Az Ericsson Ipar 4.0 technológiákat támogató megoldást vezet be

forrás: Prím Online, 2019. április 11. 13:58

Az Ericsson a Hannover Messén, a legnagyobb európai ipari vásáron mutatta be az Ericsson Industry Connect terméket, mely egy egyszerűen használható celluláris megoldás a felgyorsuló Ipar 4.0 átalakulás támogatására.

Az Ericsson Industry Connect segítségével a kommunikációs szolgáltatók dedikált mobil-hálózatokat kínálhatnak ipari ügyfeleiknek a 4G/LTE technológiára alapozva, de egyenes utat biztosítva az 5G hálózatokra való átállás esetén is..

 

A dedikált celluláris kapcsolódási megoldás kifejezetten ipari környezetekben, gyárakban és raktárokban biztosít megbízható lefedettséget magas eszközsűrűség és tervezhető késleltetés mellett. Az informatikai (IT) és üzemeltetési (OT) szakemberek számára egyszerűen kezelhető hálózatfelügyelettel rendelkező megoldás a celluláris technológia gyors bevezethetőségét hivatott biztosítani a gyárak és raktárak számára.

 

Az iparági elvárásoknak megfelelő vezeték nélküli kapcsolattal az Ericsson Industry Connect innovatív Ipar 4.0 felhasználási eseteket támogathat. A kidolgozott példák között olyan esetek szerepelnek, mint egy digitális ikren - azaz egy fizikai egyed valós idejű digitális másolatán - alapuló biztonsági ellenőrzés rendkívül nagy számú érzékelő alkalmazása mellett; a dolgozók által használt ember-gép interfészek (HMI) számára kiadott utasítások mobilitásának biztosítása; ütközésmegelőzés és távvezérlés önvezető járművekhez; vagy a kollaboratív robottechnológiák bevezetése automatizált tevékenységekhez.

 

 

„Az Ericsson Industry Connect alapját az a tervezési elgondolás adja, hogy az ipari ügyfelek sebességgel, megbízhatósággal és biztonsággal kapcsolatos követelményeit egyszerű telepíthetőséggel és kezelhetőséggel kombinálva kell teljesíteni, - mondta el Åsa Tamsons, az Ericsson üzleti technológiákért és új üzleti tevékenységekért felelős alelnöke. - Ezzel a termékkel a vállalatok automatizálási és üzemeltetési hatékonyságukat rendkívül rövid idő alatt emelhetik magasabb szintre. Az Industry Connect egy egyszerűen skálázható megoldással egészíti ki a szolgáltatók vállalati kínálatát. Az Ericsson Industry Connect fokozza a mobilmegoldások jelentőségét az ipari kapcsolatok gyorsan növekvő szegmensében.”

 

A Scania, a svéd közlekedési megoldás szállító már meg is valósította az Ericsson Industry Connect megoldást svédországi intelligens gyártástechnológiai laboratóriumában. 

 

Roger Hartonen, a Scania Csoport ipari informatikáért felelős vezetője a következőket mondta: „Az ipari környezetünkben a kiváló minőségű, gyors és biztonságos kapcsolat napjainkban elengedhetetlen számunkra. Az Ericsson Industry Connect biztosítja azt a megbízható vezeték nélküli kapcsolatot, amely lehetővé teszi, hogy rugalmasan kezeljük a gyártást. A Scania-nál a gyártási folyamataink terén végzett folyamatos innovációval segítjük a fenntartható közlekedés irányába történő elmozdulást.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Webex fejlesztésekkel támogatja a Cisco a távmunkát és a visszatérést az irodákba

A távoli munkavégzést támogató biztonságos együttműködési megoldások az elmúlt időszakban kiemelten fontossá váltak – nemcsak az IT-vezetők számára. A Cisco piacvezető együttműködési megoldása, a Webex idén áprilisban félmilliárd bejelentkezést regisztrált, a résztvevők pedig összesen 25 milliárd percet töltöttek a platformon. Ez a megszokott forgalom háromszorosa volt. 

2020. július 4. 14:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás