Nyilvános aukció lebonyolításáról döntött az OTT-ONE

forrás: Prím Online, 2019. június 12. 19:02

A korábbi terveknek megfelelően, az előkészületi munkálatok után az OTT-ONE Nyrt. megkezdi egy tőkepiaci tranzakció lebonyolítását, amely során nyilvános, a Budapesti Értéktőzsdén szervezett aukció keretében értékesít majd saját részvényeket. Az ügylet során az OTT-ONE Nyrt. 3 millió darab saját részvényt kínál majd aukcióra. A nyilvános tranzakcióból befolyt tőkét a vállalat az előtte álló, potenciális befektetések, valamint projektek finanszírozására, illetve az általános növekedés támogatására kívánja fordítani. Továbbá a sikeres tranzakció eredményeként létrejön annak a lehetősége, hogy a vállalat a későbbiekben – a megfelelő felkészülési idő eltelte után – átlépjen a BÉT Prémium kategóriájába. A nyilvános aukció során az OTT-ONE befektetési szolgáltatója az Equilor Befektetési Zrt. lesz.

Megkezdi az OTT-ONE egy nyilvános tranzakció lebonyolítását, amely során a vállalat 3 millió darab saját részvényt kínál majd eladásra, nyilvános aukció keretében. Az aukció idejére a tőzsdei vállalat főrészvényese, az iSRV Szolgáltató Zrt. biztosítja az aukció lebonyolításához szükséges részvényeket az OTT-ONE számára, egy kölcsönszerződés keretében. A kölcsönügyletre vonatkozó szerződést tegnap megkötötte az iSRV Zrt. és az OTT-ONE Nyrt. Az aukción az OTT-ONE Nyrt.-nek minimum 250 forinton kell majd értékesítenie a részvényeket, ez ugyanis az iSRV Zrt.-vel kötött kölcsönügylet egyik feltétele. Ezzel együtt természetesen az OTT-ONE eltökélt célja, hogy amennyiben az aukciót megelőző időszakban 250 forintnál magasabb lesz az aktuális árfolyam, akkor az aukciót ehhez mérten, az akkori, magasabb piaci árfolyamon fogja végrehajtani a vállalat, tehát nem kíván a piaci ár alatt részvényt értékesíteni.

 

„A kölcsönügylet keretében az iSRV Zrt. 3 millió darab részvényt bocsátott az OTT-ONE rendelkezésére, hogy a társaságunk főrészvényeseként támogasson minket a céljaink elérésében. A kölcsönügylet során kölcsönadott részvényeket az OTT-ONE az aukción értékesíti majd, az aukció zárása után pedig az el nem kelt részvényeket visszaadjuk az iSRV Zrt.-nek, a sikeresen értékesített részvények helyett pedig új részvényeket bocsátunk ki az iSRV Zrt. számára. Így a tranzakció végeztével az iSRV Zrt. a teljes kölcsönadott részvénypakkot visszakapja, miközben a részvényértékesítésből befolyt forrást közvetlenül a társaság tudja felhasználni” – mondta el Májer Bálint, az OTT-ONE Nyrt. vezérigazgatója a kölcsönügyletről, amelyet az iSRV Zrt. kamat és haszon nélkül bocsátott az OTT-ONE rendelkezésére. 

 

A nyilvános tranzakció előkészítésére a 2018-as közgyűlés során kapott felhatalmazást a társaság igazgatósága. A most bejelentett tranzakció kettős célt szolgál: egyrészt a befolyt forrásból a vállalat a jövőbeni növekedési terveit kívánja finanszírozni, másrészt pedig – amennyiben a tranzakció során minimum 100 millió forint összegben jegyeznek részvényt a befektetők –, teljesül a BÉT Prémium kategóriájába történő átlépés egyetlen, eddig még nem teljesített feltétele is. Ugyanakkor a vállalat csak a Standard kategóriában való működésből levont tapasztalatokat követően fogja kérvényezni a társaság törzsrészvényeinek átsorolását a Prémium kategóriába. 

 

Az OTT-ONE Nyrt. alaposan megvizsgálta a nyilvános tranzakciók különböző típusait, amely eredményeként a nyilvános aukció mellett döntött. A konstrukció előnye, hogy a lebonyolítás kevésbé időigényes egyéb nyilvános tranzakciókhoz képest, így az aukcióban résztvevő befektetők hamarabb juthatnak hozzá a megvásárolt részvényekhez. Az aukció előkészítésének első lépéseként a vállalat az Equilor Befektetési Zrt. szakembereivel közösen elkészíti a tranzakcióhoz kapcsolódó összevont tájékoztatót, amelyben többek között felvázolja a forrásbevonás pontos célját. A tájékoztató elkészítése után, valamint a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyását követően az aukcióra várhatóan 2019 szeptemberében kerül sor. 

 

„A hazai tőkepiacon a nyilvános aukció – mint a forrásbevonás egyik lehetséges eszköze –, kevésbé elterjedt, holott rendkívül hatékonyan alkalmazható a friss tőke bevonására, valamint jócskán lerövidíthető vele a tranzakciós folyamat hossza is, amennyiben a társaság a tranzakció lebonyolításához megfelelő volumenű saját részvénnyel rendelkezik” – mondta el Gereben András az Equilor Befektetési Zrt. elnöke.  

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09