Hatalmas lila kamion szeli az utakat tavasszal

forrás: Prím Online, 2019. március 19. 18:11

Sikeres őszi bemutatkozása után ismét útra kelt a Szakmavilág kamionja, amelyen VR aktivitás és tanácsadók várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. Az országos roadshow tavaszi helyszínein a résztvevők virtuális szemüveg segítségével próbálhatnak ki különböző szakmacsoportokat. Újdonság, hogy a roadshow egy pályaválasztási szülői értekezlet sorozattal is kiegészül, ezzel is segítve a szülőket a fontos, közös döntés meghozatalában.

A tavaly őszi állomások után 52 újabb helyszínen találkozhatnak a pályaválasztás előtt álló fiatalok a rendhagyó edukációs aktivitással, több mint két hónapon keresztül. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a területi kamarákkal együttműködve szervezi az országos roadshow-t, hogy pályaválasztási tanácsadókkal és a szakmákat bemutató VR élményekkel segítse a fiatalokat a továbbtanulásban. 

 

 

A modern helyszínen nyolc fiatal próbálhatja ki egyszerre, hogy milyen izgalmas feladatokkal találkozik egy építőipari szakember, egy autószerelő, egy szakács vagy éppen egy divattervező. 

 

„Nagyon fontos elemmel egészül ki a pályaválasztást segítő országos rendezvénysorozatunk. A múlt ősszel több száz diák próbálhatta ki magát virtuálisan a különböző szakmákban. Idén tavasszal dr. Kenderfi Miklós, egyetemi docens szakmai vezetésével és a területi kamarák pályaválasztási szakembereivel a szülőket is még jobban szeretnénk támogatni a pályaválasztást érintő kérdésekben, ezért pályaválasztási szülői értekezleteket tartunk majd országszerte. Ezek szemléletformáló szülőértekezletek lesznek, ahol az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy kellő időben el kell kezdeni foglalkozni a pályaválasztás kérdésével. Fontos, hogy időben feltegyék a kérdést: „Te tudod, hogy a gyereked miben jó? Mert abban lesz sikeres!” – mondta el Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója.

 

A 2019-es tavaszi roadshow a Szakma Sztár fesztiválról indult március 12-én és május 31-ig várja az érdeklődőket. A kamion és a szülői értekezletek időpontjairól további információ a Szakmavilág honlapján és Facebook-oldalán található.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09