Erős pénzügyi negyedévet zárt a DXC Technology

forrás: Prím Online, 2019. június 16. 12:28

A DXC Technology közzétette a 2019-es első pénzügyi negyedévre – 2019. január-március – és az elmúlt teljes pénzügyi évre vonatkozó eredményeit. 

 

  • A negyedik negyedévben a folyamatos működésből származó egy részvényre jutó eredmény értéke 1,01 dollár volt.
  • Az egy részvényre jutó negyedéves eredmény nem GAAP szerint számítva 2,19 dollár volt.
  • Az elmúlt pénzügyi évben a folyamatos működésből származó egy részvényre jutó eredmény 4,35 dollár volt.
  • Az egy részvényre jutó éves eredmény nem GAAP szerint számítva pedig 8,34 dollár volt.
  • Az operatív tevékenységekből származó nettó készpénz állomány a negyedik negyedévben 748 millió dollár volt, a pénzügyi évben pedig összesen 1.783 millió dollár.
  • A negyedik negyedéves korrigált szabad pénzforgalom 917 millió dollár volt, a teljes pénzügyi évet nézve pedig 2.105 millió dollár.
  • A részvényesek osztalékként 210 millió dolláros tőkehozammal számolhattak a pénzügyi évben, illetve 1.339 millió dollárt a részvények visszavásárlási értékére.

 

„A DXC Technology erős digitális teljesítménnyel zárta az elmúlt negyedévet, illetve a tavalyi teljes pénzügyi évet, amely során fokozatos növekedést értünk el a bevételek, az ügyféloldali rendelésállomány és a készpénzforgalom vonatkozásában egyaránt” – mondta Mike Lawrie, a DXC Technology elnök vezérigazgatója. „Növelni tudtuk digitális portfóliónk ajánlati körét, valamint továbbképzésekkel gondoskodunk meglévő munkatársaink digitális szakmai ismereteinek és képzettségének fejlesztéséről. Több ezer új munkavállalóval és újabb akvizíciókkal is növeltük emberi erőforrás állományunkat, akik magas szintű digitális készségekkel támogatják munkánkat. Előreláthatóan június végén zárul le a Luxoft akvizíciója, mellyel tovább erősödik a DXC azon képessége, hogy ügyfelei számára megfelelő megoldásokat biztosítson a digitális átalakulás során.”

Kulcsszavak: DXC Technology +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világszerte 100 milliónál tart a Lime e-rolleres utak száma

A zöld közlekedési megoldásokat kínáló mikromobilitási szolgáltató összesen 9000 tonnával csökkentette a városi közlekedésből származó CO2-kibocsátást a világ több mint 120 városában. Budapesten kiemelkedően magas az elektromos rollerek iránti érdeklődés, a felhasználók átlagosan 14 perces utakat tesznek meg a Lime környezetbarát járműveivel.

2019. szeptember 18. 19:45

Új felsővezetők a KPMG-nél

16 év után új vezérigazgatója lesz a KPMG magyarországi irodájának. 2019. október 1-én Robert Stöllingertől Rózsai Rezső, az audit részleg jelenlegi vezetője veszi át a stafétát a vezető partneri pozícióban. Beer Gábor, a cég adó- és jogi tanácsadási szolgáltatásokért felelős partnere lesz az üzleti tanácsadási részleg vezetője, illetve egyben a helyettes vezető partneri pozíciót is ő tölti majd be.

2019. szeptember 18. 14:32

Meghosszabbítja stratégiai együttműködését a Siemens és a BME

Partnerségük 21. évébe lépve a Siemens és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tovább bővíti együttműködését: az 5 évre meghosszabbított keretszerződéshez a Siemens-csoport több tagvállalata is csatlakozik. A megállapodás ünnepélyes aláírásakor ezen vállalatok vezetői is megosztották a partnerséggel kapcsolatos terveiket és céljaikat.

2019. szeptember 18. 09:31

Új nemzetközi informatikai cég a hazai piacon

A magyar piacon is megjelent a Microsoft Dynamics kiemelt nemzetközi partnere, a COSMO CONSULT csoport, az egyik legnagyobb német, vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó cég. A 12 országban jelenlévő, 130 millió euró éves forgalmú, több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat egy intenzív, kelet-európai terjeszkedés első állomásaként a mindkét országban piacvezető magyarországi ERP szolgáltatót, az XAPT Solutionst, és annak romániai leányvállalatát vásárolta meg. A lépéssel az XAPT neve fokozatosan eltűnik, és a vállalkozások a COSMO CONSULT neve alatt, kibővült portfolióval működnek tovább.

2019. szeptember 18. 08:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás