A Zyxel új Nebula SD-WAN eszköze közel hússzorosára növeli az adatátvitel sebességét

forrás: Prím Online, 2019. április 2. 10:02

A tajvani Zyxel most bemutatott Nebula SD-WAN megoldása a legutóbbi mérések alapján akár hússzor gyorsabban képes eljuttatni az adatokat két, egymástól nagy távolságra lévő telephely között, mint nem-optimalizált versenytársa. A kisvállalkozásoknak ezentúl már nem kell órákat várnia arra, hogy a kulcsfontosságú információk megérkezzenek a képviseleti irodákba – a Nebulával ezek a feladatok percek alatt elvégezhetők.

Az időtakarékos megoldás kifejezetten élénkítő hatással van a vállalkozásokra: az optimális kialakítás és aggregációs képesség fokozása miatt sokkal gyorsabb munkavégzésre lesz lehetőség. A flotta alapú megoldás olyan további felhasználó barát funkciót is kínál, mint például az auto VPN és önkiszolgáló karbantartás, ami költséghatékonyságot eredményez. Emellett további frissített biztonsági elemeket felsorakoztatva a Nebula SD-WAN ezután is teljes biztonságban kezeli az érzékeny adatokat.

 

Úgy működik, mint a gyorsítósáv

Ez a mértékű sebesség – ami eddig nem volt elérhető a KKV-k számára – elsősorban az olyan funkciók finomhangolásának köszönhető, mint a TCP gyorsítás és a WAN aggregáció. A hálózat képes számos linket egyesíteni, és egyfajta gyorsítósávvá válik, ami elképesztő mértékben növeli a forgalom áramlásának hatékonyságát. „Eddig egy nem optimalizált két gigabit méretű adatcsomag három óra alatt ért át Tajvanból Németországba – a Nebula SD WAN-nal ez kevesebb, mint 10 percet vesz igénybe. Mivel rengeteg olyan KKV működik, ahol a telephelyek között 2 gigabitnél jelentősen nagyobb méretű adatforgalom zajlik, úgy gondoljuk, hogy az optimalizációnk több, mint csupán egy előny – ez már egy alapvető szükséglet.” - mondta el Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.

 

 

A streamline kialakítással időt spórolunk

A Nebula SD-WAN lenyűgöző erejét olyan felhasználóbarát funkciók támogatják, mint az auto VPN, ami az operációs rendszer natív VPN kliensén alapulva garantál biztonságos, installáció-mentes kapcsolódást. Korábban a telephelyeket összekötő VPN kialakítása egy bonyolult és időigényes folyamat volt; ma azonban egyszerű és zökkenőmentes. A streamline irányába mutató trendet az SD-WAN önkiszolgáló funkciólistája is tükrözi, amely magába foglal ping, traceroute, USB modem újraindítási és csomagrögzítési funkciókat is. A manuális beállítás és kezelés mértékének csökkentése nem csupán az emberi tényezőből származó hibalehetőségek számát csökkenti, hanem a rendszergazdák telephelyenkénti fenntartásának költségei is megspórolhatók vele.

 

Modern biztonság az adatvédelemhez

A Nebula SD-WAN egy újabb védelmi szinttel, a Public Key Infrastructure-rel (PKI) bővítette biztonsági funkcióit. Ez a digitális védelmi funkció csendesen dolgozik az alkalmazás felszíne alatt, és vállalati szintű kódolással és autentikációval szolgál, amely tökéletesen illik a pénzügyi vagy állami szektorokhoz – illetve bármilyen iparághoz, ahol rendkívül érzékeny adatoknak kell mindenáron lakat alatt maradnia. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Zöld kötvények és kevesebb műanyag az irodákban

A Morgan Stanley nem csak aktív szereplője a globális zöldkötvény-piacnak, de a pénzintézet budapesti technológiai központjában mobilalkalmazással is csökkentik a műanyagpazarlást a dolgozók. 

2020. február 17. 19:10

A Delta Systems az év HP Enterprise partnere

A Delta Systems Kft. kapta a 2019. év Hewlett Packard Enterprise partnere, valamint a 2019. év legnagyobb forgalmú Aruba forgalmazó partnere díjakat a nemzetközi gyártóvállalat rendezvényén.

2020. február 17. 14:56

Kitolták az SAP S/4HANA és az SAP Business Suite 7 verzió támogatásának határidejét

Az SAP bejelentette, hogy immár 2040 végéig vállal kötelezettséget az SAP S/4HANA terméktámogatására. Egyidejűleg azt is közzétette a vállalat, hogy 2027 végéig biztosan, 2030 végéig pedig opcionálisan biztosítja az SAP Business Suite 7 szoftver alapvető alkalmazásainak fenntartását és támogatását. A magyar nagyvállalatok körében is legnépszerűbb vállalatirányítási rendszer új verziójára való áttérés lesz a fókuszban az SAP Hungary március 24-re szervezett SAP ERP Experience 2020 konferenciáján is. 

2020. február 17. 12:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás