A Fujitsu RunMyProcess segít a maximumot kihozni a nagyvállalati IoT-adatokból

forrás: Prím Online, 2019. április 1. 09:57

A Fujitsu RunMyProcess és az IoT.nxt partnerkapcsolatának köszönhetően a nagyvállalatok minden eddiginél többet hozhatnak ki az IoT-eszközök által rögzített adatokból. 

A nagy produktivitású Fujitsu RunMyProcess szolgáltatásként nyújtott platform (Platform-as-a-Service, PaaS) sokféle nagyvállalati alkalmazásba képes integrálni az IoT.nxt felhő által rögzített és szűrt IoT-adatokat. Az analóg vagy nem szabványos protokollokkal működő eszközökről gyűjtött értékes adatokból a felhasználók világszerte hasznos felismerésekhez juthatnak, és az új folyamatokat észszerűsítve és automatizálva, fenntartható módon fokozhatják a működés hatékonyságát. 

 

Ha egy vállalat – a CCTV-kameráktól a gépek érzékelőiig – sokféle eszközről gyűjti az adatokat, komoly kihívást jelenthet a nagy adattömeg megszűrése a fontos elemek azonosításához. Erre a problémára reagálnak az IoT.nxt Raptor szoftveralapú hálózatperemi és átjárómegoldásai, amelyek sokféle hálózatperemi és IoT-eszköz nyers adatait tudják gyűjteni, normalizálni és összesíteni, majd a felhőbe küldeni a vizualizációhoz, valamint a teljes szervezet, technológiái, eszközei és folyamatai digitális áttekintő képének kialakításához. A vállalatok ezután az adatokba lefúrva (pl. részleg vagy folyamat szerint keresve) értékes felismerésekhez juthatnak, és úgy automatizálhatják a folyamatokat, hogy azok azonnal reagáljanak a gépek vagy a működés előre meghatározott változásaira. 

 

 

Az érdeklődők az április 1. és 5. között megrendezett Hannoveri Ipari Vásáron (BITKOM digitális gyár terület, 6-os csarnok, 30-as stand) ismerkedhetnek meg közelebbről a RunMyProcess és az IoT.nxt integrációjával. Megnézhetik, hogyan rögzíti az IoT.nxt Raptor a gyártásban használt érzékelőktől származó hatalmas adattömeget, küldi tovább az adatokat felhőbe, ahol – vizuális képpé és műszerfalakká alakítás után – a RunMyProcessen keresztül hatékonyan megosztják őket egy megelőző karbantartást támogató alkalmazással. Ha bármilyen jel arra utal, hogy a gép nem működik optimálisan, automatikusan szolgáltatáskérés indul a ServiceNow alkalmazásban és készletellenőrzési kérés az SAP-rendszerben. 

 

A Fujitsu RunMyProcess natív felhőplatformon a szervezetek gyorsan és biztonságosan megépíthetik, tesztelhetik, bevezethetik és skálázhatják a digitális folyamatokat a felhőben, helyben és a mobilkörnyezetben is összekapcsoló, eszközfüggetlen alkalmazásokat. A RunMyProcess segítségével a legkomplexebb üzleti folyamatokat is modellezhetik és észszerűsíthetik, miközben meglévő rendszereiket és szolgáltatásaikat (pl. az Office 365 és más felhőszolgáltatásokat, vagy a helyben telepített SAP-megoldást) integrálhatják okostelefonokkal, táblagépekkel, PC-kkel, hordható technológiával vagy más mobileszközökkel. Így a felhasználóknak bárhol és bármikor kifogástalan használati élményben lehet részük. A platform előre megépített csatlakozóival az ügyfelek gyorsabban kifejleszthetnek internetes alkalmazásokat, és hónapok helyett napokon belül bevezethetik, illetve rövid időn belül több ezer felhasználóra skálázhatják őket. 

 

„A Fujitsu RunMyProcess segítségével gyorsan és biztonságosan megépíthetők azok az internetes alkalmazások, amelyek minden ember, valamint a digitális világ felhői és eszközei számára elérhetővé teszik a nagyvállalati rendszereket. Az IoT.nxttel kialakított partnerkapcsolatnak köszönhetően a vállalatoknál működő IoT-eszközök egész arzenálját vethetjük be és kapcsolhatjuk be gördülékenyen bármilyen nagyvállalati munkafolyamatba. Ez a technológiai partnerkapcsolat óriási értéket hordoz azzal, hogy felszabadítja a vállalatok IoT-adataiban rejlő potenciált” – mutatott rá Hiroshi Yazawa, a Fujitsu RunMyProcess vezérigazgatója. 

 

„Az IoT.nxt hálózatperemi, központi és felhőszolgáltatásai a legtöbb nagyvállalat által vegyesen használt hagyományos régebbi IoT-eszközök és az új intelligens érzékelők adatai alapján, a működés zavarása nélkül adnak világos áttekintést arról, mi történik a szervezet egyes részein. A Fujitsu RunMyProcesszel kiépített partnerkapcsolatnak köszönhetően a cégek most egészen új szintre emelhetik ezeket a felismeréseket – gördülékenyen összekapcsolhatják őket bármely más üzleti funkcióval, és bárki számára elérhetővé tehetik őket a szervezetben. A vállalatokat intelligens szervezetekké alakítva így lehet valóban új üzleti értéket teremteni” – tette hozzá Nico Steyn, az IoT.next vezérigazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Alza már az Alzaboxokon keresztül is fogadja a visszárut

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 12:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48