OTT-One közgyűlés: rekord eredmény után részvénykibocsátásra készül a vállalat

forrás: Prím Online, 2019. április 23. 11:30

Eddigi legjobb eredményét érte el az OTT-One 2018-ban, árbevétele 1,7 milliárd forintra nőtt, adózott vállalkozási eredménye pedig elérte a 215,5 millió forintot. Az OTT-One éves rendes közgyűlése kiemelt részvényesi érdeklődés mellett zajlott le, ahol elfogadták többek között a 2018-as üzleti évre vonatkozó jelentést, illetve döntöttek arról, hogy a vállalat bevételeit a növekedésére kívánják fordítani, így az idei évben nem fizet osztalékot a társaság.  A közgyűlésen a menedzsment felvázolt egy a közeljövőben tervezett lehetséges tőkepiaci tranzakciót is, amely során a társaság akár közel 1 milliárd forint tőkét is bevonna.

Az OTT-One Nyrt. 2019. április 18-án tartotta meg éves közgyűlését, amelynek első napirendi pontjaként Májer Bálint, az igazgatóság elnöke ismertette a társaság 2018-as üzleti évre vonatkozó pénzügyi jelentését. A tőzsdén jegyzett vállalat árbevétele 2017-hez képest 548,6 millió forinttal, 1,7 milliárd forintra emelkedett, amely közel 50 százalékos növekedés az előző év bázisidőszakához képest. Az adózott vállalkozási eredmény még impozánsabb képet mutat: több mint 90 százalékos növekedést produkálva, 111,4 millió forintról 215,5 millió forintra nőtt. A közgyűlés résztvevői elfogadták az éves beszámolót, ahogy az igazgatóság abbéli javaslatát is, miszerint az OTT-One Nyrt. gyorsan növekvő vállalatként idén nem fizet osztalékot, helyette a tevékenységéből származó összes bevételt a növekedéshez szükséges beruházások támogatására fordítja.

 

Az OTT-One a jövőbeni terveket illetően kifejtette, hogy új fókuszterületként kiemelt hangsúlyt kíván fektetni az iSRV Zrt.-vel közösen fejlesztett streaming alapú e-learning platform továbbfejlesztésére és értékesítésére. Emellett továbbra is jelentős projektekkel számolnak a blockchain alapú high-tech biztonságtechnikai fejlesztések, valamint a biometrikus azonosítás és az egyedi hardware megoldások, illetve a videóstreaming területén. 

 

Az igazgatóság ezen felül tájékoztatta a közgyűlés tagjait, hogy a következő hónapokban lehetségesnek tartja egy minimum 800 millió forint értékű tőkeemelés végrehajtását, amelynek kettős célja van. Elsőként hozzásegíti a vállalatot, hogy törzsrészvényei átkerüljenek a Budapesti Értéktőzsde T kategóriájából a Prémium kategóriába (megnyitva az utat az esetleges intézményi befektetők előtt), annak ugyanis egyetlen még nem teljesített feltétele egy legalább 100 millió forint értékű nyilvános részvénykibocsátás. Ugyanakkor az igazgatóság kifejtette, hogy a fokozatosság elvét követve elsőként a Standard kategóriába szeretnének átlépni, és később, gondos előkészítést követően kérvényezik törzsrészvényeik átsorolását a Prémium kategóriába. Emellett a nyilvános részvénykibocsátás célja, hogy a bevonni kívánt tőke fejlesztési és piacszerzési projektek finanszírozására szolgálhasson a jövőben. 

 

„Rekord eredménnyel zártuk a 2018-as évet, számos új megbízást kapott a vállalat, illetve továbbra is magas minőségben tudtuk kiszolgálni a már meglévő partnereinket. A piaci környezet nekünk kedvez, hiszen az általunk kínált fejlesztések és szolgáltatások iránt folyamatosan növekvő érdeklődést tapasztalunk hazánkban és nemzetközi terepen egyaránt. A kedvező éves eredményeink lehetővé teszik, hogy tovább folytassuk a fejlesztési, illetve a piacszerzési tevékenységünket a növekedés érdekében” – mondta el Májer Bálint, az OTT-One Nyrt. vezérigazgatója, az igazgatóság elnöke.

Kulcsszavak: +céginfo OTT-ONE Nyrt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05