Sokan keresik a drágább outdoor karórákat

forrás: Prím Online, 2019. március 15. 13:01

A tavalyi évben a magyarok többsége egyértelműen a szenzorokkal és bluetoothos kapcsolattal rendelkező órákat a választotta a Casio hazai forgalmazója, a Fast Hungary szerint.

„A hölgyek a sportosabb karórák terén a friss, divatos színű változatokat, a férfiak pedig a legkorszerűbb technikával, például a hőmérővel ellátott és fényenergiával működő karórákat keresték” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

 

A női órák közül a Baby-G kollekció továbbra is nagy népszerűségnek örvendett. Ezen belül is elsősorban azok az órák voltak keresettek, amelyeknél a fehér mellett olyan divatos kiegészítő színek is megjelentek, mint a rozé, vagy a sportruházati kiegészítőknél megszokott élénk, friss színek. Az év második felében bemutatott, bluetoothos lépésszámlálós modellekre (BSA-B100, BGS-100 típuscsalád) is egyre nagyobb kereslet mutatkozott.  A két legnépszerűbb Baby-G a kombinált digitális és analóg kijelzésű rozé számlappal ellátott BSA-B100MF-7AER típusú karóra, valamint a kék számlappal rendelkező BGA-250-7A1ER volt. 

 

 

A Casio legszebb és legragyogóbb női karórakínálatával a Sheen rendelkezik. Az ez alatt a márkanév alatt futó modellek közül az illuminátor hátlapvilágításnak köszönhetően akár koromsötétben is tökéletesen leolvasható SHE-3047SG mellett, a fokozottan karcálló zafír kristályüveges SHE-3511 modell került be a listavezetők közé 2018-ban. Ez azt jelzi, hogy a hölgyek számára is kiemelkedően fontos lett a hozzáadott érték. A férfi karórák terén többféle kategóriáról beszélhetünk. Ezek közül is a legnagyobb kollekciónak az Edifice számít, amelyből továbbra is keresettek az ár&érték arányban kiemelkedő nemesacél tokozású WR-100M vízállóságú alapmodellek, mint például az EFV-100. Dizájnosabb kronográfok közül a fekete, metálkék vagy egyéb kékes árnyalatú számlapok dominálnak. Legnagyobb darabszámban eladott újdonság a hőmérővel felszerelt EFV-C100-as, kombinált analóg digitális kijelzős időmérő lett a tavalyi évben. 

 

 

„Kiemelkedő kereslet mutatkozott a fényenergiával működő, fokozottan karcálló zafírkristály üveggel felszerelt EFS-SXXX modellekre is. Közülük leginkább a sportos, díszvarrásos bőrszíjjal és karbonszálas számlappal ellátott EFS-S520CBL-1A vitte a prímet” – hívta fel a figyelmet a Casio termékmenedzsere. A technikailag magasabb hozzáadott értéket képviselő prémium Edifice termékek közül továbbra is a Tough Solar & Bluetooth EQB-500/501 család tagjaiból fogyott a legtöbb 2018-ban. 

 

 

A G-Shock esetében folytatódnak az elmúlt években megszokott trendek. Az alapmodellek közül továbbra is a fekete, robosztus, nagyméretű modellek dominálnak, mint például az analóg-digitális kombinált kijelzős GA-100-1A1, vagy a Tough Solar/Wave Ceptor GW-7900B-1. Újdonságként a szögletes XXL tokméretű GX-56BB-1 és a Bluetooth-technológiával felszerelt, sportoláshoz kifejezetten alkalmas GBA-800-1 került a legjobbak közé. A fekete után a második legnépszerűbb szín ebben a kategóriában a terepszín, ezt bizonyíja, hogy a GD-120CM-5 is elkelő helyezést ért el a tavalyi rangsorban. 

 

 

Ennek kapcsán érdemes kiemelni a legfiatalabb G-Shock kategóriát, az acél G-STEEL-t. Amely egy elegánsabb darab, azonban a G-Shock DNS-t teljes mértékben magában hordozó, acéllal erősített és díszített modellek közül egy teljesen új célcsoportot tudtak megszólítani, hiszen akár alkalmi viseletre is tökéletesek. „A GST-B100 részlet gazdag, fém alkatrészekkel felépített 3D-s számlapja szemet gyönyörködtető megjelenést kölcsönöz a terméknek, míg a Tough Solar és az okostelefonokhoz történő csatlakozást segítő Bluetooth kimeríti a technológiáért rajongók legfőbb igényeit is” – jegyezte meg a Nagy Sándor. 

