A közösség finanszírozza az új startupkönyvet

forrás: Prím Online, 2019. március 4. 12:41

Az ismert közösségi finanszírozási oldalak – az Indiegogo, a Kickstarter – használata helyett, inkább saját fejlesztésű támogatói oldalt hozott létre könyve megjelentetéséhez a Startupbook@me: az elveszett recept szerzője, Turcsán Tamás Péter.

Startup definíciók sokasága, vállalkozói könyvek tucatjai és cégalapítók milliói keresik a „tuti választ” arra, hogy miként is lehet sikeres vállalkozást indítani. Rengeteg szakmai cikk, előadás, workshop foglalkozik a vállalkozói lét rejtelmeivel. „Egyik formát sem találtam eléggé személyesnek – hát gondoltam írok egy saját könyvet, amelyben a saját történeteimmel kiegészítve mondom el, mit is gondolok a startupokról”. – mesél a könyv születéséről a startup világban egy évtizede aktívan dolgozó, projektek százainak tanácsot adó, és – nem mellesleg – jó ideje vállalkozóként élő, dolgozó szerző.

 

Divatos dolog mostanában startupot alapítani, de rendkívül sok a bizonytalanság, félreértés ezen a területen. Noha a kezdővállalkozók többsége startupnak gondolja magát, a helyzet az, hogy sokan még definiálni sem tudják az elmúlt években trendivé vált vállalkozásformát, sokszor csak divatból nevezik így cégeiket. Persze nem csak az ön-meghatározási kérdésekre, hanem a vállalkozók leggyakrabban feltett kérdéseire is kínál válaszokat Turcsán Tamás Péter hamarosan megjelenő könyve az Elveszett recept. 

 

 

A könyv, alapvetően azért egyedi, mert nem tudományos kutató, nem elméleti közgazdász írta, az író a startup világ szereplőjeként megtapasztalt vagy az általa fontosnak tartott életből vett, valós történettel igyekszik megvilágítani a startup élet hatalmas kihívásait, apró örömeit. Belülről láttatja, hogy mit érez a projekt ötletgazdája, miért szükséges egy megvalósító csapat és miben különbözik a megvalósító és a működtető. Az olvasók megtudhatják belőle azt is, hogy milyen képességeket kell birtokolniuk nekik és csapattársaiknak egy sikeres vállalkozás elindításához, illetve segítséget kaphatnak az üzletfejlesztéshez, a csapat profi felépítéséhez, a sikeres stratégiák kialakításához.

 

A szerző meghatározása szerint az Elveszett recept egy storytelling book, amely a Startupbook@me sorozat első köteteként, elsősorban azoknak szól, akik startup vállalkozóvá szeretnének válni, vagy érdeklődnek a vállalkozói életforma iránt. Persze a könyv a már működő vállalkozásoknak is kínál inspirációt, a 42 fejezet mindegyike érdekes titkokat fed fel azok számára is, akik nem most kezdték, hanem már évek óta azon dolgoznak, hogy eljussanak a sikerig.

 

A könyv azon túl, hogy gyakorlati tanácsokat ad a cégépítés, a tehetségfejlesztés, a delegáció kérdéseiben, sokat foglalkozik az alapítók motivációjával, az épülő vállalkozások különböző állomásaival, a sikeres csapat képességeivel. Az olvasó megismerheti a könyv segítségével azokat a szerepeket, pozíciókat, amelyekre a növekedő vállalkozásokban megfelelő embereket kell állítania a menedzsmentnek. Az elveszett recept kíméletlenül leleplezi azokat a tévképzeteket, és illúziókat a tehetségről, az ötletről, a sikerről, amelyek a „startup romantika” leggyakoribb tévedéseiként jelennek meg.

 

A szerző mintegy 10 évnyi terepen szerzett, a maga bőrén is megélt tapasztalattal vágott bele a könyv megírásába, amely végül előreláthatólag április elején kerül a nyomdába. A könyv történeteit Szőnyi Gergely karikatúra-szerű illusztrációi teszik plasztikussá.

 

A könyv előrendelését - rendhagyó módon - a startupbook.me oldalon keresztül oldotta meg az ismert startup szakember, ezzel is azt üzenve, hogy hisz a közösség támogató erejében. Az oldalon a nyomtatott verzió megrendelésén kívül a könyv digitális kiadását, illetve – igény szerint –személyes tanácsadást, mentorációt, stratégiai tanácsadást is kérhetnek az érdeklődők.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kihirdették a „Digitális Esély 2019” pályázat nyerteseit

Az SAP Hungary és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács idén hatodik alkalommal támogatja hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs képzését. A „Digitális Esély” pályázat keretében 2019-ben 7 non-profit szervezet között 7,8 millió forintot osztottak szét innovatív, előremutató helyi kezdeményezések megvalósítására.

2019. december 10. 19:03

Optimistább cégvezetők, erősödő beruházási szándék

A Rentasystem immár hatodikkal alkalommal volt kíváncsi a KKV-k és a nagyvállalatok IT és egyéb eszköz-beruházásaira és azok finanszírozási hátterére. A tavalyi évhez hasonlóan továbbra is stagnálnak az IT beruházások, a tartós bérleti konstrukció azonban óriási növekedésnek indult.

2019. december 10. 18:22

Influencer Marketing Kisokost és Fogalomtárat adott ki az IAB Hungary

Az IAB Hungary honlapjáról ingyenesen letölthető kiadványokat a szakmai szervezet Influencer Munkacsoportja készítette. Az Influencer Fogalomtár abban segít a piaci szereplőknek, hogy fogalmi kérdésekben egy nyelvet beszéljenek. Az Influencer Marketing Kisokos pedig a teljesség igénye nélkül kitér az influencer marketing típusaira, formáira, bemutatja az ideális brief sablont és folyamatmenedzsmentet. Egy gyakorlatias tudásanyag, amely minden piaci szereplő munkáját segíti.

2019. december 10. 13:58

Így működik a gyakorlatban az agilis munkamódszer

Talán ez lehetett az agilis munkamódszer egyik kiindulópontja. De hogyan lehet több emeletnyi embert egy multis környezetben csapattá kovácsolni? Valójában kevés multinak célja, hogy összeültesse a nem egy projekten dolgozókat, hogy létrehozzon egy környezetet, ahol mindenki mindenkivel beszél. Pedig óriási előnyökkel jár, ha így tesz. 

2019. december 10. 12:40

Mobilbank-projekt nyert a WirtschaftsWoche versenyén

A svájci Cler Banknál kialakított okostelefonbank-koncepció érdemelte ki a WirtschaftsWoche német gazdasági hetilap Best of Consulting díját „Stratégia” kategóriában. Ezzel a digitalizációs projekttel a Horváth & Partners - amely Magyarországon IFUA Horváth & Partners néven működik - immár kilencedik alkalommal került be a legjobb német tanácsadó cégek közé.

2019. december 10. 11:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás