Nemzetközi tanácsadó testületben a Budapesti Metropolitan Egyetem vezérigazgatója

forrás: Prím Online, 2019. június 5. 15:19

A Studyportals rangos nemzetközi tanácsadó testületének tagja lett – többek közt az MIT professzorával és a Harvard Egyetem dékánjával együtt – Dr. Tóth Ágnes, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) vezérigazgatója. A cég a világ vezető globális edukációs hálózata, küldetése, hogy világszerte hozzáférhetőbbé és átláthatóbbá tegye az oktatást, és ezzel hatékonyabb és nyitottabb társadalmat hozzon létre.

A Studyportals a világ 3200 egyetemét köti össze a nemzetközi képzéseket és ösztöndíjakat kereső diákokkal. Oldalára évente 36 millió hallgató látogat el. 

 

A Studyportals célja a felsőoktatás jövőjének tanulmányozása és alakítása. A tanácsadó testület olyan stratégiai kérdésekre összpontosít, mint a nemzetközi oktatási mobilitás, a felsőoktatáshoz való hozzáférés, illetve az innovatív technológiák és az oktatás alternatív modelljei. A cég tanácsadó testületének tagjai a nemzetközi felsőoktatási szféra megbecsült szereplői: egyetemi vezetők, illetve felsőoktatással foglalkozó köz- és magánintézmények vezetői. Olyan szakemberek segítik tanácsaikkal a Studyportalst, mint Anant Agarwal, az MIT professzora, Huntington D. Lambert, a Harvard dékánja, vagy Bradley Farnsworth, az Amerikai Oktatási Tanács alelnöke.

 

„A felkérés a Budapesti Metropolitan Egyetem szakmai sikere is. Elismeri törekvésünket, hogy egyetemünkre a régió egyik leginnovatívabb és leginkább haladó szemléletű felsőoktatási intézményeként tekintsenek –mondta Dr. Tóth Ágnes, a METU vezérigazgatója. – Célunk az egyetem nemzetközi karakterének erősítése, és ehhez jól illeszkedik, hogy a METU-t a Studyportals nemzetközi tanácsadó testületében is képviselhetem.” 

 

A METU-n dinamikusan növekszik a külföldi hallgatók száma: a mintegy 6 ezer hallgató közül tavaly már több mint 900-an külföldiek voltak, akik a világ 90 országából érkeztek. Az egyetem folyamatosan növekvő oktatási portfóliójának harmadát teszik ki az angol nyelvű képzések.

 

A METU emellett a legaktuálisabb nemzetközi trendeknek megfelelő, továbbfejlesztett, innovatív oktatási stratégiát követ, amellyel a gyorsan változó munkaerőpiaci elvárásokra kíván reagálni. Ebben kulcsszerepet tölt be a MyBrand elnevezésű átfogó megközelítés, amely a hallgatók személyes márkájának építésével jelentős versenyelőnyt biztosít az itt végzetteknek a munkaerőpiacon. A Magyarországon egyedülálló rendszer a soft skillek erősítésére fókuszál, tréningek és innovatív oktatási módszerek segítségével készítve fel a hallgatókat a tudatos és folyamatos személyesmárka-építésre. A képzés végén a hallgatók az elsajátított kompetenciáikat rendszerező szakmai portfólióval kezdhetik karrierjüket. 

 

Dr. Tóth Ágnes, aki február eleje óta tölti be a METU vezérigazgatói pozícióját, közel tíz éve vesz részt az egyetem életét meghatározó folyamatok és döntések előkészítésében és végrehajtásában. Korábban ügyfélkapcsolati vezérigazgató-helyettesként és marketingvezetőként is dolgozott az intézményben. 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyre több hirdető csatlakozik az IAB Hungary-hoz

A kiadókat, hirdetőket, technológiai- és kutatócégeket, továbbá egyéb, az online hirdetési piacon tevékenykedő szolgáltatókat összefogó IAB Hungary immár több mint 100 taggal büszkélkedhet.

2019. július 16. 14:41

Közel 2 milliárd forint értékű megbízás és nyilvános kibocsátás jön az OTT-ONE-nál

Az OTT-ONE megkötötte eddigi működésének legnagyobb összegű szerződését, közel 2 milliárd forint értékben. A szerződés értelmében egy magyarországi megrendelő számára hajt végre innovatív informatikai és információbiztonság-technológia fejlesztéseket a vállalat. A tőzsdei társaság menedzsmentje arról is határozott, hogy a megnövekedett piaci és befektetői érdeklődésre való tekintettel a vállalat 5 millió darab részvénnyel nyilvános kibocsátást hajt végre a Budapesti Értéktőzsdén.

2019. július 16. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05
online sportfogadás