 

 

A magasabb árfekvésű, szenzoros (superior) modellek között - akárcsak Európa többi részén - a fokozottan por- és sárálló tokozású Mudmasterek és Rangemanek hódítanak. Ebben a szegmensben az uralkodó szín nem a fekete, hanem a military jellegű zöld és a terepen szintén gyakran előforduló homokszín. „Viszonylagosan magas ára ellenére a csúcstartó továbbra is a GWG-1000-1A3, ami tudását és technológiai felszereltségét ismerve nem is annyira meglepő. Tripla szenzorral, Tough Solar-technolgóiával, Wawe Ceptorral van ellátva, csak, hogy a legfontosabbakat említsük” - emelte ki a szakember. A hasonló kinézetű, duplaszenzoros GG-1000 követi őt a Superior G-SHOCK órák rangsorában és nem sokkal lemaradva a régi motorosnak tekinthető első generációs Rangeman GW-9400 került fel ebben a kategóriában a dobogó harmadik fokára. 

 

A Casio ProTrek karórák közül továbbra is a nagy kijelzős változatok hódítanak. Ez az a méret, amely továbbra is alkalmas a tripla szenzor által mért értékek minél könnyebben leolvasható megjelenítésére. A nagyobb tokméret természetesen nagyobb méretű gombokkal jár együtt, ezért a szenzorok kezelése is jóval egyszerűbb, akár mozgás közben is. Ebben a termékcsaládban bemutatkozott a tavalyi évben egy újdonság is, a PRW-3510Y-8, amely zöld katonai szíjjal került forgalomba, ami csak tovább erősítette a termék outdoor jellegét.

 

A retró órák között továbbra is csúcstartónak számít a ráncfelvarráson átesett, klasszikus, négyzetes tok formájú A168. „Az új széria tükröződő üvege és a fém részek magas fényű polírozása még jobban vonzzák a tekinteteteket. Az ezüst és az arany mellett a rozé továbbra is az egyik legkedveltebb színnek tekinthető a divat kiegészítők piacán” – tette hozzá Nagy Sándor. 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Samsung tanácsok a pihentető alváshoz

Életünk közel egyharmadát töltjük alvással, nem véletlenül, hiszen ez teszi lehetővé testünk és elménk regenerálódását, míg a hiánya csökkentheti a teljesítményt és a tiszta gondolkodási képességet. Azonban, sokak számára a valódi pihenés kihívást jelent, egyre többen küzdenek alvási nehézségekkel*. Mivel a minőségi alvás jóllétünk és egészségünk alapja, a Samsung a helyes alvási szokások kialakításának fontosságára hívja fel a figyelmet az Alvás Világnapján.

2023. március 17. 18:50

„Van kedvetek átjönni?” – Így töltjük az időt, ha buli van nálunk

Szabadidejükben a magyarok többnyire tévét néznek vagy zenét hallgatnak, és ezt jellemzően a vendégeik társaságában is folytatják – mutat rá a Samsung reprezentatív felmérése* . A szórakoztató elektronikai eszközök közül legtöbben a televíziót használják vendégség alkalmával: a készüléket a vendéglátók több mint fele be szokta kapcsolni az esetek legalább felében, és úgy tűnik, a technológia kínálta lehetőségeknek köszönhetően a házibulik lelke a konyhából lassan a képernyő mellé költözik.

2023. március 16. 11:30

Jobb egészségmegőrző funkciókkal kapható a HONOR Band 7

A HONOR bemutatta a HONOR Band 7-et, az új innovatív egészségügyi testen hordható eszközét. A HONOR Band 7 nagyobb AMOLED kijelzővel, 14 napos akkumulátor-üzemidővel és pontos mérésekkel érkezik. A HONOR egészségügyi technológiájának köszönhetően a készülék képes rögzíteni a pulzusszámmal, az alvással, a stresszel és egyéb többdimenziós egészségügyi paraméterekkel kapcsolatos értékeket és adatokat – így hosszútávú társ a felhasználók egészségmenedzsmentjében.

2023. március 16. 09:56

5 tipp a tökéletes otthoni moziélmény megteremtéséhez

A streamingplatformok hódításával gyorsan változnak a filmfogyasztási szokásaink: egyre könnyebben személyre szabhatjuk, hogy mit, mikor és milyen körülmények között nézünk. Egy jól megválasztott projektorral, soundbarral és néhány kiegészítővel magasabb szintre emelhetjük az otthoni filmezés élményét, és sokkal jobban elmerülhetünk kedvenc műsoraink világában, mintha csak egyszerűen bekapcsolnánk a tévét.

2023. március 13. 16:57

Új vezeték nélküli fülhallgatót hozott Magyarországra a Huawei

Már Magyarországon is elérhető a HUAWEI FreeBuds 5i vezeték nélküli fülhallgató, amely kiemelkedő hangminőséget, stílusos megjelenést és sokoldalú funkciókat kínál elérhető áron. A FreeBuds termékcsalád új tagja megörökölte a széria főbb jellemzőit: a stílusos eszköz kiváló hangminőséget kínál az aktív zajszűrés és különböző hangszínszabályzó módok révén, emellett egyszerre két kompatibilis eszközzel is párosítható. Átlagos használat mellett a Freebuds 5i mintegy 28 óra üzemidőt biztosít, 15 perc töltéssel pedig akár 4 órányi zenelejátszásra képes*.

2023. március 13. 15:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48