A Brain Baron megtudhatod, milyen jövőbeli pozíciók illenek hozzád

forrás: Prím Online, 2019. május 14. 14:54

AR Avatar Designer? Drone Traffic Optimizer? UX Nostalgist? Ez csak pár azokból a ma még nem létező pozíciókból, amikre már most érdemes felvértezni magunkat. A Brain Bar fesztiválon a Deloitte Future Jobs standjánál a diákok megtudhatják, hogy érdeklődési körük és képességeik alapján mit tartogathat számukra a jövő. Nemzetközileg elismert Deloitte szakértők beszélnek majd többek között arról, hogy hogyan ismerjük fel a hazugság árulkodó jeleit, milyen kihívások állnak az európai innovációs modell előtt, és hogy hogyan szakadjunk el a bevett vállalati gyakorlatoktól, annak érdekében, hogy újítók tudjunk lenni.

Május 30-31-én rendezik meg Budapesten a Brain Bart, amelynek idén stratégiai partnere a Deloitte Magyarország. A Brain Bar Future Jobs helyszínén a Deloitte külön standon, számos programmal várja a fesztiválra ellátogatókat.

 

“Talán néhányan még emlékeznek a Vissza a jövőbe című film egyik jelenetére, amiben az elképzelt jövőben már repülő autókkal közlekednek, de a telefonáláshoz le kell szállni a telefonfülkéhez. Teljesen másképp alakult; az autók még nem repülnek, a telekommunikáció viszont óriásit fejlődött. Nehéz megjósolni, hogy harminc, de akár tíz év múlva milyen lesz a világ. Amit tenni tudunk az az, hogy felkészülünk a változásra és minél rugalmasabbá és nyitottabbá próbálunk válni, hogy az elsők között legyünk képesek alkalmazkodni és adoptálni az újdonságokat. Számomra ez a felkészülés a legizgalmasabb a jövővel kapcsolatban és ez az, amiben a Deloitte-nak a legnagyobb hozzáadott értéke lehet; nem csak itthon, hanem globálisan is. Minél többféle ötletet és nézőpontot tudunk becsatornázni a gondolkodásunk folyamatába, és minél bátrabban kísérletezünk, annál jobb lesz a felkészültségünk – egyéni, vállalati, magyarországi és globális szinten is. Ennek ad remek platformot a Brain Bar is, ahol remélem, hogy sok kísérletező kedvű, kreatívan gondolkodó fiatallal beszélgethetünk a jövőről.” – mondta el Fülöp András, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója.

 

A Deloitte három, nemzetközileg elismert szakértőt is felvonultat a Brain Baron.

 

Antal Lajos, a Deloitte kiberbiztonsági tanácsadási üzletágának közép-európai vezetője, a hazugság árulkodó jeleinek felisméről beszél majd, amely – társadalmi, etnikai és földrajzi hovatartozástól függetlenül – mindannyiunkban közös. Szó esik majd arról is, hogy mivel a hazugságot felismerni a túlélés záloga is lehet, így az állatvilágban is megjelenik a hazugság és az arra adott reakció.

 

A Brain Bar színpadára lép még Geoff Tuff, a Deloitte bostoni irodájának Consulting igazgatója, aki több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik az üzleti modellek átalakítása eredményeképpen bekövetkező változások kezelésében. Geoff társszerzője annak a könyvnek, amiből megtudhatjuk, hogy miért ne a jól bevált gyakorlatokra alapozva működtessünk egy vállalkozást, és hogy mi mást tegyünk annak érdekében, hogy értéket hozzunk létre a gyors technológiai változás korában.

 

Nicolai Andersen, a Deloitte németországi innovációs vezetője az európai innovációs modellről, annak előnyeiről és kockázatairól beszél, irányt mutatva a sikerre éhes európai vállalatok számára. 

 

A Brain Bar izgalmas és innovatív eszközöket bemutató helyszínén; a Fun Factory-ben, a Deloitte budapesti kiberbiztonsági csapatának car hacking környezete is megtekinthető lesz. Az eredetileg autógyártóknak, beszállítóknak, autóbiztonsági specialistáknak épített szimulációs eszköz a car hacking módszereinek oktatására és demonstrálására szolgál. Az érdeklődőknek alkalmuk lesz a Deloitte szakértőinek segítségével megismerni a tipikus sérülékenységeket és támadásokat, valamint szemtanúi lehetnek annak is, hogy a sikeresen kivitelezett támadások komoly kockázatot jelenthetnek mind a gyártók, mind a tulajdonosok számára.

 

Bővebb részletek a Brain Bar Deloitte programsorozatról a brainbar.deloitte.hu oldalon és a Deloitte közösségi média csatornáin olvashatók.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05