Együttműködési megállapodást kötött a HDH Mérnök Kft. és az Óbudai Egyetem

forrás: Prím Online, 2019. február 28. 19:11

Az Óbudai Egyetem és a HDH Mérnök Kft. már több ipari projektben működött együtt az elmúlt években. A sikeres közös munka eredményeként született meg a megállapodás megkötésének igénye a két fél között, mely keretet ad az együttműködésnek és számos területen új célokat fogalmaz meg.

A HDH Mérnök Kft. egy teljes mértékben magyar tulajdonú vállalat, melyet tulajdonosai projektvezetési, műszaki tanácsadási, gyártási és ipari szolgáltatási tevékenység ellátására alapították; kecskeméti telephelyű vállalat. Fő profilja kutatás+fejlesztés projektek tervezése és lebonyolítása, jellemző szolgáltatásai a pályázati tanácsadás, mérnöki és üzleti tanácsadás, gumi és műanyag termékek gyártása, prezentációs célú termékek 3D tervezése és 3D-s nyomtatás fém és műanyag alapanyagokból.

 

Az Óbudai Egyetem és a HDH Mérnöki Kft. elsősorban kutatási projektek tervezésében és megvalósításában működött együtt az elmúlt években, de a mérnöki életpálya népszerűsítése érdekében is részt vett már az HDH az Óbudai Egyetem pályaorientációs programjain. Az együttműködési megállapodás megkötésére a kooperáció megerősítése érdekében született meg az igény, illetve az együttműködés az Egyetem többi kara és az Egyetemen működő Egyetemi Kutató, Innovációs és Szolgáltató Központ (EKIK) felé történő kiterjesztésének céljából. Az együttműködés aláírására 2019.02.21-én került sor, melyet az Óbudai Egyetem rektora Prof. Dr. Réger Mihály és a HDH Mérnöki Kft. ügyvezető igazgatója, Bertalan János hitelesített kézjegyével.

 

 

A HDH Mérnök Kft. nevében Bakos Árpád projekt igazgató kiemelte az Óbudai Egyetemmel folytatott közös munka eredményességét és hangsúlyozta az Egyetem törekvéseinek fontosságát a műszaki, informatikai természettudományi - angol betűszóval: STEM - képzések népszerűsítése érdekében. 

 

A megállapodás többek közt tartalmazza a közös szakmai és képzési projekteket, a Kft. részvételét az Egyetem alap- és mesterképzésében, a gyakornoki programok közös megvalósítását és szakmai gyakorlati helyek biztosítását, alkalmazott kutatást, ahol az Egyetem szakemberei a Kft. által kezdeményezett és igényelt témákban kutatásokat, illetve módszertani fejlesztéseket végeznek, különös tekintettel a 3D nyomtatás kapcsolatos tervezési és gyártási folyamatok fejlesztésére. A vállalat ennek érdekében 3D nyomtatói kapacitást biztosítana az Egyetem területén, így a hallgatók tananyagában a legmodernebb technológiát képviselő 3D fémnyomtatásban rejlő lehetőségek megismerése is szerepelhet a jövőben.

 

A HDH, mint magyar tulajdonú vállalat és az Óbudai Egyetem, mint gyakorlatorientált műszaki fókuszú egyetem kapcsolata kiváló példa azokra az együttműködésekre, amelyeket a Kormány felsőoktatási stratégiája szorgalmaz a KKV szektor és a felsőoktatás között. Ennek keretében közös érdek, hogy a felek egymást erősítsék: a vállalatnak az egyetem K+F+I-ben és munkaerő utánpótlásban támogatást nyújt, ugyanakkor a KKV szektornak biztosított célirányos kormányzati és EU-s támogatások felhasználásában és részesülhet az egyetem is a közös munka révén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SUSE OpenStack Cloud 9: Rocky a ringben

Már elérhető a SUSECON konferencián április elején bemutatott SUSE OpenStack Cloud 9, amely az OpenStack Rocky kiadására épül. A SUSE nagyvállalati felhasználásra szánt felhőplatformjának legfrissebb verziója egyesíti magában a HPE és a SUSE felhőtechnológiáinak előnyeit, valamint leegyszerűsíti a telepítés utáni felhőműveleteket és a bare metal szerverek konfigurálását az egyes szolgáltatásoknak vagy felhasználási területnek megfelelően.

2019. május 22. 18:05

Egyszerű és biztonságos fizetési mód a FlixBus magyar utasainak

A FlixBus folytatja innovatív útját: a nemzetközi távolsági buszszolgáltató elérhetővé tette felhasználóinak az Apple Pay fizetési lehetőséget. A jegyvásárlás gyorsabbá és kényelmesebbé válik az egyszerű, biztonságos és titkosított mobilfizetési móddal.

2019. május 22. 16:27

Digitalizál a Kométa

Informatikai fejlesztéssel modernizál a Kométa, hazánk egyik legnagyobb sertésfeldolgozója és húskészítmény gyártója. A digitalizációs projekt az évente több mint 50 000 tonna hús feldolgozásához kapcsolódó folyamatokat teszi hatékonyabbá. 

2019. május 22. 15:01

A vitorlások fele nem ért célba az év egyik legnehezebb Balatoni versenyén

A Balaton egyik leginkább embert próbáló versenye, a Kétszemélyes Balatonkerülő mára Magyarország legkiválóbb vitorlázóinak összecsapásává vált. A hétvégi futamot Varga Lajos és Lillik Ákos nyerte egy perc híján 21 órás összidővel.

2019. május 22. 09:59

A L’Oréal a Viva Tech-en mutatta be a jövő szépségét

A párizsi technológiai világkonferencián mutatta be a L’Oréal a „Határtalan szépség”-et, a Csoport legújabb hangvezérelt, mesterséges intelligenciával (AI) és kiterjesztett valósággal (AR) működő technológiai fejlesztéseit, melyek a szépség és fogyasztói élmény jövőjét szemléltetik. 

2019. május 22. 08:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04
online sportfogadás