Mindenből a legtöbbet hozza ki a LUMIX G90

forrás: Prím Online, 2019. április 7. 14:50

A könnyű hordozhatóság és egyszerű használhatóság jegyében tervezett LUMIX G90 rengeteg funkcióval rendelkezik, amelyekkel kiváló álló- és mozgóképek készíthetők.

A 20,3 megapixeles Digital Live MOS képérzékelővel, a legújabb Venus Engine processzorral és az 5-tengelyes Dual I.S. 2 képstabilizációval a G90 készen áll, hogy a legkülönbözőbb helyzetekben, bármilyen környezetben képes legyen megörökíteni a jeleneteket. 

 

A maximális kényelem és egyszerű egykezes használat érdekében külsőleg újratervezett G90 teljes mértékben szigetelt, hogy ellenálljon a vízcseppeknek és a pornak is. 

 

Az integrált OLED élőképes keresővel és a szabadon elforgatható hátlapi, 3,0 hüvelykes OLED kijelzővel bármilyen szögből megalkothatja a kívánt képet.

 

Videokészítéshez a G90 4K és Full HD felvételt is nyújt különböző képrátákkal, külső felvétel lehetőségével, valamint 3,5 mm-es mikrofon-bemenettel és fejhallgató-bemenettel. 

 

A LUMIX készülékből már ismert 4K Fotó a G90-ben most olyan új funkciókkal segít elkapni a tovatűnő pillanatokat, mint a sorozatkompozíció (Sequence Composition) vagy az automatikus jelölés (Auto Marking).

 

A Bluetooth és Wi-Fi csatlakoztathatósággal útközben is egyszerűen megoszthatja az élményeket, az USB-töltéssel pedig bármikor feltöltheti az akkumulátort.

 

 

Kiváló képminőség és szupergyors AF

A G90 20,3 megapixeles Digital Live MOS képérzékelője nem alkalmaz aluláteresztő szűrőt, hogy a lehető legtöbb részletet rögzítse. A képérzékelő a Venus Engine képfeldolgozóval együtt természetes, valósághű és széles dinamikatartományú képeket állít elő.

 

A LUMIX G90 az optikai képstabilizációt (OIS) és a készülékház-képstabilizációt egyesítő 5-tengelyes Dual I.S. 2 képstabilizátorral akár 5 fokozattal hosszabb záridő mellett is képes kompenzálni a bemozdulásokat, hogy a képek mindig tűélesek legyenek. Az 5-tengelyes Dual I.S. 2 képstabilizáció fényképeknél és videofelvételeknél is működik, beleértve a legnagyobb részletességet nyújtó 4K videó üzemmódot is.

 

A villámgyors, 0,07 másodperces autofókusszal (AF) és a nagy sebességű, 9 képkocka/másodperc (AFS) vagy 6 képkocka/másodperc (AFC) sorozatfelvételi móddal a gyorsan mozgó témák is élesek maradnak. A Depth From Defocus (DFD) technológiával a G90 a mozgó témákat is képes követni- A felhasználó módosíthatja a fényérzékenységet, hogy az autofókusz működése a leginkább igazodjon a fényképezett témához.

 

Az arc- és szemfelismerő autofókusz érzékeli az emberi arcot, hogy éles fókuszt biztosítson a szemeknek. A további autofókusz módok között megtalálható a precíziós AF, amellyel akár a legkisebb területre is lehet hajszál pontosan fókuszálni, valamint a gyenge fényviszonyokra tervezett AF és ez egyéni multi AF, amellyel a felhasználó 49 fókuszérzékelő terület közül választhatja ki a számára megfelelőket. A manuális fókuszálásnál Focus Peaking funkció is elérhető.

 

 

Továbbfejlesztett külső és ergonómia

  • Új gombok a fő funkciók egyszerű és gyors eléréséhez
  • Átalakított markolat a kényelmes és stabil felvételkészítéshez
  • Csepp- és porálló kialakítás

 

A LUMIX G90-et újratervezték a könnyű, egykezes használathoz. A fényképezőgép tetején egy sorban elhelyezett három új gombbal az expozíciót, az ISO-értéket és a fehéregyensúlyt lehet módosítani. A hátoldalon a tárcsa körül elhelyezkedő gombok gyors hozzáférést biztosítanak a különböző beállításokhoz felvétel és lejátszás közben is. Az elő- és hátoldali tárcsákkal közvetlenül lehet módosítani és egyéni igényekre szabni a beállításokat. 

 

A kompozíciót a nagy méretű 2 360K képpontos, 100%-os látómezőt és 0,74x nagyítást biztosító OLED élőképes keresőn (LVF) vagy a 3 hüvelykes, 1 040K képpontos, szabadon forgatható hátsó érintőkijelzőn lehet megalkotni. 

 

A G90 strapabíró kialakítása a magnéziumötvözetből készített vázzal kezdődik és a kényelmesebb fogáshoz és stabil felvételekhez újratervezett markolatban csúcsosodik ki. A LUMIX G90 minden gombja és illesztése szigetelt, hogy a csepp- és porálló kivitelnek köszönhetően bárhol bevethető legyen.

