Sokan keresik a drágább outdoor karórákat

forrás: Prím Online, 2019. március 15. 13:01

A tavalyi évben a magyarok többsége egyértelműen a szenzorokkal és bluetoothos kapcsolattal rendelkező órákat a választotta a Casio hazai forgalmazója, a Fast Hungary szerint.

„A hölgyek a sportosabb karórák terén a friss, divatos színű változatokat, a férfiak pedig a legkorszerűbb technikával, például a hőmérővel ellátott és fényenergiával működő karórákat keresték” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

 

A női órák közül a Baby-G kollekció továbbra is nagy népszerűségnek örvendett. Ezen belül is elsősorban azok az órák voltak keresettek, amelyeknél a fehér mellett olyan divatos kiegészítő színek is megjelentek, mint a rozé, vagy a sportruházati kiegészítőknél megszokott élénk, friss színek. Az év második felében bemutatott, bluetoothos lépésszámlálós modellekre (BSA-B100, BGS-100 típuscsalád) is egyre nagyobb kereslet mutatkozott.  A két legnépszerűbb Baby-G a kombinált digitális és analóg kijelzésű rozé számlappal ellátott BSA-B100MF-7AER típusú karóra, valamint a kék számlappal rendelkező BGA-250-7A1ER volt. 

 

 

A Casio legszebb és legragyogóbb női karórakínálatával a Sheen rendelkezik. Az ez alatt a márkanév alatt futó modellek közül az illuminátor hátlapvilágításnak köszönhetően akár koromsötétben is tökéletesen leolvasható SHE-3047SG mellett, a fokozottan karcálló zafír kristályüveges SHE-3511 modell került be a listavezetők közé 2018-ban. Ez azt jelzi, hogy a hölgyek számára is kiemelkedően fontos lett a hozzáadott érték. A férfi karórák terén többféle kategóriáról beszélhetünk. Ezek közül is a legnagyobb kollekciónak az Edifice számít, amelyből továbbra is keresettek az ár&érték arányban kiemelkedő nemesacél tokozású WR-100M vízállóságú alapmodellek, mint például az EFV-100. Dizájnosabb kronográfok közül a fekete, metálkék vagy egyéb kékes árnyalatú számlapok dominálnak. Legnagyobb darabszámban eladott újdonság a hőmérővel felszerelt EFV-C100-as, kombinált analóg digitális kijelzős időmérő lett a tavalyi évben. 

 

 

„Kiemelkedő kereslet mutatkozott a fényenergiával működő, fokozottan karcálló zafírkristály üveggel felszerelt EFS-SXXX modellekre is. Közülük leginkább a sportos, díszvarrásos bőrszíjjal és karbonszálas számlappal ellátott EFS-S520CBL-1A vitte a prímet” – hívta fel a figyelmet a Casio termékmenedzsere. A technikailag magasabb hozzáadott értéket képviselő prémium Edifice termékek közül továbbra is a Tough Solar & Bluetooth EQB-500/501 család tagjaiból fogyott a legtöbb 2018-ban. 

 

 

A G-Shock esetében folytatódnak az elmúlt években megszokott trendek. Az alapmodellek közül továbbra is a fekete, robosztus, nagyméretű modellek dominálnak, mint például az analóg-digitális kombinált kijelzős GA-100-1A1, vagy a Tough Solar/Wave Ceptor GW-7900B-1. Újdonságként a szögletes XXL tokméretű GX-56BB-1 és a Bluetooth-technológiával felszerelt, sportoláshoz kifejezetten alkalmas GBA-800-1 került a legjobbak közé. A fekete után a második legnépszerűbb szín ebben a kategóriában a terepszín, ezt bizonyíja, hogy a GD-120CM-5 is elkelő helyezést ért el a tavalyi rangsorban. 

 

 

Ennek kapcsán érdemes kiemelni a legfiatalabb G-Shock kategóriát, az acél G-STEEL-t. Amely egy elegánsabb darab, azonban a G-Shock DNS-t teljes mértékben magában hordozó, acéllal erősített és díszített modellek közül egy teljesen új célcsoportot tudtak megszólítani, hiszen akár alkalmi viseletre is tökéletesek. „A GST-B100 részlet gazdag, fém alkatrészekkel felépített 3D-s számlapja szemet gyönyörködtető megjelenést kölcsönöz a terméknek, míg a Tough Solar és az okostelefonokhoz történő csatlakozást segítő Bluetooth kimeríti a technológiáért rajongók legfőbb igényeit is” – jegyezte meg a Nagy Sándor. 

 

 

A magasabb árfekvésű, szenzoros (superior) modellek között - akárcsak Európa többi részén - a fokozottan por- és sárálló tokozású Mudmasterek és Rangemanek hódítanak. Ebben a szegmensben az uralkodó szín nem a fekete, hanem a military jellegű zöld és a terepen szintén gyakran előforduló homokszín. „Viszonylagosan magas ára ellenére a csúcstartó továbbra is a GWG-1000-1A3, ami tudását és technológiai felszereltségét ismerve nem is annyira meglepő. Tripla szenzorral, Tough Solar-technolgóiával, Wawe Ceptorral van ellátva, csak, hogy a legfontosabbakat említsük” - emelte ki a szakember. A hasonló kinézetű, duplaszenzoros GG-1000 követi őt a Superior G-SHOCK órák rangsorában és nem sokkal lemaradva a régi motorosnak tekinthető első generációs Rangeman GW-9400 került fel ebben a kategóriában a dobogó harmadik fokára. 

 

A Casio ProTrek karórák közül továbbra is a nagy kijelzős változatok hódítanak. Ez az a méret, amely továbbra is alkalmas a tripla szenzor által mért értékek minél könnyebben leolvasható megjelenítésére. A nagyobb tokméret természetesen nagyobb méretű gombokkal jár együtt, ezért a szenzorok kezelése is jóval egyszerűbb, akár mozgás közben is. Ebben a termékcsaládban bemutatkozott a tavalyi évben egy újdonság is, a PRW-3510Y-8, amely zöld katonai szíjjal került forgalomba, ami csak tovább erősítette a termék outdoor jellegét.

 

A retró órák között továbbra is csúcstartónak számít a ráncfelvarráson átesett, klasszikus, négyzetes tok formájú A168. „Az új széria tükröződő üvege és a fém részek magas fényű polírozása még jobban vonzzák a tekinteteteket. Az ezüst és az arany mellett a rozé továbbra is az egyik legkedveltebb színnek tekinthető a divat kiegészítők piacán” – tette hozzá Nagy Sándor. 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Razer új termékeivel kiváló játékminőséget kínál pénztárcabarát áron

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája három új játék-perifériát jelentett be, amelyekkel legnépszerűbb termékcsaládjait bővíti. A BlackWidow billentyűzet, a Kraken mikrofonos fejhallgató és a Basilisk Essential egér a Razer legjobb ár-érték arányú gamer perifériái közé tartoznak, és minden megvan bennük, amire egy játékosnak csak szüksége lehet.

2019. március 18. 10:42

Sokan keresik a drágább outdoor karórákat

A tavalyi évben a magyarok többsége egyértelműen a szenzorokkal és bluetoothos kapcsolattal rendelkező órákat a választotta a Casio hazai forgalmazója, a Fast Hungary szerint.

2019. március 15. 13:01

Előrendelhető a Samsung Galaxy Watch Active

A Samsung legújabb sportos okosórája, a Galaxy Watch Active, közel 40 különböző mozgásformát képes felismerni. Az új készülék nem csak az edzőteremben, de terepen is megállja a helyét. Remekül bírja az extrém körülményeket, a beépített GPS akár 50 méteres mélységben is használható, emellett pedig katonai szabványoknak megfelelő ellenálló képességekkel rendelkezik, így bárhol, bármikor bevetésre kész. A sokoldalú Galaxy Watch Active már előrendelhető.

2019. március 13. 17:26

Az MWC-n debütál a HoloLens 2

2019. február 24-én tartott sajtótájékoztatót a Microsoft Barcelonában, megelőlegezve az MWC-n bemutatandó technológiai innovációkat.

2019. február 26. 09:55

A HTC 5G Hub otthon, a munkahelyen és útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát

A HTC bemutatta új eszközét, a kategóriájában első, 5G támogatással rendelkező mobil smart hubot. Az otthoni és irodai környezetben egyaránt használható smart hubbal folyamatos a 4K videostreaming, alacsony késleltetési időt biztosít például a játékok során, mindemellett 5G mobil hotspotként is funkcionál akár 20 felhasználó számára. A HTC 5G Hub számos nemzetközi szolgáltatónál lesz elérhető, többek között a Sprintnél és a Telstránál, valamint több európai szolgáltatónál, úgy, mint az EE és a Three (Egyesült Királyság), a Deutsche Telekom (Németország), a Sunrise (Svájc) és az Elisa (Finnország).

2019. február 25. 15:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan netezzünk biztonságosan?!

2019. március 7. 12:31

Perre megy a Huawei

2019. március 7. 11:06

A Cellum biztonságos wallet platformja támogatja az új indonéz e-money rendszer, a LinkAja kialakítását

2019. március 1. 10:54

Indul az Év Internetes Kereskedője díj 2019

2019. február 21. 10:45
cloudappsportal.com