Új vezetőség irányítja a Vezető Informatikusok Szövetségét

Henger Attila, 2019. március 28. 17:40

Új elnököt és alelnököt választott a VISZ közgyűlése, és az elnökségben is voltak személycserék. Takács Tibor korábbi elnök lemondott pozíciójáról, és távozott a szervezetből. Utóda Strausz György. 

Megtartotta éves közgyűlését a legnagyobb hazai vállalatok informatikai vezetőit tömörítő Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ), melynek legfontosabb témája a tavalyi beszámoló, valamint az idei költségvetés elfogadásra mellett az új vezetőség megválasztása volt.

 

A közgyűlésen ugyanis bejelentette lemondását Takács Tibor elnök, akit a 2016-ban elhunyt Braun Péter után választott meg a szervezet. Takács Tibor, aki 1997 óta dolgozott különböző vállalatok IT-vezetőjeként – és az Év CIO-ja díjat is elnyerte –, távozott is a szervezetből, mivel karrierjét a KPMG vezető tanácsadójaként folytatja. Szintén lemondott a VISZ-ben betöltött pozíciójáról Bödör László elnökségi tag, aki az OTP Mobil CIO-jaként elsőként nyerte el nyerte el a 35 év alatti CIO-k munkájának elismerésére alapított Braun Péter-díjat.

 

A VISZ közgyűlésének egyik legfontosabb napirendi pontja volt a szervezet tisztségviselőinek megválasztása. A résztvevők tizenegy jelöltből választották meg a szervezet munkáját irányító új csapatot.

 

A VISZ új elnöke Strausz György lett, aki 2016. óta alelnökként segítette Takács Tibor munkáját. Az elismert szakembernek nem lesz új a feladat, mivel 2016-ban közel fél évig megbízott elnökként irányította a szervezet munkáját. Az új elnök a nemzetközi és hazai nagyvállalati környezetet is jól ismeri. Tizenkét évet dolgozik különböző vezetői pozíciókban IT-területen a Shell magyar leányvállalatánál, valamint az anyavállalatnál. Emellett dolgozott IT-vezetőként a Kopint Datorgnál, a BKK-nál, majd több évig felelt régiós CIO-ként a General Motors dél-kelet-európai leányvállalatainak informatikájáért, utána pedig öt éven át a MOL IT-infrastruktúra üzemeltetésért felelős vezetőjeként dolgozott.

 

Alelnökként Fritsch Róbert, a Budapesti Vízművek CIO-ja segíti munkáját. Fritsch Róbert szintén tapasztalt szakember, közel negyedszázada tölt be IT-vezetői pozíciókat. A Fővárosi Vízművek informatikáját 18 éve irányítja, előtte az Aegon Hungarynál dolgozott vezető beosztásban IT-területen. 2016. óta a VISZ elnökségének is tagja.

 

Az elnökség összetétele is változott. A szervezettől távozó Bödör László, valamint az alelnökké választott Fritsch Róbert helyére a közgyűlés Budai-Tüske Gábort, a Groupama Biztosító Zrt. CIO-ját, és Fekete Pétert, az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár informatikai igazgatóját delegálta az elnökségbe, és megerősítette két elnökségi tag, Nagyné Agárdi Györgyi, (Allinaz Hungária) és Knuth Ábel (Scientific Games) pozícióját.

 

Budai-Tüske Gábor korábban a Raiffeisen Bankánál dolgozott IT-infrastruktúraüzemeltetési vezetőként, majd az MKB Banknál IT-operációs vezetőként. 2016-ban igazolt a Groupama Biztosítóhoz. Fekete Péter több mint húsz éve az Electrolux munkatársa.

 

A közgyűlés Kertészné Gérecz Esztert választotta a felügyelő bizottság vezetőjévé.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05