Együttműködési megállapodást kötött a HDH Mérnök Kft. és az Óbudai Egyetem

forrás: Prím Online, 2019. február 28. 19:11

Az Óbudai Egyetem és a HDH Mérnök Kft. már több ipari projektben működött együtt az elmúlt években. A sikeres közös munka eredményeként született meg a megállapodás megkötésének igénye a két fél között, mely keretet ad az együttműködésnek és számos területen új célokat fogalmaz meg.

A HDH Mérnök Kft. egy teljes mértékben magyar tulajdonú vállalat, melyet tulajdonosai projektvezetési, műszaki tanácsadási, gyártási és ipari szolgáltatási tevékenység ellátására alapították; kecskeméti telephelyű vállalat. Fő profilja kutatás+fejlesztés projektek tervezése és lebonyolítása, jellemző szolgáltatásai a pályázati tanácsadás, mérnöki és üzleti tanácsadás, gumi és műanyag termékek gyártása, prezentációs célú termékek 3D tervezése és 3D-s nyomtatás fém és műanyag alapanyagokból.

 

Az Óbudai Egyetem és a HDH Mérnöki Kft. elsősorban kutatási projektek tervezésében és megvalósításában működött együtt az elmúlt években, de a mérnöki életpálya népszerűsítése érdekében is részt vett már az HDH az Óbudai Egyetem pályaorientációs programjain. Az együttműködési megállapodás megkötésére a kooperáció megerősítése érdekében született meg az igény, illetve az együttműködés az Egyetem többi kara és az Egyetemen működő Egyetemi Kutató, Innovációs és Szolgáltató Központ (EKIK) felé történő kiterjesztésének céljából. Az együttműködés aláírására 2019.02.21-én került sor, melyet az Óbudai Egyetem rektora Prof. Dr. Réger Mihály és a HDH Mérnöki Kft. ügyvezető igazgatója, Bertalan János hitelesített kézjegyével.

 

 

A HDH Mérnök Kft. nevében Bakos Árpád projekt igazgató kiemelte az Óbudai Egyetemmel folytatott közös munka eredményességét és hangsúlyozta az Egyetem törekvéseinek fontosságát a műszaki, informatikai természettudományi - angol betűszóval: STEM - képzések népszerűsítése érdekében. 

 

A megállapodás többek közt tartalmazza a közös szakmai és képzési projekteket, a Kft. részvételét az Egyetem alap- és mesterképzésében, a gyakornoki programok közös megvalósítását és szakmai gyakorlati helyek biztosítását, alkalmazott kutatást, ahol az Egyetem szakemberei a Kft. által kezdeményezett és igényelt témákban kutatásokat, illetve módszertani fejlesztéseket végeznek, különös tekintettel a 3D nyomtatás kapcsolatos tervezési és gyártási folyamatok fejlesztésére. A vállalat ennek érdekében 3D nyomtatói kapacitást biztosítana az Egyetem területén, így a hallgatók tananyagában a legmodernebb technológiát képviselő 3D fémnyomtatásban rejlő lehetőségek megismerése is szerepelhet a jövőben.

 

A HDH, mint magyar tulajdonú vállalat és az Óbudai Egyetem, mint gyakorlatorientált műszaki fókuszú egyetem kapcsolata kiváló példa azokra az együttműködésekre, amelyeket a Kormány felsőoktatási stratégiája szorgalmaz a KKV szektor és a felsőoktatás között. Ennek keretében közös érdek, hogy a felek egymást erősítsék: a vállalatnak az egyetem K+F+I-ben és munkaerő utánpótlásban támogatást nyújt, ugyanakkor a KKV szektornak biztosított célirányos kormányzati és EU-s támogatások felhasználásában és részesülhet az egyetem is a közös munka révén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hátrány helyett esély: hallássérülteket tanít kódolni a Microsoft

Az informatika és a digitalizáció új lehetőségeket nyit. A digitális képességek, azon belül is a programozás a legpiacképesebb tudás, amely a hátránnyal élők előtt is új távlatokat nyit. A Microsoft és a Digitális Tudásért Alapítvány kezdeményezése hallássérültek előtt tárja föl a digitális jövőt.

2019. december 13. 15:40

A félautomatizálás az új varázsszó a logisztikában

Mit tesz egy logisztikai szolgáltató, ha egy fontos megrendelője másnaptól 50%-al több árut tárolna a raktárában, és gyorsabb kiszolgálási sebességet vár el? A helyzetét csak tetézi a munkaerőhiány, a változást pedig tovább motiválja a folyamatok során előforduló hibalehetőségek százalékos arányának javítási igénye. 

2019. december 13. 13:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás