Itt az első Morning Health Talks!

forrás: Prím Online, 2019. május 20. 15:05

Hogyan alkalmazható a Big Data az egészségügy mindennapjaiban? Melyek az új orvostechnológiai irányok és mekkora ezek realitása a hazai egészségügyben? Szervezhető-e hatékonyabban a betegek ellátása a jelenlegitől eltérő, új menedzsment technikákkal? Mennyire motiválják az egészségügyben dolgozókat az innovatív megoldások?

Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ első reggeli beszélgetésén a jövő egészségügyét formáló szakemberek számára létrehozott új fórum, a Morning Health Talks.

 

„A Morning Health Talks olyan új szakmai összejövetel Budapesten, ahol az egészségügyi szakemberek megbeszélhetik gondolataikat, tapasztalataikat azokról az innovációs trendekről, amelyek hatással vannak a ma és a jövő betegellátására. Eszmét cserélhetnek az újítások alkalmazhatóságáról és várható hatásairól hazánk egészségügyében. A technológiai fejlődés az egészségügyben hosszú évek óta zajló folyamat. Az innovációk a szektor felvevőképességénél is nagyobb ütemben születnek meg, a robbanásszerű folyamattal a szolgáltatók korlátozott lehetőségei állnak szemben. Számos reakcióval találkozunk az egészségügyi dolgozók részéről. A rendezvényen megbeszélhetjük ezeket a reakciókat és a mögöttük álló okokat, és kialakíthatjuk a továbblépés kereteit. Ezzel a céllal várunk mindenkit, aki naprakész szeretne lenni az egészségügyet formáló trendekben, és szeretne kapcsolatot tartani a fejlődés mellett elkötelezett többi szakemberrel – érkezzen akár medtech, biotech, IT vagy más területről” – mondta el Fürjes Balázs, az EIT Health InnoStars ügyvezető igazgatója, a rendezvényt létrehozó szervezet vezetője.

 

Az előadást és kötetlen szakmai beszélgetést magába foglaló fórum első rendezvényére 2019. május 27-én reggel 9 órakor a budapesti Symbolban kerül sor. Az előadó Dr. Végh Attila, az egyik legnagyobb európai kórházlánc, a Capio AB elnök-vezérigazgatója lesz. A szakember arról beszél majd, hogy melyek azok a menedzsment technikák, amelyek egy egészségügyi szolgáltató intézményben kialakítják az innovatív technológiák bevezetése melletti motivációt és szervezeti megfelelőséget. Az előadást szakmai beszélgetés követi.

 

 

Az egészségügyi intézmények lehetőségeinek felmérésére az innovatív technológiák alkalmazása terén az EIT Health a Pécsi Egyetemmel tervezi pilot projekt elindítását. A Pécsi Egyetem nemcsak klinikai gyógyító egységei és egyetemi kutatás-fejlesztési részlegei okán, hanem kutatói és orvosi bázisa miatt alkalmas egy ilyen projekt megvalósítására; ugyanakkor az EIT Health-nek regionális képviselete, úgynevezett „Hub”-ja is működik a Pécsi Egyetemen.

 

A rendezvénysorozatot az Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyi szervezete, az EIT Health hívja életre. Az EIT Health a világ egyik legnagyobb egészségügyi innovációs szervezete, melynek célja a korszerű egészségügyi ellátás, az egészséges életmód és a minőségi, aktív időskor feltételeinek kialakítása Európában, és hogy ezek minél több ember számára váljanak megélhetővé.

 

A Morning Health Talks első, május 27-i rendezvényére előzetes regisztráció szükséges, amely a szervezőnél lehetséges: Bán Petra, EIT Health InnoStars; petra.ban@eithealth.eu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Barracuda Networks felhő-alapú biztonsági megoldásai a Tech Data hazai kínálatában

A Tech Data bejelentette, hogy a közép-kelet-európai régió több országában, köztük Magyarországon is felveszi kínálatába a felhő-alapú biztonsági megoldásokat nyújtó Barracuda Networks egyes termékeit. 

2019. június 15. 15:53

Ezért automatizálja az intralogisztikáját (AMR-ekkel)

A vállalatok mérettől és iparágtól függetlenül az automatizációhoz fordulnak, hogy javítsák hatékonyságukat, növeljék rugalmasságukat, és csökkentsék kiadásaikat. Ha belegondolunk, a belső szállítási folyamatoknak is szerepelniük kell a listán. Az intralogisztika optimalizálása mindenképpen erősítheti a vállalkozások versenyképességét. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kutatása szerint négyből mindössze egy vállalat automatizálja belső logisztikai folyamatait és szállítási feladatait. 32% nem is tervez automatizációs fejlesztést a következő három évben.

2019. június 15. 09:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20
online sportfogadás