Online ellenőrző felület segít az útdíjbírságok elkerülésében

forrás: Prím Online, 2019. február 5. 14:15

Az elektronikus útdíj bevezetése óta jelentős problémát okoz a helytelen eszközhasználatból, legfőképp a nem megfelelő tengelyszám beállításából adódó bírságolás. A fizetendő útdíj összege így megnövekszik az útdíjbírságok mennyiségével, ami nem csak anyagi, de jelentős adminisztrációs terhet is jelent a vállalatoknak. Ennek elkerülésére a legnagyobb hazai útdíjbevallási közreműködő olyan online ellenőrző felületet készített, aminek segítségével már okoseszközökön is gyorsan és biztonságosan állítható a tengelyszám. Az i-Cell Kft. megoldása segítségével az ügyfelek bárhol és bármikor használhatják a tengelyszámállítás funkciót, amivel jelentősen csökkenteni tudják az úthasználati költségük mértékét.

Az i-Cell Kft. egyik legrégebbi partnere, Magyarország egyik legnagyobb, mezőgazdasági gépek és alkatrészek forgalmazásával foglalkozó cége, az idén 28 éves Axiál Kft. közel egy éve vezette be az okoseszközön történő online tengelyszámállítás sofőrszintű használatát, aminek eredményeképp a belföldi útdíjköteles szakaszon havonta megtett 170.000 kilométeren egyetlen alkalommal sem fordult elő a tengelyszám beállításának hibája miatti bírságolás. A büntetések megszűnésével nem csak a vállalat költségeinek optimalizálását sikerült megoldani, hanem az erre fordított adminisztrációs idő és teher is jelentősen csökkent. A tapasztalatok szerint a felület használatával nagyságrendileg egy ügyintéző félnapi munkáját tudja ezzel megspórolni a vállalat.

 

„Az i-Cell-lel történő együttműködésünk 2006-ra nyúlik vissza, így az elektronikus útdíj bevezetésénél sem volt kérdés, hogy kit választunk bevallási közreműködőnek. Jelenleg is az i-Cell által üzemeltetett eszközöket használunk útdíjbevallásra és flottakövetési szolgáltatásra egyaránt. A 13 éve tartó partnerség alatt maximálisan elégedettek voltunk a szolgáltatással, az ügyfélszolgálattal, a terméktámogatással és azzal, hogy az i-Cell minden tekintetben nyitott az innovációra és az egyedi kéréseinket is figyelembe vette a szolgáltatási csomagok összeállításánál. Most 11 autónál használjuk aktívan az ellenőrző felület tengelyszámváltás funkcióját, aminek eredményeképpen nullára redukáltuk a tengelyszámállításból fakadó, éves szinten eddig 7-8 darab bírságot. Ehhez pedig nem volt másra szükség, mint okoseszközökkel felszerelni a sofőröket, akik így bárhol és bármikor frissíthetik az eszköz paramétereit. Mindenkinek ajánlom a felület használatát, hiszen a könnyen kezelhető, letisztult és felhasználóbarát platformon az eszközök megfelelő működését is gyorsan és biztonságosan ellenőrizhetik, aminek segítségével rengeteg bírság és abból fakadó adminisztrációs teher kerülhető el” – mondta Gombás Miklós, az Axiál Kft. logisztikai és szállítmányozási igazgatója.

 

Az i-Cell 2013 óta folyamatosan szélesíti az útdíjfizető eszközökkel kapcsolatos szolgáltatások körét: tavaly március óta már 2 éves jótállási időt biztosít a készülékekre, továbbá jelentősen bővítette ügyfélszolgálatának és call centerének online és telefonos kapacitását, valamint az OBU S550-es készülékek gyártási és szervizhátterét. A szolgáltatáscsomag kiegészítéseként továbbá a http://obu.ifleet.hu komplex ellenőrző felületen 0-24 óráig ellenőrizhető az eszköz működési állapota, míg országosan a vállalat összesen 23 helyszínen jelen lévő szervizhálózattal áll az ügyfelek és partnerek rendelkezésére.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05