Iskolai csapatokat készít fel a 21. századi oktatásra a Microsoft

forrás: Prím Online, 2019. június 22. 09:38

A Microsoft Magyarország keresi azokat a változásra nyitott iskolákat, akik a jelen kihívásait felismerve készek aktívan tenni azért, hogy megtalálják a saját megoldásaikat a jövőbe vezető úton. Az Innovatív Iskola Programra következő tanévére a csapatukat összefogó intézményvezetők jelentkezhetnek. A leginkább inspiráló munkát végző, XXI. századi megoldásokat alkalmazó iskolák igazi referenciasulikká válhatnak! 

Szemléletformálás, vízióalkotás, XXI. századi tanítás, inspiráló szakmai közösség és a legjobb gyakorlatok megosztása – erről szól a Microsoft Innovatív Iskola Program következő éve, amelyre már lehet jelentkezni. Olyan iskoláknak szól a program, ahol már felismerték, hogy itt az ideje a változásnak, ahol nem kérdés, hogy a XXI. század kihívásaira huszonegyedik századi oktatási módszerekkel lehet válaszolni. Ahol a tantestületben megvan az elhatározás arra is, hogy a saját megoldásaikat is kipróbálják – a digitális eszközök és a technológia lehetőségeit kihasználva. 

 

Tavaly több, mint 120 iskola jelentkezett a programra. A Microsoft Innovatív Iskola Programként indult kezdeményezés immár negyedik évfolyamába lép és valódi szakmai közösséggé fejlődött, amelyben mind a résztvevő igazgatók, mind a pedagógusok folyamatosan fejlesztik a tudásukat, megosztják az ismereteiket és képesek segíteni a programhoz újonnan csatlakozni kívánó kollégáiknak is. A korábbi évfolyamok résztvevői közül mostanra többen képzőként adják tovább a megszerzett tudást kollégáiknak, aktív tanuló közösséget teremtve ezzel. A Microsoft tapasztalatai szerint a program akkor igazán hatékony, ha egy iskolát egy csapat képvisel: az intézmény vezetője és egy gyakorlott pedagógusa, továbbá a fejlődésre nyitott, pályakezdő kollégájuk (akit dedikált gyakornoki program vár) és a rendszergazda. 

 

 

A program négy pillérre épül: a vezetőkre, akiket a vízióalkotásban, stratégiai gondolkodásban segít; az expert tanárok tapasztalatára, akik már a birtokában vannak annak a gyakorlati tudásnak, amellyel 21. századi módon taníthatnak és akik közül néhányan részt vettek abban az óriási munkában, amelynek eredménye mostanra egy hiánypótló, MIE Akadémia néven publikált kurzussorozat; a pályakezdő tanárokra, akik gyakorlati képzésen sajátíthatják el a modern oktatás szemléletét és fogásait; végül az iskolai rendszergazdákra, aki mindennek a feltételeit tudják megteremteni. E négy pillérből áll össze egy erős és inspiráló, saját útját járó szakmai közösség. 

 

„Az oktatás 21. századivá tétele a tudás megosztására épülő, kreatív folyamat. Nem csak a digitális oktatási módszerek ismerete, hanem a változásra való nyitottság, a szemléletváltás és a vízió is fontos – a digitális készségek mellett természetesen. Az Innovatív Iskola Program erős szakmai közösségére építve teremthetjük meg a 21. Századi oktatást Magyarországon” – emelte ki a program lényegét Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország oktatási üzletágvezetője.  

 

Videó a programról: 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyibe kerül egy programozó képzés Budapesten?

Milyen árakért cserébe érhető el manapság egy programozó képzés Budapesten? Mi jellemzi az egyes szolgáltatók és intézmények árszabását, illetve mi mindenre érdemes figyelni akkor, amikor a leginkább optimális lehetőség kiválasztása a feladat?

2021. október 18. 09:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20