellensúlyozni tudják a képzett szakemberek hiányát.

 

Magyarországon az E.ON utánpótlás-nevelési stratégiája hasonló, a 15-25 éves korosztályt célozza meg. A középfokú oktatási, az egyetemi és egyetem utáni, illetve végzett mérnököknek szóló programok közös jellemzője, hogy gyakorlatorientált képzési és tapasztalatszerzési lehetőséget kínál a műszaki pályára készülő vagy frissen végzett fiatalok számára. Az E.ON tanműhelyeiben a valós napi feladatokra készülhetnek fel a fiatalok, képzésüket – a felsőfokú duális szakképzéshez hasonlóan – itt is főállású E.ON mentorok támogatják. A frissen végzett villamosmérnökök a mérnökiroda program keretében pedig egy intenzív képzés részesei, miközben teljes értékű munkavállalóként foglalkoztatják őket. A vállalat tanműhelyeiben végzett összes tanulóval munkaszerződést kötöttek az elmúlt években, akik ma már főállású munkatársak. Ugyanígy a programban végzett mérnökök számára is számos karrierutat kínálnak az E.ON-nál.

 

Haraszti Judit, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója az utánpótlásképzésben való részvételt a vállalat kiemelt feladatának tekinti: „Magasan képzett, korszerű elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakembereket szeretnénk munkatársaink között tudni – most és a jövőben egyaránt. Annak érdekében, hogy a legjobbakkal dolgozhassunk együtt, jelen vagyunk a jövő szakembereinek már a képzésénél is, és a képző intézményekkel partnerségben saját eszközeinkkel is hozzájárulunk ahhoz, hogy képességeik kibontakoztatásához minden külső feltétel a rendelkezésükre álljon.”

 

A felsőfokú duális szakképzési programokba való jelentkezés ideje ezekben a hetekben zajlik, február 15-ig van idejük a fiataloknak a döntésre. A képzési lehetőségekről és követelményekről, illetve az online jelentkezési lehetőségről itt található további információ: www.eonkarrier.hu

 

HÁTTÉR - Az E.ON partner képzési intézményei Magyarországon:

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05