Az Ericsson Ipar 4.0 technológiákat támogató megoldást vezet be

forrás: Prím Online, 2019. április 11. 13:58

Az Ericsson a Hannover Messén, a legnagyobb európai ipari vásáron mutatta be az Ericsson Industry Connect terméket, mely egy egyszerűen használható celluláris megoldás a felgyorsuló Ipar 4.0 átalakulás támogatására.

Az Ericsson Industry Connect segítségével a kommunikációs szolgáltatók dedikált mobil-hálózatokat kínálhatnak ipari ügyfeleiknek a 4G/LTE technológiára alapozva, de egyenes utat biztosítva az 5G hálózatokra való átállás esetén is..

 

A dedikált celluláris kapcsolódási megoldás kifejezetten ipari környezetekben, gyárakban és raktárokban biztosít megbízható lefedettséget magas eszközsűrűség és tervezhető késleltetés mellett. Az informatikai (IT) és üzemeltetési (OT) szakemberek számára egyszerűen kezelhető hálózatfelügyelettel rendelkező megoldás a celluláris technológia gyors bevezethetőségét hivatott biztosítani a gyárak és raktárak számára.

 

Az iparági elvárásoknak megfelelő vezeték nélküli kapcsolattal az Ericsson Industry Connect innovatív Ipar 4.0 felhasználási eseteket támogathat. A kidolgozott példák között olyan esetek szerepelnek, mint egy digitális ikren - azaz egy fizikai egyed valós idejű digitális másolatán - alapuló biztonsági ellenőrzés rendkívül nagy számú érzékelő alkalmazása mellett; a dolgozók által használt ember-gép interfészek (HMI) számára kiadott utasítások mobilitásának biztosítása; ütközésmegelőzés és távvezérlés önvezető járművekhez; vagy a kollaboratív robottechnológiák bevezetése automatizált tevékenységekhez.

 

 

„Az Ericsson Industry Connect alapját az a tervezési elgondolás adja, hogy az ipari ügyfelek sebességgel, megbízhatósággal és biztonsággal kapcsolatos követelményeit egyszerű telepíthetőséggel és kezelhetőséggel kombinálva kell teljesíteni, - mondta el Åsa Tamsons, az Ericsson üzleti technológiákért és új üzleti tevékenységekért felelős alelnöke. - Ezzel a termékkel a vállalatok automatizálási és üzemeltetési hatékonyságukat rendkívül rövid idő alatt emelhetik magasabb szintre. Az Industry Connect egy egyszerűen skálázható megoldással egészíti ki a szolgáltatók vállalati kínálatát. Az Ericsson Industry Connect fokozza a mobilmegoldások jelentőségét az ipari kapcsolatok gyorsan növekvő szegmensében.”

 

A Scania, a svéd közlekedési megoldás szállító már meg is valósította az Ericsson Industry Connect megoldást svédországi intelligens gyártástechnológiai laboratóriumában. 

 

Roger Hartonen, a Scania Csoport ipari informatikáért felelős vezetője a következőket mondta: „Az ipari környezetünkben a kiváló minőségű, gyors és biztonságos kapcsolat napjainkban elengedhetetlen számunkra. Az Ericsson Industry Connect biztosítja azt a megbízható vezeték nélküli kapcsolatot, amely lehetővé teszi, hogy rugalmasan kezeljük a gyártást. A Scania-nál a gyártási folyamataink terén végzett folyamatos innovációval segítjük a fenntartható közlekedés irányába történő elmozdulást.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel húszezer érdeklődő vett részt a Műegyetemi Állásbörzén

Több mint 150 kiállító négyezer állásajánlata közül válogathattak a hallgatók a tavaszi Műegyetemi Állásbörzén, ahol ismételten a villamosmérnökök iránt volt a legnagyobb kereslet. A K épületben a szakértői tanácsadás kapott új köntöst, a Q épületben pedig neves cégek tartottak előadásokat kiemelt szakmai témákban. A kétnapos eseményre közel húszezren látogattak ki, amely a külföldi diákok körében is egyre népszerűbb. Ezzel összehangban jól látható, hogy közülük egyre többen maradnának Magyarországon az egyetem elvégzése után is.

2023. március 30. 12:48

Újabb 180 általános iskolában lesz elérhető az élményszerű tanulás

A Delta Systems Kft. szállítja azt a 600 darab 3D nyomtatót és induló nyomtató anyagkészletet, amelyet hátrányos helyzetű térségek 180 általános iskolája kap a Klebelsberg Központ által indított nyílt uniós közbeszerzési eljárásban. A Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett Delta Technologies 100%-os leányvállalata által megvalósuló nettó 346 millió forintos beruházás az Okostanterem 2 folytatásaként köznevelési intézményekben teremti meg a diákok élményszerű oktatásának lehetőségét modern eszközökkel, támogatva a műszaki érdeklődésüket. 

2023. március 30. 11:25

Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

2023. március 29. 15:43

A Fujitsu európai partnerkapcsolatra lép a Nuixszal

A Fujitsu kibővítette partnerkapcsolatát a nyomozati analitikai és hírszerzési szoftvereket szállító Nuixszal az adatvédelmi, valamint a bűnözés és csalás elleni megoldások piacán. A Fujitsu európai portfóliójába felvett Nuix termékekkel az ügyfelek megbízhatóan értelmezni tudják működési területük bármilyen adatát.

2023. március 29. 14:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08