 

 

Videó funkciók 

A Lumix G90 egy igazi hibrid fényképezőgép, amelyben ugyanolyan fontosak a széles körű videorögzítési képességek is.

 

A fényképezőgép 4K videót (3840x2140) tud rögzíteni 30p/25p (50 Hz)/30p (60Hz) vagy 24p képrátával folyamatos autofókusz mellett, ill. Full HD (1920x1080) felbontású 60p/50p (50Hz), 60p (60Hz) képrátájú, felvételt.. A High Speed Videoval Full HD felbontásban lassított felvételeket is lehet készíteni 120 fps (1/4x), 90 fps (1/3x) és 60 fps (1/2x) képrátával.

 

Külön mikro HDMI kábel segítségével valósidejű képet is lehet továbbítani egy külső monitorra 4:2:2 / 8-bit minőségben. A V-Log már gyárilag megtalálható a fényképezőgépben, hogy széles dinamikatartományt biztosítson a színképzésnél az utómunkálatok során. Továbbá rendelkezésre áll egy 3,5 mm-es mikrofonbemenet a kiváló minőségű hangfelvételhez és egy fejhallgató-csatlakozó is.

 

A G90-ben is megtalálhatók a LUMIX jól ismert 4K Fotó üzemmódjai. A funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók képeket emeljenek ki a 30 fps képrátájú 4K felvételből. Ráadásul, ez most még könnyebben megvalósítható az automatikus jelöléssel, amely magától érzékeli, mely képkockán változik a jelenet. A sorozatkompozícióval „stromotion” képeket lehet alkotni több kép egyesítésével, amivel szórakoztató hatást lehet elérni.

 

 

Kreatív funkciók

Az automata, félautomata és manuális üzemmódokon kívül a G90 még számos lehetőséget biztosít, hogy szabadon engedhesse kreativitását:

  • Utólagos fókusz/fókuszsorozat és Focus Bracketing
  • Különböző fotóstílusok, köztük a dinamikus monokróm
  • Élőképes kompozit felvétel

 

A DFD (Depth From Defocus) AF teljesítményét a 4K Fotó üzemmóddal ötvözve a G90 lehetővé teszi, hogy a kép elkészítése után is változtathasson a fókuszponton (utólagos fókusz funkció). A sorozatfókusz funkcióval több képet egyesíthet, hogy módosítani tudja a mélységélességet. A felhasználók akár 999 képet is készíthetnek különböző fókuszpontokkal az új Focus Bracketing funkcióval, a Rekeszsorozat (Aperture Bracket) funkcióval pedig többfajta mélységélességgel lehet képeket készíteni, amelyek közül utólag is ki lehet választani a megfelelőt.

 

A LUMIX fényképezőgépek számos fotóstílusán felül a G90 dinamikus monokróm fotókat is készít, amelyek úgy emelik ki a csúcsfényeket és az árnyékokat, hogy közben megőrzik a részleteket is. A Monochrome és L.Monochrome opciók mellett már az L.Monochrome D is elérhető, amely még mélyebb sötét tónusokat ad. Valamennyi monokróm módhoz adható szemcsés effekt is a filmszerű hatás eléréséhez.

 

Az új funkcióként megjelenő élőképes kompozit felvétel nagyon hasznos tűzijáték vagy csillagos égbolt megörökítésénél. Ebben az üzemmódban a zár megadott időközönként old ki és a nagy fényerejű részeket egyetlen képben egyesíti a fényképezőgép, miközben a háttér változatlan marad.

 

 

Kiemelkedő teljesítmény 

A G90-ben egy új energiatakarékos funkció működik, amely alvó üzemmódba helyezi a fényképezőgépet, ha a szemérzékelő nem észlel aktivitást egy előre megadott időtartamon belül. A kioldógomb félig történő lenyomásával a fényképezőgép kilép az alvó üzemmódból és készen áll a felvételre. Ez a funkció töltési ciklusonként körülbelül 900 képpel hosszabbítja meg az akkumulátor üzemidejét

 

Még ennél is hosszabb üzemidő érhető el a DMW-BGG1 pótakkumulátoros markolattal. A markolat az akkumulátor üzemidő-meghosszabbításán kívül további vezérlési lehetőségeket is biztosít, hogy még kényelmesebben lehessen függőleges képeket készíteni. A G90-nel megegyező módon a DMW-BGG1 is strapabíró, csepp- és porálló kialakítást kapott.

 

Még soha nem volt ennyire fontos, hogy a felvételeket már a helyszínről megoszthassa mindenkivel. A beépített Bluetooth 4.2 és Wi-Fi 2,4 GHz-es kapcsolattal bárhonnan megoszthatja a legfrissebb élményeket a családdal és a barátokkal. A Bluetooth Low Energy minimális energiaigényű, azonnali csatlakozást nyújt a gyors és egyszerű megosztásokhoz és opcionálisan GPS-címke is használható vele.

 

Piaci megjelenés  

A Panasonic LUMIX G90 várhatóan 2019 júniusától vásárolható meg. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08